![]() |
Gıda Güvenliği Ve Hijyen İçin 17 Altın Kural |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gıda Güvenliği Ve Hijyen İçin 17 Altın KuralGıda güvenliği ve hijyen için 17 altın kural ANTALYA (A ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yıldırım, içme suyu kullanımından yumurta alımına kadar dikkat edilmesi gereken 17 altın kuralı şöyle sıraladı: 1- İçme sularını, güvenilir ve kalitesinden emin olunan kaynaklardan alın ![]() 2- Damacana su kullanıyorsanız, pompasını, belirli aralıklarla çamaşır suyu ile dezenfekte edin ve iyice durulayın ![]() 3- Alışverişlerde özellikle et, tavuk, balık, süt gibi riski yüksek ürünlerin alımı için güvenilir noktalar tercih edin ![]() 4- Kırık, çatlak, pis yumurtaları satın almayın ![]() 5- Alışverişlerinizde, ürünlerin ambalaj etiketi (son kullanma tarihleri) kontrolünü yapın ![]() 6- Hazır kıyma almayın ![]() 7- Buzdolabında veya dondurucuda saklanması gereken ürünleri alırken dolabın iyi çalıştığını kontrol edin ![]() 8- Alışverişiniz uzun sürecekse, donmuş gıda ve et, süt ürünlerini alışverişinizin sonunda alın ![]() 9- Gıdaları, etiketin üzerinde belirtildiği şekilde muhafaza edin ![]() 10- Yaşanılan binada su deposu varsa, hangi periyotlarda ve uzman kuruluşlar tarafından dezenfekte edildiğini apartman yöneticisinden sık sık kontrol edin ![]() 11- Yemek hazırlığına başlamadan önce, ellerinizi mutlaka yıkayın ![]() 12- Et ve sebzelerde kullanılan tabla ve bıçaklarınızı iyice yıkamadan başka bir yemek hazırlığında kullanmayın ![]() 13- Donmuş gıdaların çözündürme işlemini, mikrodalga fırında veya bir gün öncesinden buzdolabında yapınız ![]() ![]() 14- Bir yemeği birden fazla kez ısıtmayın ![]() 15- Meyve ve sebzeleri iyice yıkamadan tüketmeyin 16- Deterjanları, gıdalardan ve gıda kaplarından uzak tutun ![]() 17- Temizlik malzemelerini, zehirlenmelere yol açabileceği için birbiriyle karıştırarak kullanmayın |
![]() |
![]() |
|