![]() |
Gıda Duyarlılığı Nedir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gıda Duyarlılığı Nedir?IgE aracılıklı Gıda alerjisi ile Gıda duyarlılığıı karıştırılmamalıdır! IgE aracılıklı gıda alerjisi, gıdayı alır almaz şiddetli anafilaksiye kadar gidebilen çeşitli semptomlarla ortaya çıkar ve IgE antikorlarının yükselmesi ile bilinir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() • Kronik mide-barsak sorunları: İritabl barsak sendromu, ishal, gaz, kabızlık • Nörodermatit gibi deri sorunları • Yüksek tansiyon • Baş ağrıları ve migren • Obezite gibi kronik rahatsızlıklara mazur kalırız ![]() ![]() ![]() Besin duyarlılığının sebep olduğu kronik enflamatuar reaksiyonlar diyet kısıtlamasıyla engellendiğinde genel fizyolojik indexde gelişme görünür ![]() Genel olarak; Vücut kas oranında artış, vücut yağ oranında azalma Enerji seviyesinde yükselme, egzersiz performansında artış, Kalp, damar sisteminde ve böbrek fonksiyonlarında güçlenme, Bağışıklık sisteminde güçlenme, **** performansında artış, Kan basıncının daha düzenli olması, Kolesterol profilinin düzelmesi; yüksek HDL, düşük LDL Kemiklerin güçlenmesi, Uykunun daha düzenli olması, Hafıza gücünde artış sağlanabilmektedir ![]() Bize dokunan gıdaları çıkardığımız kısıtlama diyetini uyguladığınız takdirde besin duyarlılığınızın türü ve şikayetlerinize göre bu indexlerden biri yada birkaç tanesinde gelişme görülecektir ![]() |
![]() |
![]() |
|