![]() |
Onur Akının Şarkı Sözleri |
![]() |
![]() |
#16 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Onur Akının Şarkı SözleriOnur Akın - Saklı Sevdiğim Günler yanık cigara Dudağımın ucunda Duman duman özlemin Ciğerlerim acıyor Hayaline koşmaktan Yırtıldı şu yüreğim Merhem olmadı zaman Kaçmak çare olmadı Nerdesin güllerin sesi Nerdesin saklı sevdiğim Zehir gibi indi gece Gözlerim ayaz Al beni sinen üstüne Gülümse biraz Dağlar gibi beklerim Sularla turnalarla Çınarlar kadar uzun Yaşlanıp ağıtlarla Düşünüp kanıyorum Bir de geceyse için Yağmurda kuşlar gibi Islaksan üşüyorsan Nerdesin güllerin sesi Nerdesin saklı sevdiğim Zehir gibi indi gece Gözlerim ayaz Al beni sinen üstüne Gülümse biraz |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Onur Akının Şarkı SözleriOnur Akın - Seni Aşka Yazmalı Gecenin Karasında Soluğum Ayaz Şehrin Işıkları Da Isıtmaz Beni Hicranımı Yollara Dedim Diyeli Dilimdeki Her Şarkı Söylüyor Seni Hicranımı Yollara Dedim Diyeli Dilimdeki Her Şarkı Söylüyor Seni Hey Bakışı Sevdalı Hey Duruşu Yaralı Seni Kimden Sormalı Seni Aşka Yazmalı Hey Bakışı Sevdalı Hey Duruşu Yaralı Seni Kimden Sormalı Seni Aşka Yazmalı Seni Kimden Sormalı Seni Aşka Yazmalı Yılların Yorgunuyum Başım Çileli 4 Mevsim 12 Ay Kuşanmaz Beni Her Cevapsız Soru Benden Benden Sorulur Uğradığım Adresler Bilmiyor Seni Her Cevapsız Soru Benden Benden Sorulur Uğradığım Adresler Bilmiyor Seni Hey Bakışı Sevdalı Hey Duruşu Yaralı Seni Kimden Sormalı Seni Aşka Yazmalı Hey Bakışı Sevdalı Hey Duruşu Yaralı Seni Kimden Sormalı Seni Aşka Yazmalı Seni Kimden Sormalı Seni Aşka Yazmalı!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Onur Akının Şarkı SözleriOnur Akın - Şahikalar Destanı (Alişer İle Zarife) Ali boğaz göklerinde Barut sıcağı Bir dağ geçidini tutmuş Tutmuş Alişer Kayadan kayaya anam mavzer yankısı Zulme yurdum demez Alişer Ferman dinlemez Kurumuş kan ortasında Zarif'in yüzü Ay giyinmiş acısını Ağlayıp gezer Alişer'e ölüm neki Bundan gayrısı Etinde bir kurşun gibi Siperler susar Şahikalar kardı Çayırlar sümbül Yamaçlar kavaldı Yamaçlar keklik Dağ unutmaz Alişer'i Rüzgarda saklar Gül unutmaz Zarife'yi Şebnemde saklar Aynı mavi göğün altındayız Aynı güneş ısıtıyor bizi Geceleri aynı ay Niye öldürüyorsunuz ki |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Onur Akının Şarkı SözleriOnur Akın - Ne Olur Bir Sabah Ne olur bir sabah kapım çalınsa Açınca gülüşün içime dolsa Belki bir meyhane biraz da rakı Sen türkü söylesen ben eşlik etsem Bakmayın çekilen perdelerin Aydınlık oluşuna bu şehirde Renk renk desenlerine kanmayın Saklısında kimbilir kaç yüreği Bu ayrılıklar boğar Kimbilir ardına kadar susmuş ömürleri Paslanmış ne çok kapı bekler Hasretin gibi çarpıyorum kapıları Soluk soluğa atıyorum kendimi sokağa Taşlarında izmaritlerimi ezdiğim kaldırımlar Sicim bir yağmur altında Bir yanıtım yoktur Seni soran açelyalara Bir meyhane bulur beni Beyaz kefeni kirlenmiş masalar Yorulmuş bir rakı alır beni Kalbime seni sorar O an duracak zannederim bu gevezeyi Sol kolumda bu aşkın uyuşmuş ağrısı Otuzbeşlik ne ki Meyhaneci yetmişlik getir Tek başına gitmiyor bu zıkkım Kavunun tadı zehir Sen yoksun boynu bükük saatlerin Bu akşam "Dürüyemin güğümleri kalaylı" Gitmiyor be abla, değiştir şu bantı "Bu ne sevgi ah bu ne ızdırap zavallı kalbim ne kadar harap" Çalmıyor artık Öyle ya çoktan göçmüş Abdullah Yüce Geceye su gibi dökülse sesin Bizimle hüzünlü şarkılar gülse Ellerin elimi bulsa ansızın Kalbimden kalbine çiçekler koşsa Geceye su gibi dökülse sesin Bizimle hüzünlü türküler gülse Ellerin elimi bulsa ansızın Kalbimden kalbine çiçekler koşsa Ne olur bir sabah kapım çalınsa Açınca gülüşün içime dolsa Belki bir meyhane biraz da rakı Sen türkü söylesen ben eşlik etsem |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Onur Akının Şarkı SözleriOnur Akın - Yağmur Yüreklim Son vapur da ayrıldı limandan Son tren içimi çizipte geçti Bir bir ışıkları söndü odaların Kapılar gözlerini uykulara kapadı Yarim, yağmur yüreklim Uyuyor musun İçimde kırılıp kalır ağlayan sesin Susar yüreğimde yüzün, soluğun susar Sarınıp yarama gitsem, çare değil ki Yüreğimde yangın çıkar, bu şehir yanar Oy dilsizim, oy gülmezim, yağmur yüreklim Oy çiçek bakışlı yarim, rüzgarım benim Sensiz yaralıdır zaman, yıllar yaralı Sararır içimde hüznün, ömrüm sararır Belki kavuşamam sana, ölüm de gelir Bulutlara yazdım seni, yağmur yüreklim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Onur Akının Şarkı SözleriOnur Akın - Aşk Bize Küstü (Bozgun) Biz bu kentlere sığdık da Bu kentler bize sığmadı usta Ve bir çığlık gibi günlerin çarmıhında Arttıkça yalnız ![]() ![]() ![]() Sustukça silik ![]() ![]() ![]() Ay ışığı gölgeleri büyüttü Son kuşlar da vuruldular dağlarda Yakamozları söndü sahillerin Işıkları evlerin ![]() ![]() ![]() Kaldık kırık bardaklar gibi İçilmiş sular gibi Biz bu kentlere sığdık da Bu kentler bize sığmadı usta Ah usta ![]() ![]() ![]() ![]() Bir bedeli vardır bu kuşatmaların İlk yazları kurşunlatmaların Bir bedeli vardır elbet Cennetini çaldırmanın Kaldık kırık bardaklar gibi İçilmiş sular gibi Biz bu kentlere sığdık da Bu kentler bize sığmadı usta, Ah usta ![]() ![]() ![]() Ve ömürlerimizde bin kasvetle upuzun Sefalet seferlerinin ayazı Belki de yalnız geçireceğiz artık kim bilir Batan gemiler gibi yiten aşklardan geride Kalan her kışı, güzü ve yazı ![]() Ay ışığı gölgeleri büyüttü Ayrılıklar eskidi, biz eskidik Aşk bize küstü usta ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Onur Akının Şarkı SözleriOnur Akın - Ahım Kalacak Ömrümü bu rüzgarlara savurmamı saymazsak Bu serseri yağmurlarda aklım kalacak Yurt büyütüp divane gezerken mahpuslarda Aldırmadan yürüyende ahım kalacak Yoruldum ve yanıldım vuslatların izinde Beyhude kederlerde sözüm kalacak Bu dünyadan gidilir gidilmesinede Günlerin yakasında elimkalacak Aldırmadan yürüyende ahım kalacak |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Onur Akının Şarkı SözleriOnur Akın - Gelirim Şimdi uzak bir kenttesin Ve yağmur yağıyorsa Düşüyorsam yüreğine tane tane Gelirim, serilirimkıyılarına Gelirim, karışırım çığlıklarına Sokulurum derin (seher) uykularına Bak işte akşam oldu Ve suskundur tüm sokaklar Çok uzaklarda bir kadın Yüreğinin perdelerini sımsıkı kapatmıştı Belki de bu perdelerden bunalmıştı Karanlığa alışan gözleri Yüreğinin kaynarında yanıyordu İçinde köpekbalıklarının boğulduğu Bir Kızıldeniz saklıyordu Kirpiklerinin kıyısındaydı İlk damla ayrıldı buluttan Sonra ikincisi Üçüncüsü Issız sokaklardan, kırmızı kiremitlerden Toz yükseliyordu Hangi kaçış uğultusunu dindirebilir İçinizdeki mavi karlı ormanın Hangi çınar Dallarının kırıldığı yerden inlemez Sonunda dağalyanı olmuşsa ömrünüzün O sağnaktan orda kalan Sargılar sarabilir mi yaralarınızı O liman yürekte değilse eğer Artık nereye sığınır insan Bir ırmağın sesini alıp Gitmek istiyorum Sevdiğimhoşçakal Gelirim, serilirimkıyılarına Gelirim, karışırım çığlıklarına Sokulurum derin (seher) uykularına Bak işte akşam oldu |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Onur Akının Şarkı SözleriOnur Akın - İnadına Bir umuttur yaşamak bir Seveceksin inadına Yüreğin kan ağlasa da güleceksin inadına Zindanlara düşsen bile Ateşlerde sönsen bile Binlerce kez ölsen bile Doğacaksın inadına İnadına inadına seveceksin inadına Bir gün sende konacaksın mutluluğun kanadına |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Onur Akının Şarkı SözleriOnur Akın - Koparamam Kalbimi Koparamam kalbimi Söküp atamam yerinden Sana taptım allah gibi Söyle ne gelir elden Ne olur bir başkasına Ümit verme aşkından Ben sensiz yaşayamam Geçerim bu canımdan Anlatılmaz bu sevgi Yıktı beni büsbütün Aşk desem yalan olur İnan aşktan da üstün Ne olur bir başkasına Ümit verme aşkından Ben sensiz yaşayamam Geçerim bu canımdan |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Onur Akının Şarkı SözleriOnur Akın - Mızıkacı Çocuk Boynuna o yeşil fuları sarma çocuk Gece trenlerine binme kaybolursun Sokaklarda mızıka çalma çocuk vurulursun Korkusu kalmış içimizde terkedilmiş çocukların Yitik yüzlü fotğraflar duruyor siah-beyaz Kırık bir vazo masanın ortasında Yıkık dökük odada Susuz ve çiçeksiz Tasını tarağını toplayıp gidiyor gökyüzü tepemizden Korkusunu bırakıyor içimize Karanlığını Yalnızlık gibi bir şey düşüveriyor yüreğimizden Korkusu kalıyor içimizde Susuzluğu Ne vakit kalırsa insan korkusuyla bir başına Ve yalnızlığı çığ gibi büyüyorsa Sabahları erken kalkmalı daima Traş olmalı Saçını sakalını taramalı Ve en güzel giysilerle çıkmalı sokağa Ki gün doğmuyorsa bir daha Ve inancın kefesi bundan yanaysa Ve artık ölümse korkunun soğuk adı Düşüvermişse yüreğimize Yapacak bir şey kalmamıştır Mutluluk adına |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Onur Akının Şarkı SözleriOnur Akın - Yağmur Düşleri Sorulmasın ahvalimiz yardan başka Saklımızda derin sancı, sırrımız var Soğumasın soluğumuz boranda kışta Kamil gönüllere giden sözümüz var Yağmurun düşlerinden Yazmışlar künyemizi kederin izlerinden Tanırız bizler bizi Ey edalım, esmer yanım Yüreklere aşk salanım Bize gülmeler yaraşır Çoğalalım çoğalalım Yolumuza yangın ne ki külden başka Kadirleri kıymet bilen özümüz var Biz günü güneşten ektik toprağa Karanlığa ışık tutan elimiz var |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Onur Akının Şarkı SözleriOnur Akın - Yenik Serçe O kanadi kirik bir kustu Beyaza vurulmustu Kimseler görmedi baska renk sevdigini Kimseler görmedi kirlendigini Kendini barutlarla bir tutma dedim Senin kanatlarin yok, düsersin yorulursun Kendini barutlarala bir tutma dedim Senin kanatlarin yok, düsersin yorulursun Beni böyle birakip gitme ne olursun O kanadi kirik bir kustu Beyaza tutulmustu Kimseler görmedi baska renk sevdigini Kimseler görmedi kirlendigini Kımseler görmedi öpüstügünü Kimseler görmedi kirlendigini Adi nevin Sarap hüzünkokar geceleri O sehirin bütün sokaklari dar yapilmisti Biz yanyana yürümeyelimdiye Insanlar dar yapilmisti Ama biz yürürdük Yanyana yanayana yürürdük Kendini barutlarla bir tutma dedim Senin kanatlarin yok, düsersin yorulursun Kendini barutlarala bir tutma dedim Senin kanatlarin yok, düsersin yorulursun |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Onur Akının Şarkı SözleriOnur Akın - Kızım Eylül O, Ayşe teyze Ayşe teyze bahçene gireyim mi? -Gir -Elmanı alayım mı? -Al _Kaç tane? -Beş tane -1-2-3-4-5 Özgürlük caddesinde bir tramvay olsaydım Asılsaydı çocuklar iki yanımdan Biri Barış, Biri Emek, Biri Can Biri de ay hüzün kızım Eylül Ah canım kızım Eylül Oy benim kızım Eylül Ah güzel kızım Eylül -Baba |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Onur Akının Şarkı SözleriOnur Akın - Yitik Liman Bu yüreği terk etmiyor bu sevda Kapanmadan içimdeki bu yara Lara çalıyorlar her şeye Kara yazgılar yargılar Yazgılar yargılar hep kara Bu dünya koca derya İnsanlık yitik kayık Nereye eserse o rüzgar O liman fırtına bu liman kayıp Koyu bir hüzne dönüyor yine gece Sahte sabahlara gülüşlere Alkış tutuyorlar herşeye Kara yürekleri sevgileri Yürekleri sevgileri kara Bu dünya koca derya İnsanlık yitik kayık Nereye eserse o rüzgar O liman fırtına bu liman kayıp Bu yüreği terk etmiyor bu sevda |
![]() |
![]() |
|