![]() |
Gitme İsteği... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gitme İsteği...bugünlerde herkes gitmek istiyor ![]() küçük bir sahil kasabasına, bir başka ülkeye, dağlara, uzaklara ![]() ![]() ![]() hayatından memnun olan yok ![]() kiminle konuşsam aynı şey ![]() ![]() ![]() herşeyi, herkesi bırakıp gitme isteği ![]() öyle "yanına almak istediği üç şey" falan yok ![]() bir kendisi ![]() bu yeter zaten ![]() herşeyi, herkesi götürdün demektir ![]() keşke kendini bırakıp gidebilse insan ![]() ama olmuyor ![]() hadi kendimize razıyız diyelim, öteki de olmuyor ![]() yani herşeyi yüzüstü bırakmak göze alınmıyor ![]() böyle gidiyoruz işte ![]() bir yanımız "kalk gidelim", öbür yanımız "otur" diyor ![]() "otur" diyen kazanıyor ![]() o yan kalabalık zira ![]() ![]() ![]() iş, güç, sorumluluk, çoluk çocuk, aile, güvende olma duygusu ![]() ![]() ![]() en kötüsü alışkanlık ![]() alışkanlığın verdiği rahatlık, monotonluğun doğurduğu bıkkınlığı yeniyor ![]() kalıyoruz ![]() ![]() ![]() kuş olup uçmak isterken, ağaç olup kök salıyoruz ![]() evlenmeler ![]() ![]() ![]() bir çocuk daha doğurmalar ![]() ![]() ![]() borçlara girmeler ![]() ![]() ![]() işi büyütmeler ![]() ![]() ![]() bir köpek bile bizi uçmaktan alıkoyabiliyor ![]() misal ben ![]() ![]() ![]() kapıdaki rex'i bırakıp gidemiyorum ![]() değil bu şehirden gitmek, iki sokak öteye taşınamıyorum ![]() alıp götürsem gelmez ki ![]() ![]() ![]() bütün sokağın köpeği olduğunun farkında, herkes onu, o herkesi seviyor ![]() hangi birimizle gitsin? "sırtında yumurta küfesi olmak" diye bir deyim vardır; evet, sırtımızda yumurta küfesi var hepimizin, kendi imalatımız küfeler ![]() ama eğreti de yaşanmaz ki bu dünyada ![]() ölüm var zira ![]() ölüme inat tutunmak lazım, inadına kök salmak lazım ![]() bari ufak kaçışlar yapabilsek ![]() var tabii yapanlar, ama az ![]() sadece kaymak tabakası ![]() hepimiz kaçabilsek ![]() ![]() ![]() bütçe, zaman, keyif ![]() ![]() ![]() ![]() gün içinde mesela ![]() ![]() ![]() küçücük gitmeler yapabilsek ![]() ne mümkün ![]() sabah 9, akşam 18 sonra başka mecburiyetler sıkışıp kaldık ![]() sırf yeme, içme, barınmanın bedeli bu kadar ağır olmamalı ![]() hayatta kalabilmek için bir ömür veriyoruz ![]() bir ömür karşılığı, bir ömür yani ![]() ne saçma ![]() ![]() ![]() bahar mıdır bizi bu hale getiren? galiba ![]() ben her bahar aşık olmam ama her bahar gitmek isterim ![]() gittiğim olmadı hiç, ama olsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|