Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bunları, haketmedim

Ben Bunları Haketmedim..!

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ben Bunları Haketmedim..!

Layık olmak", "Borçlu olmak", "Hak etmek"; Bunlar tehlikeli sözcükler Belkide dilimizden bu sözcükleri çıkarsak hayatımız daha da kolaylaşırdı

Bu sözcüklerin bütün anlamı bizi hayal kırıklığına, güceniklik ve reddedilme duygusuna sürüklemekten ibarettir

Bizim için bir şeyler olacağını veya bize borçlu olunduğunu zannetmek bizi hayal kırıklığına uğratır Hak ettiğimiz şeyi alamdığımızda da kandırıldık demektir

“Bana borçlu, onun için her şeyi yaptım”
“Ben onun bu davranışına layık değilim”
“Ben artık bunu hak ettim”
“Ben bunu hiç hak etmedim”

Hak ettiğimize, hak etmediğimize, layık olduğumuza, layık olmadığımıza, birilerinin bize borçlu olduğuna inanarak yaşamak bizi mutsuzluğa sürükler İstediğimizi alamadığımızda içimize acı bir duygunun çöreklenmesine sebep olur

Tabi ki bazı ümitlerimiz olacaktır Fakat minnettarlık, saygınlık, övgü ya da sevgi bekliyorsak, tehlikedeyiz demektir

Mutluluk hakkını satın aldığımızı düşünüyorsak, sonradan içine yuvarlanacağımız bir tuzağı kendi kendimize kurmuşuz demektir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com