![]() |
Tırnak Yeme Problemi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tırnak Yeme ProblemiTırnak Yeme Tırnak yeme alışkanlığına çoğunlukla 3-4 yaşlarından önce başlamaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() TIRMAK YEME DAVRANIŞLARININ NEDENLERİ Tırnak yeme davranışından çok bu davranışa neden olan olayları saptamak gerekir ![]() Bu davranışın altında yatan sebepler parmak emmede olduğu gibi çoğunlukla psikolojik rahatsızlıklardır ![]() Alışkanlık daha çok baskı altına alınmış heyecanların ilgilendiği durumlarla olup, çocuk bunun arzu edilmeyen bir davranış ve alışkanlık olduğunu anlayınca kökleşmekte olduğu görülmektedir ![]() Tırnak yeme bir güvensizlik belirtisi olarak kabul edilir ![]() ![]() Anne babanın yaşantısı da önemli bir etkendir ![]() ![]() ![]() ![]() Tırnak yeme daha önce belirttiğimiz gibi taklit yoluyla da edinilebilen bir davranıştır ![]() ![]() ![]() ![]() TEDAVİ VE ALINABİLECEK ÖNLEMLER En etkili yöntem 3-4 yaşlarına kadar bu alışkanlığın anne baba tarafından görmezlikten gelinmesidir ![]() Çocuğu azarlamak, korkutmak, ceza vermek gibi zorlayıcı yöntemlerin uygulanması yararlı olmamaktadır ![]() ![]() Çocukları korku kaygı yaratacak durumlardan uzak tutmak gerekir ![]() Küçük çocukların kaygı korku verici televizyon filmlerini izlemeleri, kavgalı olaylarda bulunmaları çocuğu heyecanlandıracağı için sakıncalıdır ![]() Tırnak yiyen çocuklara geceleri yatarken eski hafif eldivenleri giydirmek ![]() ![]() Parmak ve tırnağa acı fakat zararsız bir sıvı sürülebilir ![]() ![]() Çocukların ilgisi başka yöne çekilebilir ![]() ![]() Çocukları ara sıra başarılarından dolayı ödüllendirme bazı durumlarda yarar sağlayabilir ![]() ![]() ![]() Tırnak derin kesilebilir ![]() ![]() ![]() Son söz ve bir önlem olarak tırnak yemenin ve ısırmanın çok kötü bir alışkanlık olmadığı ve bunu isteyenlerin kolaylıkla terk edebilecekleri çocuklara anlatılmalıdır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tırnak Yeme Problemi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tırnak Yeme Problemitırnaklarımı yemeyi bırakmıştım ama benim sevgilim yok ve ergenlik çağındayım birine aşık oldum 16 yaşında benden 5 yaş büyük o yüzden gidip söylemeye çekiniyorum ama çok seviyorum bi yandan ağlayasın geliyo öte yandan onu düşünürken içim rahatlıyo ![]() ![]() paylaşım için saol bu arada |
![]() |
![]() |
|