![]() |
Gerçek Dostluk... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gerçek Dostluk...Ülkenin birinde iki gerçek dost yaşarmış ![]() Birinin malı, ötekinin malı gibiymiş ![]() Anlaşılan o ülkede dostluk, bambaşkaymış ![]() ![]() ![]() Bir gece ülkede herkes dalmış derin uykulara ![]() Orada güneş battı mı, fırsat bu fırsat der, uykunun tadını çıkarırmış millet ![]() Gece yarısı bizim dostlardan biri, fırlamış yatağından, koşmuş doğru dostunun evine ![]() Uyandırmış hizmetçileri tatlı uykularından ![]() ![]() ![]() Dostu, yukarıdan duymuş sesini ![]() kılıcını, kesesini, koşmuş dostunun yanına ![]() ![]() ![]() "Hayrola!" demiş, merak içinde, soluk soluğa ![]() ![]() ![]() "Sen, kolay kolay uyandırmazsın kimseyi, uykuyu da seversin üstelik ![]() Kumarda kaybettiysen; al şu keseyi ![]() Evini bastılarsa; işte buradayız ben ve kılıcım ![]() Haydi gidip haklarından gelelim ![]() Yalnız yatamaz mı oldun yoksa??? Benim güzel cariyeyi al git öyleyse ![]() ![]() ![]() "Yok a canım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rüyamda biraz düsünceli gördüm seni ![]() ![]() ![]() Sakın başı dertte olmasın deyip koştum ![]() Kusura bakma dostum!" |
![]() |
![]() |
|