![]() |
~ Pembe Kurdele |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ~ Pembe KurdeleOrta yaşlı ve düzgün giyimli bir adam sessizce kafeye girerek köşedeki masaya oturur ![]() Garsona sipariş vermek için beklerken yan masadaki gençlerin kendisine bakarak gülüştüklerini fark eder ![]() Belli ki yakasına taktığı küçük pembe kurdele şeklindeki Rozetine gülmektedirler ![]() Bu alaylı bakışları görmezden gelen adam ![]() elini lacivert ceketinin yakasındaki rozete götürerek ![]() 'Bu mu?' diye bakışanlara sorar ![]() Yan masadakiler yüksek sesle gülerek ![]() 'Küçük güzel Pembe kurdeleniz lacivert ceketinize pek de yakışmış!' diyerek sırıtmaya devam ederler ![]() Orta yaşlı adam bu sözü söyleyen delikanlıya dönerek ![]() 'Lütfen masama buyurun bunu tartışalım' der ![]() Biraz önce tüm sevimsizliğiyle sırıtan delikanlı sebebini anlamadığı bir utanma ve sıkıntı hissine kapılsa da gelip masaya oturur ![]() Adam anlaşılır ve yumuşak bir sesle ![]() 'Bu Rozet tüm dünyada ![]() ![]() meme kanseri bilincini yaygınlaştırmayı ifade ediyor ![]() Ben bu rozeti annemin adına takıyorum' der ![]() Bu açıklama karşısında başkalaşan delikanlı ![]() 'Çok üzüldüm ![]() ![]() 'Hayır' diye cevap verir orta yaşlı adam ve devam eder: 'Annem sağ ![]() her zaman başımı saklayabileceğim ve huzur bulacağım yumuşak bir yuvadır annemin memeleri ![]() ![]() 'Hımmm' diye kekeler delikanlı ![]() 'Bu rozeti karım için takıyorum' diye devam eder orta yaşlı adam ![]() 'Karınız da herhalde iyi' diye sorar delikanlı ![]() 'Evet ![]() 'Karım benim için aşk ve sevgi kaynağı olmuştur her zaman ![]() 23 yıl önce sevgili kızımızı beslemiştir memesiyle ![]() Karımın sağlığı için Allah'a şükrediyorum ![]() 'Sanır ım kızınızın sağlığı için de takıyorsunuz? 'Hayır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yaşının çok genç olduğunu düşünerek ihmal etmiş memesinde fark ettiği kitleyi ![]() ![]() Genç delikanlı ![]() ![]() 'Çok üzgünüm bayım ![]() ![]() ![]() ![]() Orta yaşlı adam 'Kızımın anısına öğünerek takıyorum Bu küçük pembe kurdeleyi ![]() Bu sayede çevremdekileri de aydınlatabiliyorum ![]() Şimdi evine git ![]() ![]() ![]() cebinden çıkardığı küçük pembe kurdele rozetini uzatırken ![]() delikanlı öne eğilir ve takmama yardım edebilir misiniz?' diye mahçup mahçup sorar ![]() |
![]() |
![]() |
|