Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ailenizin, doktoru

Ailenizin Doktoru

Eski 08-12-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ailenizin Doktoru




Oruç vücudu zehirden arındırır mı?
Orucumu hiç aksatmadan tutarım, özellikle son on yıldır ara verdiğimi hatırlamıyorum İslam'ın şartı olmasının yanında, gelenek ve göreneklerimiz de beni oruç tutmak konusunda şevklendirir Sadece manevi haz değil, sanki ramazan ayı boyunca bedenimi de hafiflemiş, zehirlerden arınmış hissederim Bu ne derece doğru bir duygu sizce?

Zehirden arınmanın tıbbi adı 'detoksifikasyon'dur ve doğru bir beslenme programı uygulandığında oruç tutmak etkili bir zehirden arınma metodudur Bilinen ve ispatlanan tek ömrü uzatıcı beslenme modeli; az yemektir Az yemekle; gıdaların işlenmesi sırasında ortaya çıkıp, kana karışan serbest radikaller azalır ve hücreleri tahrip edici etkileri düşer Serbest radikaller, hücreleri oluşturan yapı taşları ile kolaylıkla etkileşim içine girerek, onları aşındıran artık maddelerdir Az yemenin yanında bol sıvı tüketmek, özellikle oruç nedeni ile kuruma eğiliminde olan dokuları canlandırarak, fonksiyonlarını tam yerine getirmelerine yardımcı olur Ramazan süresince iftar ve sahurda daha çok sebzeleri tüketerek ve bol su içerek sofradan doymadan kalkmak; etkili bir detoksifikasyon diyetidir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.