Kalori Değerleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kalori DeğerleriKALORI DEGERLERI (BESINLERIN) Besin (100gr) Enerji(K Cal) Protein (gr) Yağ(gr) Karbonhidrat (gr) Balıklar Alabalık 168 18 3 10 0 Yok Kalkan 193 14 8 14 4 Yok Levrek 93 19 2 01 2 Yok Palamut 168 24 0 07 3 Yok Uskumru 159 21 9 07 3 Yok Tuzlanmış balık 305 18 5 25 1 Yok Sakatatlar Beyin 125 10 4 08 6 0 8 Kuzu Böbrek 105 16 8 03 3 0 9 Dalak (Dana) 104 18 1 3 0 Yok Dil 130 18 5 05 3 0 9 Karaciğer 140 19 2 04 7 04 1 Yürek 124 15 0 05 7 01 8 Kümes ve Av Hayvanları Tavuk 215 18 6 15 1 Yok Hindi 160 02 4 8 0 Yok Tavşan 162 21 0 08 1 Yok Sülün 181 22 7 09 3 Yok Bıldırcın 192 19 8 12 1 Yok Yumurta 158 12 1 11 2 Yok Sebzeler ve Baklagiller Bakla 72 05 2 0 4 09 8 Bamya 36 02 4 0 3 07 6 Bezelye 84 06 3 0 4 14 4 Börülce 127 9 0 0 8 21 8 Asma Yaprağı 97 03 8 01 1 15 6 Yeşil Biber 22 01 2 0 2 04 8 Domates 22 01 1 0 2 04 8 Salatalık 14 0 6 0 1 03 2 Ebegümeci 48 04 4 0 6 04 3 Enginar 53 3 0 0 2 07 8 Fasulye 32 01 8 0 2 7 0 Havuç 42 01 1 0 2 10 0 Kabak 26 1 0 0 1 06 6 Karnabahar 27 02 7 0 2 05 2 Kereviz 40 01 8 0 3 08 5 Kıvırcık salata 20 01 7 0 1 04 1 Beyaz Lahana 24 01 3 0 2 05 4 Ispanak 26 03 2 0 3 04 3 Marul 14 01 2 0 2 02 5 Mantar 28 02 7 0 3 04 4 Maydanoz 44 03 6 0 6 08 5 Nane 65 5 0 01 3 07 9 Patlıcan 25 01 2 0 2 05 6 Patates 76 02 1 0 1 17 0 Soğan (Kuru) 38 01 5 0 1 08 7 Pırasa 52 02 2 0 3 11 2 Sarımsak 137 06 2 0 2 30 0 Semizotu 32 2 0 0 5 03 9 Yer elması 75 02 3 0 1 16 7 Turp 19 0 9 0 1 04 2 Kuru Fasulye 340 22 3 01 6 61 3 Nohut 360 20 5 04 8 61 0 Mercimek 340 24 7 01 1 60 1 Soya Fasulyesi 403 34 0 17 8 33 5 Bakla (İçi) 338 25 1 01 7 58 2 Barbunya 350 23 0 01 2 63 7 Meyveler Ayva 57 0 7 0 4 15 3 Armut 61 0 7 0 4 15 3 Çilek 37 0 7 0 5 08 4 Dut 93 0 9 01 1 19 8 Elma 58 0 2 0 6 15 0 Erik 75 0 8 0 2 19 7 Greyfurt 41 0 5 0 1 10 6 İncir 80 01 2 0 4 20 4 Karpuz 26 0 5 0 2 06 4 Kavun 33 0 8 0 3 06 4 Kayısı 51 1 0 0 2 12 9 Kiraz 70 01 3 0 3 17 4 Limon 27 01 1 0 3 08 2 Mandalina 46 0 8 0 2 11 6 Muz 85 01 1 0 2 11 6 Portakal 50 1 0 0 2 12 3 Şeftali 38 0 6 0 1 09 7 Üzüm 67 0 6 0 3 17 3 Vişne 60 01 2 0 3 14 4 Süt ve Süt Ürünleri Yağlı B Peynir 289 22 5 21 6 Yok Kaşar Peyniri 404 27 0 31 8 01 4 İnek Sütü 61 03 3 03 3 04 6 Koyun Sütü 108 6 0 7 0 05 4 Yoğurt 63 05 3 01 6 7 0 Et ve Et Ürünleri Sığır eti 225 19 4 15 8 Yok Dana eti 156 19 7 8 0 Yok Koyun eti 247 16 8 19 4 Yok Pastırma 250 29 5 13 9 Yok Salam 450 23 8 38 1 01 2 Sucuk 452 21 4 40 8 Yok Baharat ve Tat Vericiler Defne Yaprağı 313 07 6 08 4 75 6 Dereotu (Kuru) 253 20 0 04 4 56 0 Hardal 470 25 0 29 0 35 0 H Cevizi 525 06 4 36 3 50 0 Karabiber 255 11 0 03 3 65 0 Kırmız Biber 318 12 0 17 3 57 0 Kekik 275 09 1 07 4 64 3 Kimyon 375 18 0 22 3 44 2 Tarçın 260 4 0 03 2 80 0 Susam 590 26 5 55 0 09 4 Zencefill 350 09 1 06 1 71 1 Unlu Mamüller Bisküvi 462 05 4 16 0 74 5 Buğday unu 365 11 8 01 1 74 7 Bulgur 357 10 3 01 2 78 1 İrmik 371 11 4 0 9 77 0 Makarna 370 12 5 01 2 75 2 Pirinç 363 06 7 0 4 80 4 Tatlılar Bal 315 0 3 Yok 78 4 Dondurma 193 04 5 10 6 20 8 Çikolata 550 09 3 36 0 51 3 Reçel 275 0 6 0 5 70 0 Helva (Tahin) 516 10 5 30 0 53 5 İrmik Helvası 302 03 8 12 5 43 6 Şeker 384 Yok Yok 99 5 Muhallebi 173 05 1 03 8 29 8 Sütlaç 140 03 4 02 7 38 0 Kadayıf 290 04 3 10 0 47 0 Şöbiyet 300 03 5 08 5 45 0 Çerez ve Kuru Yemişler A Çekirdeği 560 24 0 47 3 20 0 Badem 600 18 6 54 2 19 8 Ceviz 650 15 0 64 0 15 8 Fındık 634 12 6 62 4 16 8 K Çekirdeği 610 30 1 50 0 10 0 Kestane 194 02 9 01 5 42 0 Kuru İncir 274 04 3 01 3 70 0 Kuru Kayısı 260 5 0 0 5 66 5 Kuru Üzüm 290 02 5 0 2 77 5 Şam Fıstığı 600 19 5 54 0 19 0 Diğer Besinler Et suyu tableti 120 20 0 3 0 5 0 Ketçap 106 2 0 0 5 25 0 Salata sosları 450 Yok 50 1 02 5 Salça 98 02 7 0 4 21 4 Sirke 13 Yok Yok 6 0 Turşu 10 0 6 0 2 2 0 Yeşil zeytin 144 01 5 13 5 02 8 Siyah zeytin 207 01 8 0 2 2 0 Zeytinyağı 884 Yok 100 0 Yok |
|
|
|