![]() |
Her Gün Mutlaka Süt İçin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Her Gün Mutlaka Süt İçinBir mineral ve vitamin deposu olan süt ve süt ürünleri hayatın her evresinde tüketilmeli ![]() Süt çok sayıda besin öğelerini bileşiminde bulundurması nedeniyle insan yaşamının her evresinde tüketilmesi gereken temel besinlerin başında yer alır ![]() ![]() ![]() ![]() Uygun ortam sağlayarak faydalı bağırsak bakterilerini geliştirir, ancak süt içme alışkanlığı olmayanlarda hafif mide bulantısı, karında gaz, midede ekşime ve hafif ishal görülebilir ![]() Süt yağı, süt enerjisinin bir diğer kaynağıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Kemik dokusunu geliştirir Süt, mineral (kalsiyum, fosfor, iyot, sodyum, magnezyum) bakımından da zengindir ![]() ![]() ![]() Çocukluktan 20-25 yaşına kadar dengeli beslenmeyle kemik mineral dokusu artar ![]() ![]() ![]() Süt proteini, kalsiyum emilimini artırdığı gibi, kemik dokusu hücrelerinin oluşumunu sağlar ![]() ![]() Süt büyüme ve gelişmede, besin öğelerinin vücutta elverişli kullanılmasında, sinir sisteminin fonksiyonlarının yerine getirilmesinde, vücut direncinin gelişmesinde ve kan yapımında önemli bir işlev gören çok sayıda vitamini içerir ![]() Sokak sütlerine dikkat Süt insanda hastalığa neden olabilen zararlı mikroorganizmaların üremesi için de elverişli bir besindir ![]() ![]() ![]() Kaynatılarak sütün içindeki mikroorganizmaların yok edildiği düşünülüyor ama aslında kaynatmayla sadece bazı mikroorganizmaların üremesi durdurulabilir ![]() ![]() Süt ve süt ürünleri temel besin öğelerinin tam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Haftanın tarifi Çilek keyfi Malzemeler: İki light bisküvi, beş-altı çilek, bir su bardağı light süt, toz tatlandırıcı ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nün hazırladığı "Güvenli Süt Tüketimi Raporu"ndan yararlanılmıştır ![]() Haftanın öğüdü Yarım yağlı ya da yağsız olanları tüketin Yağsız sütler ve yarım yağlı sütler, tam yağlı sütlere göre daha fazla kalsiyum içerir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|