![]() |
Ahmet Kaya'nın Şarkı Sözleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya'nın Şarkı SözleriAĞLAMA BEBEĞİM (1985 NİSAN) AĞLAMA BEBEĞİM Ağlama bebek, ağlama sende Umut sende yarın sende ![]() Yağmur gibi gözlerinden akan yaş niye, Bu suskunluk, bu durgunluk, sıkıntın/kırgınlık niye ![]() Çok uzakta öyle bir yer var O yerlerde mutluluk var Paylaşılmaya hazır Bir hayat var ![]() Ağlama bebeğim ağlama sende Acı sende hasret sende ![]() Dalıp dalıp derinlere düşünmen niye, Bu küskünlük, bu dargınlık, sıkıntın/kızgınlık niye ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya'nın Şarkı SözleriBİZİM HİKAYEMİZ Bir güneşti gördüğüm dağlar ardında Uzanıp gittiğim yollar ateşti sanki Tuttuğum ellerde dostluk saklı bağrımda Yürüyüp gittiğim yollar ateşti sanki Bir volkandı içimizde coşan nehirler Coştukça umutlar hep taşardı sanki Ne oldu bizim güneşe neden doğmuyor Uzun uzak gecelerde sabah olmuyor İşte bizim hikayemiz hep böyle gider Umutlar hep gecelerde yol olur gider İşte bizim hikayemiz burada biter Aydınlıklar karanlıkta yol olur gider Söz : Ahmet Kaya Müzik : Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya'nın Şarkı SözleriKARANLIKTA Akşam olur karanlıklar çökende Devriyeler adım adım gezende Kar kaplamış solmuş güller görende Sarılıp dallarına öpesim gelir Sanki gökten kar yerine kan yağıyor Kar altında üşümüş bir çocuk ağlıyor Yaşlı gözleriyle bana bakıyor Akan gözyaşını içesim gelir İşte böyle karanlıklar içinde Devriyeler adım adım gezende Yar uykuda ben yine penceremde Doğacak güneşi göresim gelir Söz : Ahmet Kaya Müzik : Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya'nın Şarkı SözleriACILARA TUTUNMAK ( 1985-ARALIK ) NEDEN Bir adım bir adım bir adım Üç adımda biter bu odam Neden neden neden neden neden neden neden neden Daracık yaparlar bu evleri Pencereden görünen gökyüzüne inat Bu evde bir çocuk, bir çocuk, bir kadın ve ben yaşardık Neden neden neden neden neden neden neden neden Bırakıp çekip, çekip gittiler Uzaklarda görünen güzel günlere inat Bir adım bir adım bir adım Üç adımda biter bu odam Bir adım bir adım bir adım Takılır düşüncelerim Takılır düşüncelerim Takılır düşüncelerim Takılır düşüncelerim Takılır takılır takılır takılır Söz : Ahmet Kaya Müzik : Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya'nın Şarkı SözleriAN GELİR (1986 ARALIK) BÜYÜDÜN BEBEĞİM Aklın ermez mahpusluğa Bahçede sarı ışığa ![]() Onüç tane yaş döküldü Ranzamdaki yastığa ![]() Büyüdün yavrum sende Hasret sende sevgi bende Akşamlar döner geceye Geceler gebe gündüze ![]() Karanlığa bakıp durma Beni orada arama Ben güneşin içindeyim Beni sabahlarda ara ![]() Geleceğim bir gün bende Sevgi büyüt ellerinde Akşamlar döndü geceye Geceler gebe gündüze ![]() Söz : Ahmet Kaya Müzik : Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya'nın Şarkı SözleriÇİĞDEM ÇİÇEK Aylar oldu yıllar oldu Ben yüzünü görmedim ![]() Yüzüne hasret kaldım kız Yüzüne yüzüm sürmedim ![]() Gülen aya sordum seni Küstü yüzünü sakladı Yıldızlara sordum seni Yüzüme bile bakmadı Yıldızlara sordum seni Yıldızlar kan ağladı ![]() Aksam olur ay gecede Çiğdem çiçek şenlenir Vallah/Billah düşünmesem seni Derdime dert eklenir ![]() Bıçak sapladım sineme Eskidi yaralarım Sabah olsun gelmeye eğer Kendimi yaralarım ![]() Söz : Ahmet Kaya Müzik : Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya'nın Şarkı SözleriMETRİSİN ÖNÜNDE Metrisin önünde durdum Hasretim yerlere vurdum ![]() Ben dağlarda uçan kuştum Kanatlarımdan vuruldum ![]() Yıllar var ki yorgunum ben Gökyüzüne vurgunum ben Mahpuslarda durgunum ben ![]() Metrisin önü kahveler Kahvede can annem/dostalar bekler ![]() Dağlar köyler türkü söyler Dağlar köyler yolum gözler ![]() Geze geze yoruldum ben Gökyüzüne vuruldum ben Mahpuslarda duruldum ben ![]() Söz : Ahmet Kaya Müzik : Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya'nın Şarkı SözleriYORGUN DEMOKRAT (1987 KASIM) YORGUN DEMOKRAT Karanlık yollardan geçtik Zehir gibi sular içtik Bir yanımızda ölüm Bir yanımızda yar sevdik Bir değil bin bir kere Sırat köprüsünden geçtik Cehennem denen illetin Ta göğsünü deldik geçtik ![]() Bu yolda dönenler oldu Mum gibi sönenler oldu Yar göğsüne baş koymadan Vurulup düşenler oldu ![]() Bir sen kaldın geride Ah akıp gidiyor hayat Yüreğim anlıyor seni Artık susma Yorgun Demokrat ![]() Şarkılar küsmüş dudağa Ömründe gecikmiş hasat Karışmış çoluk çocuğa Geçim derdinde demokrat İçlenir hatırladıkça İzlerini o günlerin Düşe kalka bata çıka Yaşadı[1]87?ı o depremin ![]() Bu yolda dönenler oldu Mum gibi sönenler oldu Yar göğsüne baş koymadan Vurulup düşenler oldu ![]() Bir sen kaldın geride Ah akıp gidiyor hayat Yüreğim anlıyor seni Artık susma Yorgun Demokrat ![]() Söz : Y ![]() ![]() Müzik : Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya'nın Şarkı SözleriYAŞAMADIN SEN Sensiz geçmiyor bu günler biliyor musun Yüreğine beni, beni soruyor musun Öyle yalnız, yalnız kaldım biliyor musun Türküler söyledim sana duyuyor musun Yıllar oldu oralardan çıkamıyorsun Bağlanmış elin ayağın kaçamıyorsun Bir kuş oldun gökyüzünde, uçamadın sen Nehir oldun ırmak oldun, taşamadın sen Çocuk oldun sokaklarda, oynamadın sen Doğdun da büyüdün ama yaşamadın sen Yıllar oldu oralardan çıkamıyorsun Bağlanmış elin ayağın kaçamıyorsun Söz : Ahmet Kaya Müzik : Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya'nın Şarkı SözleriBAŞKALDIRIYORUM (1988 AĞUSTOS) HERKES KENDİ İŞİNE Dağlar bize düz olur mu Yar gelmezse ne olur Bir yar gider bin yar gelir Düşmanlar görür kör olur Hadi sen git işine de Herkes kendi işine Dağlarımda zulüm var lo Düşemem yar peşine Güle baykuş kondurmayın Küstürüp soldurmayın Yare bir şeyler söyleyip Kafamı bozdurmayın Hadi sen git işine de Herkes kendi işine Dağlarımda zulüm var lo Düşemem yar peşine Söz : Ahmet Kaya Müzik : Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya'nın Şarkı SözleriSORGUCULAR Kimileri hep suçluyor Kimileri sorguluyor Yaralı yüreğime kara çalıyor ![]() İhanet zincirini tutan utansın Dönüp arkasına bakan utansın Dost diye bağrıma bastığım insanlar Arkamı dönünce vuran utansın ![]() Durmadan hep soruyorlar Aç bırakıp gülüyorlar Emekleyen yüreğime usta diyorlar ![]() Usta değil acemi bir işçiyim ben Onurlu bir kavganın neferiyim ben Dostun dostu, düşmanımın eceliyim ben Bilip de söylemeyen diller utansın ![]() Söz : Ahmet Kaya Müzik : Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya'nın Şarkı SözleriİYİMSER BİR GÜL (1989 KASIM) ÇEK MUSTAFA ÇEK Genç kadınları kültürümüzle etkiledikten sonra Vesta kızlarına, rahibelere saldırdıktan sonra Leylakları yaktıktan bulutları gömdükten sonra Elimize ne geçti Akademide bir koltuk ve bir de çek defteri Çek Mustafa çek çek Çek çek rakı çek Senin ömrün hep böyle çekmekle mi geçecek (Senin ömrün hep böyle ahkam kesmekle mi geçecek) Müzeleri havaya uçurduktan sonra Ün peşinde koşup O kadınla yattığımızı düşledikten sonra Gazetelere geçsin diye adımız Yalvar yakar olduktan sonra Elimize ne geçti Akademide bir koltuk ve bir de çek defteri Çek Mustafa çek çek Çek çek rakı çek Senin ömrün hep böyle çekmekle mi geçecek line (Çek bir de benim için akademik rakı çek) Söz : Pedro Shimose/A Kaya Müzik : Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya'nın Şarkı SözleriDOĞUM GÜNÜ İnsanların yüzlerini göremiyorum Boğazım düğüm-düğüm çözemiyorum İstesen de yanına gelemiyorum Tutsam şu karanlığı Tutsam da yırtsam Ah elim tutuşmasa, elini tutsam Susmasan konuşsan sesini duysam Tutsam güzel yüzünü bağrıma bassam Doğum günüm bugünüm Doğum günüm gülüm Doğum günüm diyorsun Doğum günün kutlu olsun Mutlu ol senelerce Sana boncuktan kuş yaptım Konacak pencerene Karakollar beni alır sorgular gecelerce Hiç bekleme belki gelmem, gelemem senelerce Söz : Ahmet Kaya Müzik : Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya'nın Şarkı SözleriSEVGİ DUVARI (1990 EKİM) DARDAYIM Daradayım yalanım yok Baskın yedim gün gece ![]() ![]() ![]() Örselendi aşklarım üstelik Bir uzak diyardayım ![]() ![]() ![]() Günaydın anneciğim, günaydın babacığım Yine sabah oluyor Evde sabah olmaz deme Orda günler geçmez deme İçime sancı doğuyor ![]() ![]() ![]() "Yüreğimi bir kalkan bilip, sokaklara çıktım Kahvelerde oturdum çocuklarla konuştum Sıkıldım dertlendim dostlarımla buluştum Bugün de ölmedim anne ![]() Kapalıydı kapılar, perdeler örtük Silah sesleri uzakta boğuk boğuk Bir yüzüm ayrılığa, bir yüzüm hayata dönük Bugünde ölmedim anne ![]() Üstüme bir silah doğruldu sandım Rüzgar beline dolandığımda bir dal Korktum, güldüm, kendime kızdım Bugünde ölmedim anne ![]() Bana böylesi garip duygular Bilmem neye gelir nereye gider Döndüm işte Acı yüreğimden beynime sızar Bugünde ölmedim anne ![]() Söz : Ahmet Kaya Müzik : Ahmet Kaya Şiir : Ahmet Erhan |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya'nın Şarkı SözleriEYLÜL'E İSYAN GİBİ Sen betonlar içinde ben senin özleminde Sen yangınlar içinde ben mazlumun türküsünde Aydınlığı aradık karanlıklar içinde Sen dünün hasretinde ben yarınların derdinde ![]() Sen bir yana ben bir yana dostlarımız bir yana, Bölünsek de, çözülsek de başkaldırdık zamana ![]() Güneşte kavruluruz kıraç topraklar gibi Hazanda savruluruz serseri yapraklar gibi Yalnızlığı yaşarız geride kalan gibi Düşer düşer kalkarız her Eylül' e isyan gibi ![]() Sen bir yana ben bir yana dostlarımız bir yana, Bölünsek de, çözülsek de başkaldırdık zamana ![]() Söz : Ahmet Kaya Müzik : Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
|