Şifa Hazinesi Bir Hediye...! |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şifa Hazinesi Bir Hediye...!Alemlerin Rabbi'nden, Şifa Hazinesi Bir Hediye! İÇİNDEKİLER: • Posa • A, Bl, B2, B6, C ve E vitaminleri • Uçan yağ • Tanen • Organik asidler • Şekerler • Silisyum • Demir • Flor • Fosfor • Manganez • Kükürt YAN TESİRİ: Ekşi elmayı fazla yemek unutkanlık ve ateş yapar 1) Güzel kan yapıcı: Elma kürüne devam etmek (günde 1 öğün sadece tatlı elma yemek) güzel kan yapar Elmayı bolca yemeye devam edilir 2) Hamile gıdası: Tatlı elma yemek hamilelerin mide bulantısını giderir Güzel kan yapar, kolay doğum yapmasını sağlar, anne karnındaki bebeği iyi besler 3) Güzel uyku verici: Gece yatmazdan evvel elma yemek tatlı uyku verir, elma yendikten sonra dişleri mutlaka misvaklayınız 4) Zayıflama kürü: Günlük 1 öğün elma yemek hazmı kolaylaştırır, şişmanlıktan kurtarır 5) Beyni açıcı: Elmayı bolca yemek beyni açar 6) Zararlı ifrazatları (toksinleri) atıcı: Elma kürüne devam etmek vücuttaki zararlı tuzları atar 7) Cildi güzelleştirici: Gece yatarken 2 elma yeseniz, sabahleyin yüzünüzün beyazladığını göreceksiniz Elma suyu ile cilt sık sık temizlenir 8) Sivilce, egzama: Elma kürüne devam edilir (Bol elma yenir) 9) Serinletici, susuzluk giderici: Susadıkça elma, hıyar, kavun, karpuz gibi berdi gıdaları yiyiniz 10) Hazmı kolaylaştırıcı: Elma yemek hazmı kolaylaştırır (Kabuğunu soymadan) Bu hazım kolaylaştırıcı etki elma ve hıyar kabuğunda mevcuttur 11) Böbrek çalıştırıcı: Elma yemek böbrekleri çalıştırır 12) Bronşit, nezle, anjin: Elma yemeğe devam edilir Çekirdekleri biriktirilir Elma çekirdekleri, ayva çekirdekleriyle beraber yalnız elma çekirdeği de olur Ezilip kaynatılır Sabahleyin süzülüp balla tatlandırılarak gargara yapılır Bu çaydan içmeye devam edilir 13) Kalp ve damar açıcı: Elmanın yeni çıkan filizleri, oğul otuyla beraber kaynatılıp balla tatlandı-nlarak soğuk içilmeye devam edilir 14) Bağırsak kurtları: Elma çekirdeği, kabak çekirdeğiyle beraber ezilip kaynatılır, sabahleyin süzülüp 1 su bardağı içilir 1-2 saat yemek yenmez 1 hafta devam edilir 15) Uçuk, ağız içi iltihapları: Elma yenmeye devam edilir, aç karnına 16) Mide ülseri: Elma yenmeye devam edilir 17) Zehirlenme: Elma yaprakları kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir 18) Sarılık: Elma kürüne devam edilir 19) Karaciğer güçlendirici: Elma kürüne devam edilir 20) Halsizlik: Elma şurubuna devam edilir 21) Kansızlık: Elma şurubuna devam edilir 22) Çıban: Elma pişirilip çıban üzerine lapası bağlanır 23) Göz kuvvetlendirici: İçinde A vitamini olduğu için gözleri kuvvetlendirir 24) Kolesterol: Elmayı kabuğuyla yemek kolesterolü düşürür 25) Mikrop öldürücü: Kabuğuyla elma yenirse içeriğindeki malik asit mikroplan öldürür 26) Kusma Bulantı: Hamilelik bulantıları ve normal bulantılara elma yemek çok faydalıdır 27) Safra düzenleyici: Tatlı elma yemek safrayı düzenler |
Şifa Hazinesi Bir Hediye...! |
08-13-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şifa Hazinesi Bir Hediye...!Meyvelerin Sultanı: Kökeni Doğu Avrupâ'dır Çok çeşidi olan elma eski çağlardan beri bilinen bir meyvedir Tedavi edici özellikleri açısından en eski yazarlar bile elma kürünü övmekteydi Bu meyvede vitaminler, sindirilebilir şeker, bedenin dengesi için çok gerekli enzimler, temel asitler ve hayatın kendisi olan (potasyum, sodyum, kalsiyum magnezyum, fosfor gibi) madenler bulunmaktadır Elma, hemen her yerde yetişen, beyaz veya pemhe çiçek açan, boyu değişik yük- seklikte olan ağacın meyvesidir Çeşitlı renk te hoş kokulu bir meyvedir Ekşi, tatlı, may- hoş dan değişik tadlarda ve kımızıdan pem- beye, sarıya kadar değişen renk tonlarıyla şi- fa dolu bir meyvedir Günümüzün şifalı bitkiler uzmanı M Messegue, 'Eğer bir ağacınız olacaksa, onun elma ağacı olmasını tercih edin diyerek elmayı soframızdan eksik etmememizi tavsiye etmektedir |
|