Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
enginar, hastalıkları, karaciğer, yaprağı

Enginar Yaprağı Ve Karaciğer Hastalıkları

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Enginar Yaprağı Ve Karaciğer Hastalıkları




BİTKİLERLE MODERN TEDAVİ



ENGİNAR YAPRAĞI


( Cynarae folium )


Enginar yaprağı Alman resmi gazetesinde 671988 tarihinde (Heftnummer:122, ATC-Code:A05AX ) yayınlanarak modern bitkisel ilaç olarak yürürlüğe girmiştir Çok sayıda firma tarafından modern bitkisel ilaç olarak üretilmektedir( Cefazynar, Cholagogum, Cynacur, Cynafor, Hepar-POS, Lipei vb)

İlaç etkili (Ecza, drog ) kısmı: Enginar bitkisinin ( Cynare scolymus L) taze
veya kurutulmuş dip yaprakları ( 80 cm uzunluk ve 40 cm eninde)
kullanılır
Bileşiminde: Cynarin, acı madde (cynaropikrin), flavonoid ve lutaolin
bulunur

Etkisi: Safra salgısını artırır
( Ayrıca; Karaciğeri koruduğu ve yenilediği, pankreas çalışmasını
artırdığı, kanda kolesterolü ve yağı düşürdüğü, iltihaplanmayı önlediği ve
antioksidan olduğu yönünde bilimsel çalışmalar bulunmaktadır)

Kullanıldığı yerler: Karaciğer ve safra kesesinden kaynaklanan hazımsızlık
şikayetlerinde ( Gaz, şişkinlik, mide yanması, ağrı vb) kullanılır
( Ayrıca; İştahsızlık, yüksek kolesterol, damar sertliği ve safra kesesi
taşlarının önlenmesinde faydalı olduğunu gösteren bilimsel çalışmalar da
bulunmaktadır)

Kullanılmaması gereken haller: Bilinen alerjisi olanlarda, safra yollarının
tıkalı olması durumunda kullanılmaz Safra kesesinde taş olanlar
kullanmadan önce doktora danışmalıdır (Safra yolu tıkanabilir)

İstenmeyen (Yan)etkileri: Yok

İlaçlarla uyumsuzluğu: Yok

Kullanım miktarı: Günlük ortalama kullanım miktarı 6 gr kurutulmuş yaprak

Kullanım şekli: Çayı şöyle hazırlanır: 1 çay kaşığı ince kıyılmış veya
öğütülmüş kuru yaprak fincana konur, üzerine 150 ml kaynar su ilave
edilir, 10 dakika demlenir, süzülerek içilir
Yemeklerden 30 dakika önce bir fincan çayı tatlandırmadan içilebilir
Çayı içilirken ağızda biraz tutularak acılığı hissedilmelidir
Çayı soğuk hazırlanırsa daha acı ve daha etkilidir ve şöyle hazırlanır: İnce
kıyılmış veya öğütülmüş 1 çay kaşığı yaprağı 150 ml soğuk suda ara sıra
karıştırılarak 2-3 saat bekletilir, süzülerek içilir

Kullanım süresi: 6 haftalık kullanım süresi önerilebilir

Uyarı: Yeterli bilgi olmadığı için hamilelik ve emzirme dönemlerinde, 12
yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır Enginar yaprağı
kullanılırken aynı zamanda taş anasonu kökü ve ısırgan kullanılmamalıdır

Kaynak: Dr Ahmet Toptaş, Alman kanunlarına göre düzenlenip izin verilen
BİTKİLERLE MODERN TEDAVİ, İstanbul, 2009,

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.