Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
takıntı

Takıntı Nedir?

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Takıntı Nedir?

Takıntı nedir?

"Takıntı insanın zihninden atamadığı düşünce ve hayallerdir Psikiyatride takıntı deyince akla daha çok 'obsesyon' gelir Kişinin aklına takılan tek bir konu vardır ve hayatını o konu yönetir"

- En sık görülen takıntı türleri hangileridir?

"Temizlik takıntılarıdır Hayatlarındaki temel düşünce temizlik olan bu insanlar, herşeyi temizlik-pislik çerçevesinde görürler, sürekli pislikten kaçarlar, ellerini-evlerini-eşyalarını-bedenlerini-yiyip içtiklerini yıkayıp dururlar Kiminde 'kontrol' takıntıları vardır: Kapıyı kilitledim mi, muslukları kapattım mı, ışığı söndürdüm mü, ütüyü prizden çektim mi? Dönüp dönüp yaptıkları işi kontrol ederler Simetri ve düzen takıntıları da meşhurdur Her şey yerli yerinde olacak, pantolonun ütü çizgisi jilet gibi olacak, paraların Atatürk resimleri üst üste gelecek, yürürken çizgilere basılmayacak? Kimi ise herşeyi sayar: Aritmetik takıntıları Plaka numaralarını, doğum tarihlerini toplar, çarpar, böler, çift sayı çıkarsa gün iyi geçecektir, tek sayı çıkarsa başına kötü birşey gelecektir vs"

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com