![]() |
Sigarayı Bırakmak İçin 20 Adım |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sigarayı Bırakmak İçin 20 AdımSİGARAYI BIRAKMANIN YİRMİ KOLAY YOLU Kendinize inanın ve güvenin ![]() ![]() ![]() ![]() Bu listeyi okuduktan sonra, önerileri kendinize uyarlayın ve sigarayı bırakmak için kendi planınızı yapın ![]() Sigarayı bırakma sebeplerinizi ve bırakmakla kazanacaklarınızı yazın: Örnek: daha uzun yaşamak, kendinizi daha iyi hissetmek, para biriktirmek, daha iyi kokmak ![]() ![]() Ailenizden ve arkadaşlarınızdan sigarayı bırakma kararınızı desteklemelerini isteyin ![]() ![]() ![]() Sigarayı bırakmak için bir gün belirleyin ![]() ![]() Sigarayı bırakmak için bir doktora danışabilirsiniz ve onun yardım ve önerileriniz alabilirisiniz ![]() Kendinize bir egzersiz programı belirleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Hergün 3-5 dakika nefes egzersizi yapın ![]() ![]() ![]() ![]() Birisi size sigara ikram ederse reddedin, kullanmıyorum diyin ![]() ![]() Sigarayı tamamen bırakacağınız güne yaklaştıkça, sigara miktarını azaltın ![]() ![]() ![]() ![]() Pek çok sigara tiryakisi, sigarayı yavaş yavaş bırakamayacağını ancak bir seferde bırakabileceğini düşünür ![]() ![]() Sigarayı bırakmayan isteyen bir arkadaşınız daha varsa bunu yapmak daha kolay olacaktır ![]() ![]() Dişlerinizi temizletin ve her zaman temiz tutun ![]() Sigarayı bıraktıktan sonra kendinize bir ödül verin ![]() Çok fazla su için ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sigarayı en çok ne zaman istediğinizi düşünün, canınız sıkkın olduğunda, yemekten sonra, işten eve gelince, içki içerken vb ![]() ![]() Elinizdeki ve ağzınızdaki boşluk hissini gidermek için bir şey bulun, örneğin: su için, sakız çiğneyin, leblebi yiyin vb ![]() Sigarayı bırakma konusunda düşüncelerinizi yazın ![]() ![]() Yanınızda sizin için çok önemli birisinin resmini taşıyın, bir kağıda sigarayı bırakacağıma söz veriyorum diye yazın, canınız her sigara istediğinde bu resme ve nota bakın ![]() Canınız sigara istediğinde, bir sigara yakmak yerine hislerinizi bir günlüğe yazın ![]() ![]() Başarılar! |
![]() |
![]() |
|