Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bebek, cam, dayanabildi, gün

Cam Bebek 50 Gün Dayanabildi

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cam Bebek 50 Gün Dayanabildi




Halk arasında ‘Cam bebek’ olarak adlandırılan bir erkek bebek, tedavi altına alındığı hastanede 50 gün yaşatılabildi


Şanlıurfa’dan Eskişehir’e tarlalarda mevsimlik işçi olarak çalışmaya gelen ve çadırda kalan Sabiha Açan ile Cemal Açan çiftinin Eskişehir Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde 17 Ağustos 2009 tarihinde 2 kilo 550 gram ağırlığında, 47 santim boyunda bir erkek bebekleri dünyaya geldi Sabiha Açan’ın 6’ncı çocuğu olan bebeğin hastanede yapılan tetkiklerinde kollarında ve bacaklarında kırıklar olduğu belirlendi

Çocuk hastalıkları uzmanı Dr Ferruh Baş, cam bebeğin önceki gün yaşamını yitirdiğini söyledi Bebeğin dünyaya geldiğinde yaptıkları kontrollerde kol ve bacaklarında kırıklar belirlediklerini ifade eden Dr Baş şöyle konuştu:
“Koldaki kırıklar anne karnında oluşmuş ve yine anne karındayken kaynamış Bebeğin kemik metabolizması da bozuktu Bebek halk arasında ‘Cam Bebek’ olarak adlandırılan Osteogenesis imperfecta hastasıydı Bu bebeğin kırıkları anne karnındayken başlamış Bebeğin bir kolunu ve iki bacağını alçıya almıştık Bebek doğduğu gün solunum sorunu ile karşı karşıyaydı Solunum cihazına bağlayıp bebeğin hayatta kalmasını sağlamıştık Ancak bebek 50’inci gününde yaşam savaşını kaybederek öldü Bu kadar yaşaması bile bir mucizeydi

Hürriyet


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.