![]() |
Doğum Aylarımız=Sağlığımız |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Doğum Aylarımız=SağlığımızNisanda doğanlar, diğer doğanlara göre lösemi ve Parkinson gibi hastalıklara daha çok yakalanıyor ![]() ![]() Yapılan araştırmalar bazı hastalıkların belirli aylarda doğanlarda daha sık görüldüğünü ortaya koyuyor ![]() ![]() ![]() California Üniversitesi'nden araştırmacı Allan Smith, "İnsanların dünyaya geldikleri ayın, bazı hastalıkların ortaya çıkışında rolü olabilir" derken genetik ve benzeri başka önemli faktörlerin bu konuda etkili olduğunu hatırlattı ![]() Bebeklerin çevre faktörlere karşı hassas oluşu, annenin hamileliğinin belli aylarında maruz kaldığı virüsler ve bakteriler, bebeğin gelecekte yakalanacağı hastalıkları belirleyebiliyor ![]() ![]() Temmuz ayı diyabet habercisi Ocak: Alzheimer, şizofreni ve solunum yolları rahatsızlığı, respiratuvar sinsitiyal virüs enfeksiyonu (RSV) Şubat: Alzheimer, şizofreni, manik depresyon Mart: Alzheimer, şizofreni, otizm, narkolepsi (uyku bozukluğu), Hodgkin's hastalığı, multipl skleroz (MS), manik depresyon ve sara Nisan: Lösemi, disleksi, öğrenme bozuklukları, Parkinson hastalığı, manik depresyon, motor nöron hastalığı (ALS) Mayıs: Disleksi, öğrenme bozuklukları, multipl skleroz, motor nöron hastalığı (ALS), Parkinson hastalığı Haziran: Anoreksiya, diyabet, öğrenme bozuklukları, multipl skleroz, motor nöron hastalığı (ALS), çölyak hastalığı Temmuz: Diyabet, çölyak hastalığı, disleksi, öğrenme bozuklukları ![]() Ağustos: Diyabet, çölyak hastalığı, otizm, Crohn hastalığı (kronik iltihabi bağırsak) Eylül: Dikkat eksikliği ve hiperaktivite sendromu (ADHD), astım ![]() Ekim: Astım, egzema Kasım: Astım, egzema, respiratuvar sinsitiyal virüs enfeksiyonu (RSV) Aralık: Respiratuvar sinsitiyal virüs enfeksiyonu (RSV) alıntıdır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|