|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
antalyadan, astıma, istanbula, karşı, koşacak |
![]() |
Astıma Karşı Antalya'dan İstanbul'a Koşacak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Astıma Karşı Antalya'dan İstanbul'a KoşacakMaratoncu İbrahim Şahin, astım hastalığının düzenli kontrol altında tedavisinin yapılması halinde normal yaşama engel olmadığını göstermek amacıyla, Antalya'dan İstanbul'a koşacak ![]() Türkiye Solunum ve Araştırmalar Derneği (TÜSAD) ve ilaç firması GlaxoSmithKline'ın (GSK) desteğiyle, astım hastalığına dikkati çekmek ve toplumu bilinçlendirmek amacıyla ''Astım Engel Değil'' kampanyası başlatıldı ![]() Kampanya çerçevesinde Antalya Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan TÜSAD Başkanı Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Astımın dünyada yaygın bir hastalık olduğunu Türkiye'de de 4 milyon kişinin astım hastası olduğunu bildiren Öztürk, bunlardan sadece yüzde 5'inin düzenli tedavi altında bulunduğunu, diğer bölümünün ise tedavilerini sürekli yapamadığını söyledi ![]() ![]() ![]() ![]() Öztürk, Çin Olimpiyatlarında da astım hastası sporcunun katılımının yüksek olduğunu vurguladı ![]() İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve TÜSAD Yönetim Kurulu Üyesi Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Astım kontrol altına alınabilir, düzenli tedavi ile normal seviyeye getirilebilir ![]() ![]() ![]() Kampanya çerçevesinde Antalya'dan İstanbul'a koşacak 45 yaşında, dört çocuk babası astım hastası İbrahim Şahin de 11 yaşında Kahramanmaraş'tan ayrılarak Almanya'da babasının yanına gittiğini, hastalığının teşhisinin de burada konulduğunu söyledi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Konuşmaların ardından İbrahim Şahin, Atatürk Kültür Merkezi'nde bir grup ilköğretim okulu öğrencisiyle İstanbul'a koşusuna başladı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|