Sigarayı Bırakmak Mı İstiyorsunuz ? |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sigarayı Bırakmak Mı İstiyorsunuz ?SİGARAYI BIRAKMAK MI İSTİYORSUNUZ? Bırakmak için çok sebebiniz var ![]() ![]() ve bırakmak için çok ciddi sebepleriniz var:Internet’te sigarayı bırakırken yalnızsınız! Sigarayı bırakma kararıyla tüm hayatınız değişecek Sigarayı bırakmak kolay olmayacak Pek çok kişi başarmak için desteğe ve motivasyona ihtiyaç duymakta Ama bırakabilirsiniz Her gün binlerce sigara tiryakisi sigarayı bırakıyor Başaranlar insanlarda en az sizin kadar tiryaki Araştırmalara göre sigara tiryakilerinin %70’i sigarayı bırakmak istiyor Bırakmak isteyenlere için öneriler: [*]Bir doktora başvurarak yardım istebilirsiniz [*]Sigara karşıtı sivil toplum kuruluşlarına başvurabilir ve yardım alabilirsiniz [*]Kesin kararlı iseniz kendi iradenizle başarabilirsiniz Bunun için bazı öneriler: Başkalarıyla sigara alışkanlığınız hakkında konuşun Sigara içmeyenlerin içenlere nasıl tepki gösterdiklerini araştırın Sigara içmenin kötü yönlerini değerlendirin
Kesinlikle kartonla sigara almayı bırakın Dişlerinizi eskisinden daha sık fırçalayın Sigarayı bırakmak isteme nedenlerinizi yazın Her hafta yeni bir marka için Sigara içme isteğinizi erteleyin Ailenizden ve arkadaşlarınızdan yardım alın
Dişleriniz temizletin, sık sık fırçalayın En sevdiğiniz elbiselerinizi kuru temizlemeye yollayın ya da yıkayın Tüm kül tablalarını temizleyin
Yediğiniz şeylerden daha iyi tat almaya başlayacaksınız bunu hissedin
Her hafta daha önce hiç yapmadığınız bir şey yapın![]() İlk üç ayınızı tamamlayın
|
|
|
|