Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
astım, çörekotu

Astım Ve Çörekotu

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Astım Ve Çörekotu




BİTKİLERLE MODERN TEDAVİ


ASTIM VE ÇÖREKOTU

Akciğerlerde bulunan hava boruları (Bronş) iltihaplanmayla oluşan koyu sıvı (Balgam) ile kaplanıp daraldığında astım belirtileri meydana gelir Hava boruları daraldığı için nefes alma zorlaşır ve hışırtılı solunuma neden olur Yeterli hava alınamadığı için nefes darlığı hissedilir, ciltte ve dudaklarda morarma meydana gelir

Üst üste iki yıl, her yıl en az 3 ay süren iltihaplanmaya astım ( Kronik bronşit, asthma bronchiale) adı verilmektedir

Astımda mikrop öldürücü olarak karaturp, balgam söktürücü ve kramp giderici olarak meyan kökü kullanılır Bu uygulamalar rahatlama sağlar ve destek niteliğindedir Esas tedavi çörekotu ve sarımsağın birlikte kullanılmasıyla bağışıklık sistemi güçlendirilerek sağlanır, çörekotu en az bir yıl, sarımsak 3 ay süreyle kullanılmalıdır Hastalığı üzüntü ve stres tetikliyorsa 3 ay süreyle sakinleştirici bitkilerin ( Kediotu kökü, şerbetçiotu çiçeği, lavanta ve bunların karışımı) desteği sağlanmalıdır

Karaturp: Kökünün kabukları soyulur, uygun bir araçla suyu çıkarılır, günde 50-100 ml suyu içilir 4-6 hafta süreyle kullanılır, birkaç gün ara verilerek süre uzatılabilir

Meyan kökü: Öğütülmüş bir çay kaşığı kök fincana konur, üzerine 150 ml kaynar su ilave edilir, 10 dakika demlenir, süzülür Günde 3 defa yemeklerden sonra içilir 4 haftalık kullanımdan sonra ara verilerek tekrar kullanılabilir Meyan kökü kullanılırken idrar artırıcı, isal yapıcı ve potasyum kaybına neden olan ilaçlar kullanılmamalıdır Uzun süreli kullanımlarda potasyum kaybı yönünden hekim kontrolü şarttır

Sarımsak: Günde 4 gr sarımsak ( Diş), bir defada 1 gr olmak üzere 4 defada yenir Sarımsak havanda dövüldükten sonra, 4-5 dakika havanda bekletilir, yoğurda veya yemeğe katılarak yenir
Sarımsak kokusunu bastırmak için maydanoz yenir, kakule çiğnenir, naneli sakız veya şeker kullanılır Eşinize kokuyorsa yemesini öneriniz


Çörekotu: Günde toplam olarak 15 gr çörekotu yenir Bu miktar 2 veya 3 e bölünerek yemeklerden 30 dakika önce öğütülüp, az suyla yenir Rendelenmiş bir elma veya armuda öğütülmüş çörekotu katılarak da yenebilir Şeker hastası olmayanlar, pratik olması açısından haftalık kullanım miktarını öğütüp bekletmeden tahin-pekmeze karıştırarak yiyebilirler Dişleri sağlam olanlar çiğneyerek yerlerse diş eti bakımı da yapılmış olurÖğütülmüş olarak hazır satılan çörekotu alınmamalıdır, çok zararlıdır

Not: Çörekotu hamilelik döneminde yenmemelidir Doğuma bir hafta kala başlanıp emzirme süresince yenirse anne ve çocuk sağlığı açısından çok faydalıdır
Çörekotu yeterli miktarda omega-3 ihtiva eder, ilave olarak omega-3 takviyeli gıdalar yenmemelidir


Kaynaklar:
1- Dr Ahmet Toptaş, Alman kanunlarına göre düzenlenip izin verilen BİTKİLERLE MODERN TEDAVİ, İstanbul 2009,
2- Dr Ahmet Toptaş, ÇÖREKOTU Tepeden tırnağa şifa deryası, İstanbul 2008,

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.