![]() |
İsteksizliklerimiz Ve Bahanelerimiz..! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İsteksizliklerimiz Ve Bahanelerimiz..!Sırf alıştığımız için kendimiz bunalımlı, çaresiz veya değersiz hissediyorsak, yavaş yavaş yoğun bir uyuşukluğa gömülmeye başlarız ![]() ![]() ![]() Bahaneler tembelliğimiz için bulduğumuz gerekçelerdir ![]() ![]() ![]() Riskten kaçınmak, başarısızlığımızı açıklayabilmek, değişmeye yanaşmamak ve egolarımızı korumak için bahanelerden yararlanırız ![]() ![]() Yüksek zeka düzeyinin bile bu bahaneleri azaltmakta değil, güçlendirilmesinde kullanılması da ilginçtir ![]() Rahatımız kaçmasın diye mazeret bulmakta hepimiz ustayızdır ![]() ![]() ![]() ![]() Halbuki o anda hissettiğimiz şeyin tam üstüne giderek isteksizliğimizi yenebiliriz ![]()
![]() Bir işi yüklenme, meşguliyet gibi şeyler isteksizliklere karşı en iyi ilaçtır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Artık bahane bulmaya son vereceksiniz ![]() "Altı aydır şu işi erteleyip duruyorum, artık yeter, hadi iş başına ![]() "Üç gündür şu konuşmayı yapamadım, şimdi arıyorum ![]() ![]() “Yapamıyorum” dediğinizde, bu sözleriniz ağzınızdan çıkıp kulaklarınıza, oradan da yapıştıkları beyninize gider ![]() “Söylemek İnanmaktır” “Ben başarısızım, aptalın tekiyim, hiç yeteneğim yok, değişemiyorum ![]() Ağzınızdan çıkan söz, kararı kesinleştirir ![]() “Evet, değişebilirim, en azından değişmek için elimden gelenin en iyisini yapabilirim ![]() ![]() Eğer günümüzü çaresizlik, endişe duyguları ile geçiriyorsak, tabi ki çaresiz ve endişeliyiz ![]() ![]() ![]() ![]() Yaşımız, mesleğimiz, cinsiyetimiz ne olursa olsun, değişme gücü bizim içimizdedir ![]() |
![]() |
![]() |
|