![]() |
Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)01 - Ağlama Bebeğim (1985) ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() 7 ![]() 8 ![]() 9 ![]() 10 ![]() 11 ![]() 12 ![]() 13 ![]() 14 ![]() 02 - Acılara Tutunmak (1985) ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() 7 ![]() 8 ![]() 9 ![]() 10 ![]() 11 ![]() 12 ![]() 03 - An Gelir (1986) ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() 7 ![]() 8 ![]() 9 ![]() 10 ![]() 11 ![]() 04 - Şafak Türküsü (1987) ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() 7 ![]() 8 ![]() 9 ![]() 10 ![]() ![]() 11 ![]() 05 - Yorgun Demokrat (1987) ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() 7 ![]() 8 ![]() 9 ![]() 10 ![]() 11 ![]() 12 ![]() 06 - Başkaldırıyorum (1988) ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() 7 ![]() 8 ![]() 9 ![]() 10 ![]() 07 - Resitaller-1 (1989) ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() 7 ![]() 8 ![]() 9 ![]() 10 ![]() 11 ![]() 12 ![]() 13 ![]() 14 ![]() 15 ![]() 16 ![]() 17 ![]() 08 - İyimser Bir Gül (1989) ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() 7 ![]() 8 ![]() 9 ![]() 10 ![]() 11 ![]() 12 ![]() 09 - Resitaller-2 (1990) ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() 7 ![]() 8 ![]() 9 ![]() 10 ![]() 11 ![]() 12 ![]() 13 ![]() 14 ![]() 15 ![]() 10 -Sevgi Duvarı (1990) ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() 7 ![]() 8 ![]() 9 ![]() 10 ![]() 11 - Başım Belada (1991) ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() 7 ![]() 8 ![]() 9 ![]() 10 ![]() 11 ![]() 12 ![]() 12 - Dokunma Yanarsın (1992) ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() 7 ![]() 8 ![]() 9 ![]() 10 ![]() 11 ![]() 12 ![]() 13 – Tedirgin (1993) ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() 7 ![]() 8 ![]() 9 ![]() 10 ![]() ![]() ![]() ![]() 11 ![]() 14 - Şarkılarım Dağlara (1994) ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() 7 ![]() 8 ![]() 9 ![]() 10 ![]() 11 ![]() 12 ![]() 15 - Beni Bul (1995) ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() 7 ![]() 8 ![]() 9 ![]() 10 ![]() 11 ![]() 12 ![]() 16 – Yıldızlar ve Yakamoz (1996) ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() 7 ![]() 8 ![]() 9 ![]() 10 ![]() 12 ![]() 17 – Dosta Düşmana Karşı (1998) ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() 7 ![]() 8 ![]() 9 ![]() 10 ![]() 11 ![]() 12 ![]() 18 - Hoşçakalın Gözüm (2001) ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() 7 ![]() 8 ![]() 9 ![]() 10 ![]() 11 ![]() 19 - Dinle Sevgili Ülkem (2002) ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() 7 ![]() 8 ![]() 9 ![]() 10 ![]() CD II 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() 7 ![]() 8 ![]() 9 ![]() 10 ![]() 20 - Biraz da Sen Ağla (2003) ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() 7 ![]() 8 ![]() 9 ![]() 10 ![]() 11 ![]() 12 ![]() 13 ![]() 21 -Kalsın Benim Davam (2005) ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() 7 ![]() 8 ![]() 9 ![]() 10 ![]() 22 - Gözlerim Bin Yaşında (2006) ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() ![]() 7 ![]() ![]() 8 ![]() ![]() 9 ![]() 10 ![]() 11 ![]() ![]() 12 ![]() 13 ![]() 14 ![]() 15 ![]() 16 ![]() ![]() 17 ![]() 18 ![]() 19 ![]() 20 ![]() ![]() 21 ![]() 22 ![]() 23 ![]() 24 ![]() ![]() 25 ![]() 26 ![]() Ahmet Kaya Şarkıları/Simge (Kasım 2008) ![]() Bunların dışındaki albümler korsandır / uydurmadır bilginize ![]() ![]() ![]() Not: Tüm şarkı sözleri www ![]() ![]() resmi web sitesinden alınmıştır ![]() ![]() ![]() Asi_isyankar DostçaKalın |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)1-AĞLAMA BEBEĞİM Ağlama bebek, ağlama sende Umut sende yarın sende ![]() Yağmur gibi gözlerinden akan yaş niye, Bu suskunluk, bu durgunluk, sıkıntın/kırgınlık niye ![]() Çok uzakta öyle bir yer var O yerlerde mutluluk var Paylaşılmaya hazır Bir hayat var ![]() Ağlama bebeğim ağlama sende Acı sende hasret sende ![]() Dalıp dalıp derinlere düşünmen niye, Bu küskünlük, bu dargınlık, sıkıntın/kızgınlık niye ![]() Söz: Ahmet Kaya Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)2-KARA YAZI Geçmedi yare sözümüz Yollarda kaldı gözümüz Yere sürüldü yüzümüz Böyleymiş karayazımız ![]() Çiçekler açılmaz oldu Pınarlar içilmez oldu Yar bize gülmez oldu Böyleymiş kara yazımız ![]() Yalnız ona yar demiştik Onda bir şey var demiştik O bizi anlar demiştik Böyleymiş kara yazımız ![]() Hey gönül gene bu gece Kederim geceden yüce Gel susalım beraberce Böyleymiş kara yazımız ![]() Söz: Sebahattin Ali Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)3-SUSKUN Rüya, bütün çektiğimiz Rüya kahrım, rüya zindan ![]() Nasıl da yılları buldu, Bir mısra boyu maceram ![]() Sus, kimseler duymasın ![]() Duymasın ölürüm ha ![]() Aymışım yarı gece de Seni bulmuşam sonra Yağar bir yağmur sonra ![]() ![]() ![]() Bilmezler nasıl aradık birbirimizi, Bilmezler nasıl sevdik birbirimizi, İki yitik hasret, İki parça can ![]() Sus, kimseler duymasın Duymasın ölürem ha Aymışam yarı gecede Seni bulmuşam sonra Yağar bir yağmur sonra ![]() ![]() ![]() Yağıyor yeşil yeşil ![]() Söz: Ahmed Arif Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)4-GEÇMİYOR GÜNLER Burda çiçekler açmıyor Kuşlar süzülüp uçmuyor Yıldızlar ışık saçmıyor Geçmiyor günler geçmiyor ![]() Avluda volta vururum Kah düşünür otururum Türlü hayaller görürüm Geçmiyor günler geçmiyor ![]() Dışarıda mevsim baharmış Gezip dolaşanlar varmış Günler su gibi akarmış Geçmiyor günler geçmiyor ![]() Gönülde eski sevdalar Gözümde dereler bağlar Aynadan hayalin ağlar Geçmiyor günler geçmiyor ![]() Yanımda yatan yabancı Her söz zehir gibi acı Bütün dertlerin en gücü Geçmiyor günler geçmiyor ![]() Söz: Sebahattin Ali Müzik : Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)5-HASRETİNDEN PRANGALAR ESKİTTİM Ard-arda bilmem kaç zemheri geçti Kurt uyur, kuş uyur, zindan uyurdu Dışarda gürül- gürül akan bir dünya ![]() ![]() ![]() Bir ben uyumadım, Kaç bahar leylim, Hasretinden prangalar eskittim Karanlık gecelerde kendimden geçtim Saçlarına kan gülleri takayım, Bir o yandan bir bu yandan Elma yanaktan Açar kan kırmızı yedi verenler Kar yağıyor bir yandan Savrulur Karaca dağı, savrulur Zozan Bak bıyığım buz tuttu Üşüyorum ben ![]() Zemheri de uzadıkça uzadı Seni baharmışsın gibi düşünüyorum Seni Diyarbekir gibi düşünüyorum ![]() Söz: Ahmed Arif Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)6-KIZ KAÇIRAN Dağlar dik çeşmeler kuru Yarimin benzi çok sarı Ölüm var dönülmez geri Yürü yağız atım yürü ![]() Yarim bu gece yoruldu Kaçırdığıma darıldı Bak daha sıkı sarıldı Yürü yağız atım yürü ![]() Dağlar geçilmiyor kardan Aman yok ki candarmadan Ayrılamam ben bu yardan Yürü yağız atım yürü ![]() Peşime düştü takipler Boynumu bekliyor ipler Zeybekler seni ayıplar Yürü yağız atım yürü ![]() Söz: Sebahattin Ali Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)7-ŞAHİN GİBİ Sabahtan uğradım ben bir güzele Güzel ağlatmadı güldürdü beni Ben güzelden böyle vefa ummazdım Ak göğsün üstüne kondurdu beni Ahu gelin kınalı gelin Şahin gibi yükseklerden uçarken Keklik ininden geçerken Ahu bu kevser ırmağından içerken Susuz çöllerden kandırdı beni Ahu gelin kınalı gelin Susuz pınarlardan kandırdı beni Ahu gelin kınalı gelin Söz: Karacaoğlan Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)8-AYNI DALDAYDIK Saat 21’i vuranda Burada kan panalar çalardı Burada… Burada hasret ve dert Sen nerdeydin? Bugün… Bugün görüş günümüz Herkes geldi, sen nerdeydin? Aynı daldaydık Aynı daldaydık Aynı daldan düştük ayrıldık Aramızda yüzyıllık zaman Yol yüzyıllık ![]() Tam yüzyıl ![]() ![]() Tam yüzyıl oldu yüzünü görmeyeli Gözlerin içimde durmayalı ![]() Dokunmayalı sıcaklığına karnının Tam yüzyıldır bekler beni bu şehirde bir kadın Aynı daldaydık Aynı daldaydık Aynı daldan düştük ayrıldık Aramızda yüzyıllık zaman Yol yüzyıllık ![]() Söz: Nazım Hikmet Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)9-MAVİYE ÇALAR GÖZLERİN İtten aç yılandan çıplak Gelip durmuşsam kapına Var mi ki doymazlığım ![]() Oturmuş yazıcılar Fermanımı yazar Ne olur gel etme gel Ay karanlık ![]() Maviye ![]() ![]() ![]() Maviye çalar gözlerin ![]() Dört yanım puşt zulası Dost yüzlü dost gülücüklü Cigaramdan yanar Anlım anlımı öperler Suskun hayın ciyansı ![]() Neyleyim gecede Ölesim tutmuş Etme gel ne olur gel Ay karanlık Yapma gel ne olur gel Ne olur gel Ay karanlık ![]() Maviye ![]() ![]() ![]() Maviye çalar gözlerin ![]() Söz: Ahmed Arif Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)10-BIRAK BENİ Bırak beni gayri uçam Uçamda yollara göcem Ben uçmasam bil ki içem Uçsuz yollara yollara ![]() Kuş ehline durak olmaz Durur ise yüzüm gülmez Ben uçmasam bahar gelmez Gonca güllere güllere ![]() Bir gün gelir ben giderim Yedi iklim, yurdum yerim Bellenmeyen türkülerim Düşer dillere dillere ![]() Söz: A ![]() Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)11-BİZİM HİKAYEMİZ Bir güneşti gördüğüm dağlar ardında Uzanıp gittiğim yollar ateşti sanki Tuttuğum ellerde dostluk saklı bağrımda Yürüyüp gittiğim yollar ateşti sanki Bir volkandı içimizde coşan nehirler Coştukça umutlar hep taşardı sanki Ne oldu bizim güneşe neden doğmuyor Uzun uzak gecelerde sabah olmuyor İşte bizim hikayemiz hep böyle gider Umutlar hep gecelerde yol olur gider İşte bizim hikayemiz burada biter Aydınlıklar karanlıkta yol olur gider Söz: Ahmet Kaya Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)12-KARANLIKTA Akşam olur karanlıklar çökende Devriyeler adım adım gezende Kar kaplamış solmuş güller görende Sarılıp dallarına öpesim gelir Sanki gökten kar yerine kan yağıyor Kar altında üşümüş bir çocuk ağlıyor Yaşlı gözleriyle bana bakıyor Akan gözyaşını içesim gelir İşte böyle karanlıklar içinde Devriyeler adım adım gezende Yar uykuda ben yine penceremde Doğacak güneşi göresim gelir Söz: Ahmet Kaya Müzik: Ahmet Kaya |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)13-KURTULUŞ SAVAŞI DESTANI Kollumu salladım toplar oynadı Karataş içinden çete kaynadı Yaşasın Urfalılar teslim olmadı De yürüyü yürü kumandalarım yürü Kumandanlar gidiyor dönmüyor geri De yürüyü yürü kahramanlarım yürü Kahramanlar gidiyor dönmüyor geri Tıfıldır hastahane karşı karşı Gavur Fransız’ ın bomba atışı Urfa çetelerinin şaha kalkışı De yürüyü yürü kumandalarım yürü Kumandanlar gidiyor dönmüyor geri De yürüyü yürü kahramanlarım yürü Kahramanlar gidiyor dönmüyor geri Söz: Anonim Müzik: Anonim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya - Albüm Ve Şarkı Sözleri (Detaylı)14-UĞURLAR OLA Ey sürüden arkaya kalmış yiğit Arkadaşın gitti haydi sen de git Bak ne diyor ceddi şehidin işit Haydi git evladım uğurlar ola Haydi git evladım açıktır yolun Zalimlere karşı bükülmez kolun Bayrağı çek ön safa geçmiş bulun Uğurun açık olsun uğurlar ola ![]() Eşele bir yerleri örten karı Ot değil onlar dedenin saçları Dinle şehit sesleridir rüzgarı Haydi git evladım uğurlar ola Haydi git evladım açıktır yolun Zalimlere karşı bükülmez kolun Bayrağı çek on safa geçmiş bulun Uğurun açık olsun uğurlar ola Haydi levent asker uğurlar ola Yerleri yırtan sel olup taşmalı Dağ demeyip taş demeyip aşmalı Sende ki coşkunluğa er şaşmalı Kahraman askerim uğurlar ola Haydi git evladım açıktır yolun Zalimlere karşı bükülmez kolun Bayrağı çek ön safa geçmiş bulun Haydi levent asker uğurlar ola Haydi git evladım uğurlar ola ![]() Söz: Mehmet Akif Ersoy Müzik: Ahmet Kaya ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|