![]() |
Kurban Etine Dair Merak Edilen Herşey |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kurban Etine Dair Merak Edilen HerşeyKesilen kurban etlerinin saklanmasının ve kullanılmasının insan sağlığı açısından çok önemli olduğu biliniyor ![]() Etlerin çok çabuk bozulabileceğini söyleyen Sema Hastanesi Beslenme Uzmanı Hayrettin Mutlu, etlerin saklanması hakkında bilgiler verdi ![]() ![]() ![]() "Et ve et ürünleri çabuk bozulma riski taşıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Et yerine kas yememek için, eti dinlendirin Kurban etini hemen buzdolabına atarsanız lastik gibi sert olur ![]() ![]() ![]() ![]() Büyük parçalar bozulmaya sebep olur Kurbanlık etler henüz kesim sıcaklığında iken buzdolabına poşet içinde veya hava alamayacak bir durumda büyük parçalar halinde üst üste konulursa buzdolabı ısısı etin iç kısımlarını soğutmaya yetmez ![]() ![]() Yeşillenmiş et yenilmemeli Yeşillenme görülen kısımlar kesinlikle tüketilmeyip atılmalıdır ![]() ![]() ![]() Soğuk kasılması, eti sertleştirir Etler henüz kesim sıcaklığında iken buzdolabına veya 10 santigrat derecenin altında bir ortamda tutulursa soğuk kasılması denilen durum ortaya çıkar ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|