|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| demircioğlu, hakkı, ismail, sözleri, türküleri, şarkı |
İsmail Hakkı Demircioğlu Tüm Şarkı Sözleri - İsmail Hakkı Demircioğlu Türküleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İsmail Hakkı Demircioğlu Tüm Şarkı Sözleri - İsmail Hakkı Demircioğlu Türküleriİsmail Hakkı Demircioğlu - Arpa Orağa Geldi Arpa orağa geldi Zülüf tarağa geldi Kalkın selama durun Nazlım odama geldi Arpalar dize kadar Kalk gidek bize kadar Mevlam güzel yaratmış Topuktan göze kadar |
|
İsmail Hakkı Demircioğlu Tüm Şarkı Sözleri - İsmail Hakkı Demircioğlu Türküleri |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İsmail Hakkı Demircioğlu Tüm Şarkı Sözleri - İsmail Hakkı Demircioğlu Türküleriİsmail Hakkı Demircioğlu - Aşkından Yanar Yüreğim Aşkından yanar yüreğim Yandığım bana hoş gelir Hakkı gerçek sevenlere Cümle alem kardeş gelir Bu dünya dopdolu kalleş Her birinden bir taş gelir Hakkı gerçek sevenlere Cümle alem kardeş gelir Bir kez gönül yıktın ise Bu kıldığın namaz değil Yetmişiki millet dahi Elin yüzün yumaz değil Adımız miskindir bizim Düşmanımız kindir bizim Biz kimseye kin tutmayız Cümle alem birdir bize Biz dünyadan gider olduk Kalanlara selam olsun Bizim için hayır dua Kılanlara selam olsun Derviş yunus söyler sözü Yaş doludur iki gözü Bilmeyen ne bilsin bizi Bilenlere selam olsun |
|
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İsmail Hakkı Demircioğlu Tüm Şarkı Sözleri - İsmail Hakkı Demircioğlu Türküleriİsmail Hakkı Demircioğlu - Birinci Oğluma Ninni Uyu tosunum uyu Altında sıcak toprak Üstünde ay ışığı Karpuz gibi büyü Ne yaşadığımı yaşa Ne çektiğimi çek Ne hapsi gör ne sürgünü Uyu tosunum uyu Gör toprağı denizi Gör buğdayı sabahı Gör inciri cevizi Gör üzümü narı Uyu tosunum uyu Altında sıcak toprak Üstünde ay ışığı Karpuz gibi büyü Bir kocaman dünya tanı Apaydınlık cıvıl cıvıl Ağzına kadar kardeş dolu Uyu tosunum uyu |
|
|
|
#4 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İsmail Hakkı Demircioğlu Tüm Şarkı Sözleri - İsmail Hakkı Demircioğlu Türküleriİsmail Hakkı Demircioğlu - Eşref Bey Ağıtı Giresun üstünde vapur bağrıyor Eşref'in yarasını doktor sarıyor Eşref'in annesi yanmış ağlıyor Atma Hakkı atma pişman olursun Gedik Ali zadelere anam hasım olursun Attığın kurşundan anam sen utanırsın Bazarsu dereleri bir ufak dere Eşref'i vurdular anam nafile yere Nafile nafile oda nafile Eşref'imi koydular otomabile Giresun'da dostum var oda nafile Çamlı sokak bahçesini atlayamadım Hakkı düşman olmuş anam anlayamadım Beşli mavzerimi kavrayamadım Atma Hakkı atma pişman olursun Gedik Ali zadelere anam hasım olursun Attığın mermiden anam sen utanırsın |
|
|
|
#5 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İsmail Hakkı Demircioğlu Tüm Şarkı Sözleri - İsmail Hakkı Demircioğlu Türküleriİsmail Hakkı Demircioğlu - Kesik Türkü Uşak karasevdaya Düşersen kül olursun Yana yana çıraya Uşak karakayaya Güpegündüz ortaya Serilir de ölürsün Uşak karatakaya Binersen boğulursun Tam çıkarken karaya Uşak uşak can uşak Beline karakuşak Değil sevda sararsın Uşak bakma güllere Sonra karakuyuya Düşer kurtulamazsın Uşak karasevdaya |
|
|
|
#6 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İsmail Hakkı Demircioğlu Tüm Şarkı Sözleri - İsmail Hakkı Demircioğlu Türküleriİsmail Hakkı Demircioğlu - Kiraz'ın Ağıtı (Kapımızın Önü) Kapımızın önü Söğütlü bağlar Nettin Fadimemi Dumanlı dağlar Ben durmaz giderim Kiraz'ım ağlar Dumanlı dumanlı Oy bizim eller Göğçe bele çıktım Tebdilim şaştı Kaynım Mehmet büyük Yüceden aştı Karalı haberim Köye ulaştı Dumanlı dumanlı Oy bizim eller |
|
|
|
#7 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İsmail Hakkı Demircioğlu Tüm Şarkı Sözleri - İsmail Hakkı Demircioğlu Türküleriİsmail Hakkı Demircioğlu - Nasibolsa Nasibolsa yine gitsem yaylaya Doya doya baksam suna boyluya Senin için yalvarayım mevlaya Belki seni bana yazar yaradan Yüce dağ başında pınar gözüsün Sürüden seçilmiş körpe kuzusun Güzellerin başı yayla kızısın Belki seni bana yazar yaradan Ela göz üstüne eymedir kaşı Başına bağlamış bir telli poşu Talib'i coşkun der bulunmaz eşi Belki seni bana yazar yaradan |
|
|
|
#8 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İsmail Hakkı Demircioğlu Tüm Şarkı Sözleri - İsmail Hakkı Demircioğlu Türküleriİsmail Hakkı Demircioğlu - Rüzgâr Esme rüzgar, esme rüzgar Alnımı yalayıp gitme ![]() Kafamda gene yangın var Alevlerimi dağıtma ![]() Boşa harcama hızını Çalma dalların sazını Işıtlı ayın yüzünü Kara bulutla kapatma ![]() Toprağa değdikçe yanıp Düz ovalarda fır dönüp Yüce dağlarda şahlanıp Çukur derelerde yatma Dağdan düşen sel gibiyim Karla yüklü dal gibiyim Kurumuş gazal gibiyim Beni dört bir yana atma ![]() Sen deli, efkarım deli İkimiz şaşırdık yolu Viranda baykuş misali Ötme deli rüzgar, ötme ![]() |
|
|
|
#9 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İsmail Hakkı Demircioğlu Tüm Şarkı Sözleri - İsmail Hakkı Demircioğlu Türküleriİsmail Hakkı Demircioğlu - Sevdalı Kuş Hey dağların küçük kuşu Uça uça yoruldun mu Oylum oylum koyaklarda Yaylım yaylım yaylaklarda Badem ötüşlerin kaldı Yeğnikçem tüylerin kaldı Salkım salkım leylaklarda Yelkim yelkim yapraklarda Aradığın gökçe gülü Bunca yıl geçti buldun mu Gümül gümül bağçalarda Gürül gürül akçalarda Kanadın oynak çırpardın Yüreğin toynak çırpardın Noldu sana duruldun mu Seve seve yoruldun mu Yaşar'ın diline düştün Türkü türkü yırıldın mı Gurbetin bağrına düştün Yılkı yılkı yıkıldın mı |
|
|
|
#10 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İsmail Hakkı Demircioğlu Tüm Şarkı Sözleri - İsmail Hakkı Demircioğlu Türküleriİsmail Hakkı Demircioğlu - Şu Uzun Gecenin Gecesi Olsam Şu uzun gecenin gecesi olsam Sılada bir evin bacası olsam (anam anam anam) Dediler ki nazlı yarin pek hasta Başında okuyan hocası olsam (anam anam anam ) Evlerinin önü üç ağaç çınar Dillerim tutuşur yüreğim yanar (anam anam anam) Eşinden ayrılan böyle mi yanar Anam anam hangi derdima yanam (anam anam anam) Katipler oturmuş yazıya bakmaz Herkes sevdiğini dilden bırakmaz (anam anam anam) Hey Allah'tan korkmaz kuldan utanmaz Gönül defterinden sildin mi beni (anam anam anam) |
|
|
|
#11 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İsmail Hakkı Demircioğlu Tüm Şarkı Sözleri - İsmail Hakkı Demircioğlu Türküleriİsmail Hakkı Demircioğlu - Uyan Osman'um Uyan Uyan Osman'um uyan Kuşluğa geldi mallar Osman'un senden sonra Veran kalsun bu dağlar Koyin kalkti gideyi Sabanun çizesine Uyan Osman'um uyan Cinlaklarun sesine Osman'um seni arar Hem yaylalar hem dağlar Babanun gözi yaşli Anan geride ağlar |
|
|
|
#12 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İsmail Hakkı Demircioğlu Tüm Şarkı Sözleri - İsmail Hakkı Demircioğlu Türküleriİsmail Hakkı Demircioğlu - Yad Eller Duymadan Yaylaya giderken Yolun olayım Elinde kuruyan Gülün olayım Ağzında söyleyen Dilin olayım Yad eller duymadan Sar beni beni Ateşim yanıyor Dumanım tütmez Söylediklerimi Duymaz işitmez Ne beni alır Ne de terk etmez Yad eller duymadan Sev beni beni Ben sana aşığım Yolum şaşırdım Sarp kayadan beni Dağdan aşırdın Gece gündüz Hayaline düşürdün Yad eller duymadan Sar beni beni |
|
|
|