![]() |
Tecavüzden Korunma Rehberi Yayınlandı |
![]() |
![]() |
#1 |
nehirler
|
![]() Tecavüzden Korunma Rehberi Yayınlandı![]() TECAVÜZDEN KORUNMA REHBERİ ![]() ![]() ![]() Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Araştırma ve Uygulama Merkezi, kadınlar için ''Tecavüzden Nasıl Korunulur'' rehberi hazırladı ![]() Rehberde, ''Tesadüf eseri olan, istenmeyen bir dokunuşu bile kararlı bir şekilde geri çevirin ![]() ![]() ![]() KADINLAR EN ÇOK TANIDIK ERKEKLERİN TECAVÜZÜNE UĞRUYOR Rehberde, bu konudaki araştırmalara işaret edilerek, kadınların çoğunlukla tanıdıkları erkekler tarafından tecavüze uğradıklarına dikkat çekildi ![]() Bu nedenle kadınları, özellikle tanıdıkları erkeklere karşı uyaran rehberde, şu ilginç öneriler yer aldı: ''-Davranışlara dikkat edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SINIRLARI BELİRLEYİN -Sınırlarınızı belirleyin ![]() ![]() ![]() ![]() -Sınırlarınızı koruyun ![]() ![]() ![]() ![]() Ancak onun davranışı ya da tepkisinden siz sorumlu değilsiniz ![]() Eğer değer verdiğiniz biriyse, ona yardım edebilirsiniz ancak kendinizi ondan sorumlu hissetmek zorunda değilsiniz ![]() ![]() -Kendinize önem verin ![]() ![]() ![]() -Kendinizi ifade edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AÇIK İLETİŞİM KURUN -Açık iletişim kurun ![]() ![]() ![]() ![]() Kararlı bir ses tonu ve beden dili kullanın ![]() -İstemediğinizden kaçının ![]() ![]() ![]() -Zaman isteyin ![]() ![]() ![]() -Etkin olun ![]() ![]() -Sezginize güvenin ![]() ![]() ![]() -Güvendikleriniz yanınızda olsun ![]() ![]() Eğlenceden yalnız ya da iyi tanımadığınız biriyle ayrılmak yerine grup halinde ayrılmayı tercih edin ![]() -Yardım isteyin ![]() ![]() -Tüm önlemleri göz önüne alın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
puslu
|
![]() güzel bir konu olmuş böyle saldırılara her an herkes maruz kalabilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
angelesdream
|
![]() çok yerınde bir rehber sunumu olmuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
asyaland
|
![]() Cok güzel bir konu olmus ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
rebellious23
|
![]() bence tecavüz en adi suçlardan biridir hele çocuklara tecavüz edenlere karşı acayip işkenceler geliştirdim ![]() ![]() emeğine sağlık ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|