Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
psikoloji, testler, testleri

Psikoloji Testleri (Tüm Testler Burada!)

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Alkolizm testi

Neden mutluluğu şişede arıyorsunuz? Günde bir kadeh şarap, kan dolaşımı için yararlıdır Ama ölçüyü kaçırırsanız karaciğer ve sinir sisteminiz zarar görür Alkolle nasıl bir ilişkiniz var? Neden içiyorsunuz? Mutluluk arayışı mı, bağımsızlığınızın ispatı mı? Aşağıdaki testi yapın ve bu soruların yanıtını bulun

1- Hergün alkol alır mısın?
Evet 1 puan
2- İçmeye ara vermek güç mü?

Evet 1 puan
3- Günde 60 ml'den (erkekler için 75 ml), ayda 120 ml'den (erkekler için 150ml) fazla alkol tüketiyor musun? (Unutmayın ki bir litre bira 40 ml alkol, bir şişe şarap 70 ml ve bir kadeh likör 16 ml alkol içerir)

Evet 2 puan
4- Karaciğeriniz ya da sinir sisteminizle ilgili nedeni bilinmeyen rahatsızlıklarınız var mı?

Evet 2 puan
5- Son bir yılda, birkaç kez, bir meyhane akşamının ertesinde, gece neler yaptığınızı hatırlamadığınız
oldu mu?

Evet 1 puan
6- Sabahları el titremesi, mide bulantısı ya da kusma gibi şikayetleriniz var mı?

Evet 1 puan
7- Çok sarhoş olup da gürültü yaptığınız ya da yüksek sesle güldüğünüz için başınız hiç polisle derde girdi mi?

Evet 1 puan
8- Alkol nedeniyle işte sorunlar yaşadınız mı?

Evet 1 puan
9- Alkol, eşiniz, aileniz ya da arkadaşlarınızla ilişkinizi sürekli kavga, ayrılık ya da boşanmaya varan ölçüde etkiledi mi?

Evet 1 puan
10- Alkolikliğinizi paylaşanlar
oldu mu?

Evet 1 puan
11- Alkolizm nedeniyle hastaneye yattınız mı?

Evet 1 puan
12- Alkolün hiç aklınızdan çıkmadığı oluyor mu?

Evet 1 puan
13- Alkol nedeniyle evde ya da işte bir şeyi iki gün devamlı takip edemediğiniz oldu mu?

Evet 1 puan

Sonuçlar 4 puan
Tam olarak alkolik değilsiniz, ama alkolizme eğilimiz var Doktorunuza danışmakta fayda var Alkolizm önce tedavi edilir, daha sonra yenilir
6 puan
Alkol bağımlısısınız Bir nörolog ya da psikiyatristle görüşün

Bagimsiz olmayi basariyor musunuz?

Dünyaca ünlü psikolog DrRaj Persaud'a göre, sürekli baskalarina bagimli olarak yasamaya alisanlar sik sik karamsarliktan yakinirlarBu kisiler, sorunlarini cözümleyecek kisilerden uzak kalinca saskina dönerler ve basarisiz olmaktan korkmaya baslarlar Bu nedenle baskalarina bagimli olup olmadiginizi anlamaniz büyük önem tasiyor
1 Beni mutsuz eden bir iliskiyi noktalamak asla zor gelmez

2 Arkadaslarimla kavga ettikten sonra hic zaman kaybetmeden özür dilerim

3 Insanlarin beni terketmeleri olasiligi benim icin önem tasimaz

4 Tartismalardan sonra yalnizlik duygusuna kapilirim

5 Yakin bir dostu kaybetmek, insanin kendinden bir parcayi kaybetmesi gibi önemli bir sorun degildir

6 Bana yakin olan kisileri kizdirmak beni endiselendirir cünkü onlarin beni terketmelerinden korkarim

7 Baskalarina kizdigim zamanlar genellikle ben hakli olurum

8 Problemlerimi baskalarina aciklayip onlara akil danisirsam, cözümlenmeleri daha kolay olur

9Benimle dost olmaya calisan kisiler, beni hedeflerimden uzaklastiriyorlar

10 Baskalarina itici geldigimi sik sik düsünürüm

DEPRESYON TESTİ
  • Son haftalarda kendini devamlı üzüntülü, sıkkın ya da ümitsiz hissettin mi?
    • EVET
    • HAYIR
    Etrafındaki hemen her şeye ilgini kayıp mı ettin? Daha önceden hoşlandığın şeylerden keyif almamaya mı başladın?
    • EVET
    • HAYIR
    Çok ağır bir iş yapmasan da kendini devamlı yorgun, tükenmiş ve halsiz mi hissediyorsun?
    • EVET
    • HAYIR
    İştahında ya da kilonda bir değişiklik fark ettin mi? Yemeklerden eskisi gibi bir tat almıyor musun?
    • EVET
    • HAYIR
    Hemen her gün uykuya dalmak, uykuyu devam ettirmek, uyanmamak ya da çok erken uyanmak gibi uyku sorunlarından mı şikayetçisin?
    • EVET
    • HAYIR
    Fiziksel bir rahatsızlığın olmamasına rağmen eskiye göre daha yavaş konuşup daha yavaş mı hareket ediyorsun? Ya da tam aksine içinden gelen bir huzursuzluk sebebi ile rahatça yerinde oturmayıp devamlı hareket mi ediyorsun?
    • EVET
    • HAYIR
    Kendine verdiğin değer ve güven azalıp suçluluk duygularını ve kendine haddinden fazla itham etmen arttı mı?
    • EVET
    • HAYIR
    Dikkatini toplamak, yeni şeyler öğrenmek zorlaştı mı ya da günlük kararlar almakta bile zorlanıyor musun?
    • EVET
    • HAYIR
    Zaman zaman yaşamaktan bıktığın oluyor mu?
    • EVET
    • HAYIR
DEĞERLENDİRME
Yukarıdaki sorulara üçten fazla "evet" cevabı verdiysen büyük ihtimalle depresyondasın Durumun bir uzman tarafından değerlendirilmesini öneriyoruz

UYARLANMIŞ BECK DEPRESYON ÖLÇEĞİ

Aşağıda insanların kaygılı yada endişeli oldukları zamanlarda yaşadıkları bazı belirtiler verilmiştir Lütfen her maddeyi dikkatle okuyunuz Daha sonra, her maddedeki belirtinin BUGÜN DAHİL SON BİR HAFTADIR sizi ne kadar rahatsız ettiğini uygun seçeneği seçerek belirleyiniz

O kadar üzüntülü ve sıkıntılıyım ki artık dayanamıyorum
Yok 0
Bazen 1
Sık 2
Çok sık 3 Geleceğimden umutsuzum ve sanki hiçbir şey
düzelmeyecekmiş gibi geliyor
Yok 0
Bazen 1
Sık 2
Çok sık 3 Kendimi tümüyle başarısız bir insan olarak görüyorum
Yok 0
Bazen 1
Sık 2
Çok sık 3 Her şeyden sıkılıyorum
Yok 0
Bazen 1
Sık 2
Çok sık 3 Kendimi her zaman suçlu hissediyorum
Yok 0
Bazen 1
Sık 2
Çok sık 3 Cezalandırıldığımı hissediyorum
Yok 0
Bazen 1
Sık 2
Çok sık 3 Kendimden nefret ediyorum
Yok 0
Bazen 1
Sık 2
Çok sık 3 Her aksilik karşısında kendimi kabahatli bulurum
Yok 0
Bazen 1
Sık 2
Çok sık 3 Fırsatını bulsam kendimi öldürürüm
Yok 0
Bazen 1
Sık 2
Çok sık 3 Eskiden ağlayabilirdim; şimdi istesem de ağlayamıyorum
Yok 0
Bazen 1
Sık 2
Çok sık 3 Bir zamanlar beni sinirlendiren şeyler şimdi hiç sinirlendirmiyor
Yok 0
Bazen 1
Sık 2
Çok sık 3 Hiç kimse ile görüşüp, konuşmak istemiyorum
Yok 0
Bazen 1
Sık 2
Çok sık 3 Artık hiç karar veremiyorum
Yok 0
Bazen 1
Sık 2
Çok sık 3 Kendimi çok çirkin buluyorum
Yok 0
Bazen 1
Sık 2
Çok sık 3 Hiç bir şey yapamıyorum
Yok 0
Bazen 1
Sık 2
Çok sık 3 Her zamankinden çok daha erken uyanıyorum ve yeniden uyuyamıyorum
Yok 0
Bazen 1
Sık 2
Çok sık 3 Kendimi hiç bir şey yapamayacak kadar yorgun hissediyorum
Yok 0
Bazen 1
Sık 2
Çok sık 3 Artık hiç iştahım yok
Yok 0
Bazen 1
Sık 2
Çok sık 3 Altı kilodan fazla kilo verdim
Yok 0
Bazen 1
Sık 2
Çok sık 3 Sağlığımdan o kadar endişeliğim ki başka hiç bir şey düşünemiyorum
Yok 0
Bazen 1
Sık 2
Çok sık 3 Cinsel konulara olan ilgimi tamamen kaybettim
Yok 0
Bazen 1
Sık 2
Çok sık 3
Bu ölçek tedavi öncesi ve sonrası uygulanarak klinik gidiş izlenir Eğer 2 ve 3 puanları fazla işaretlediyseniz psikiyatrik yardım almalısınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com