![]() |
Kazım Koyuncu - Albümleri - Şarkı Sözleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kazım Koyuncu - Albümleri - Şarkı SözleriGÜLBEYAZ BEN SENİ SEVDUĞUMİ Ben seni sevduğumi dunyalara bildurdum Endurdun kaşlaruni babani mi eldurdum En dereye dereye al dereden taşlari Geçti bizden sevdaluk al cebumden saçlari Kiz evunun onine sereceğum kilimi Oldi hayli zamanlar görmedum sevduğumi Yaz geldi bahar geldi açti yeşil yapraklar Ben sana doyamadum doysun kara topraklar Söz ve müzik: Maçkalı Hasan Tunç Solist: Şevval Sam --------------------------------------------------------------- NARİNO Ben deli oldum deli narino Tutun bağlayun beni Gideyirum buradan narino Kızlar ağlayun beni Bu dere yılan olsa narino Derdumi bilen olsa Oturup da ağlardum narino Yaşumi silen olsa Bu dere akar gider narino Taşlari yikar gider Ne ettum sevduğume narino Yuzume bakar gider Söz ve müzik: Mustafa Sırtlı ------------------------------------------------------------------------ ELLA ELLA Ella Ella metsz Ella Entu kağe viyella Entu kağin ağhçkenin yar A'sti kağsiyuz yalla Lusnika erand kişer Hayde ertag a'skişer Hedev çağh tsemer ge'lli yar Viyel ertag a'skişer Aye garmilig aye Modinida'l ar aye Modined kaoçana yar Cutme ğhavağ ar aye Covele'in oğnuke' Kukuliim kukuli Deve'g intsi im sevdan yar Yesa'l Astezun kuli ALLAH ALLAH Allah Allah büyük Allah Şu karşıki köy kalksa Karşı köyün kızları Beriki köye yallah Ay vurmuş güzel gece Gel gidelim bu gece Sonra yağmur kış olur Kalk gidelim bu gece Gel al yanaklım (allar giymiş) gel Yanındakini (arkadaşını) al da gel Yanındaki gelmezse Bir salkım üzüm al gel Covele'nin tepelerinde Yalnız gezen kuş gibiyim Verin bana sevdiğimi Ben de Allah'ın kuluyum ------------------------------------------------------------------- 3ira * Bağis vordi vardi âiri Nana éira kogale 3ilvad moüod vamaéopu Nanaia éira kogale 3ira éira nanaia éira kogale Muöod mapşaliak teşi Nana éira kogale Süan üoropak ma omöopu Nanaia éira kogale 3ira éira nanaia éira kogale Si vardisu uçguku do Nana éira kogale Tişen goévangvrdişnero Nanaia éira kogale 3ira éira nanaia éira kogale TSİRA Bahçedeydim gül gördüm Tsira kız kurbanın olayım Koparmak istiyordum, koparamadım Nanaia kız kurbanın olayım Kırlangıçlar gibi Senin sevdan sardı beni Tsira kurbanın olayım Sen gülden daha güzelsin Bu yüzden tüm sözlerim, övgülerim Tsira kurbanın olayım ----------------------------------------------------------------------- GELEVERA DERESİ Koyverdun gittun beni Allah'undan bulasun Kimse almasun seni yine bana kalasun Sevduğum senun aşkın ciğerlerumi dağlar Hiç mi duşunmedun sen sevduğun boyle ağlar Gelevera deresi iki dağun arasi Yuzunden silinmesun piçağumun yarasi ---------------------------------------------------------------------- POTPORİ * Moxtu kocelaxedu néana şüala méorida Nusalepe daşkimi bozope tisya vida Anderi na naşkvare axir oxori süani Mo var gokomocaman komoxtu orasüani E dumani dumani nay ulur mani mani Nana do babasüani nuüu oüodumani Pulera kodolodu toliti var iâiren Bozo şuri do guri ezmocepes maâiren Oy oy oy ax oy oy POTPORİ Geldi kondu nar bülbülü ile mtsorida Gelinler kızkardeşim kızlara kurban olayım Ander kalsın senin evin, ahırın Neden evlendirmiyorlar seni artık zamanın geldi Ey duman nereye gidiyorsun böyle çabuk çabuk Annen ile babanın dudakları değiyor mu birbirine Duman sardı her yanı göz gözü görmüyor Canımın içi sevdiğimi rüyalarda görüyorum Oy oy oy ah oy oy ----------------------------------------------------------------------- ASİYE Ağasarın balını gel salını salını Adam cebinde taşır senin gibi gelini oy Asiye oy Oy Asiye Asiye tütün koydum kesiye Baban seni veriyi da bir bağa pırasiye oy Asiye oy Sis dağının başında yel püfür püfür esiyor Baban bu yıl kurbanı çifter çifter kesiyor oy Asiye oy ------------------------------------------------------------------------ FADİME Dünya benum sanırdım meğersem yanılmışım Felek gözün körolsun ne kadar geç kalmışım En dereye dereye dere belune gelsun Benden başka seversen iki gözün kör olsun Ha bu akan dereler hep gözümün yaşidur Sevup da alamamak ölümün gardeşidur Mektup yazdım karadan dağlar kalksun aradan Kavuşmaya çare yok kavuştursun yaradan Duman geldi da çokti oy dağlarum dağlarum Siz orada oturun ben burada ağlarum Başundaki puşinun dali var çiçeği yok Benum deli gonlümun senden geçeceği yok Yayladan ki yurudum hava güneşli idi Arkama bakamadum gözlerum yaşli idi Oy duman kara duman çiksana yollarumdan Düştum yolun altina tutsana kollarumdan Bi k'arak'uş ağlayi taş vurmiş kanadına Ağlama k'ara k'uşum düşmanun inadına Oy Fadime'm Fadime'm ne da güzel adun var Eskiden sevdan idi şimdi baldan tadun var Etekluğun altina pantol geyiliyi mi Yaktun ha beni yavrum adam yakiliyi mi? ----------------------------------------------------------------------- |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kazım Koyuncu - Albümleri - Şarkı SözleriDENİZDE K'ARARTİ VAR Denizde k'ararti var bu gelen k'ayik midur Ben ozledum yarumi ağlasam ayip midur Oy dumanlar dumanlar hep dağlari sardunuz Yureğumun derdini bilsenuz ağlardunuz K'arardi K'aradeniz taşti bu yana taşti Haber verun yarume gyozlerum doldi taşti Gemi mil ilen olur sevda dil ilen olur Guzeller çok var ama meyil birine olur ---------------------------------------------------------------------- HAYDE Hayde gidelum hayde Dağa k'arayemişa Elun nişanlisina Ben nasil deyim hayde Çiktum çami budadum Endurdum yarisina Boyle sevdami olur Girsun yerun dibina K'izilağaç fidani Tepeden budanur mi İnsan sevduği yardan Bu k'adar utanur mi Endum dere duzina Aşlamayi aşladum Sevdaluk eyi şeydur Ben da yeni başladum -------------------------------------------------------------------- SELİMİNA * Avlas üani şüala celevuluûi Gugum elibi do wariş uluûi Hindoy va maüitxu si nak uluûi Mo moğodi haşo e beymuradi -------------------------------------------------------------------- MOXEVİS KALO Mohevis kalo tinavo Dedas rad uzi şinavo Şeni tolebi gathovdnen Şen rağam dagarçinavo Hei gidi mohevis kalo Ra lamazi rama haro Netavi şeni alersit Vin ginda rom gaaharo Mohevis kalo,tinavo Netav rad zihar şinavo Moheve biçi gedzahis Çemtan tzamodi şinavo ----------------------------------------------------------------------- HEVİLİ KADIN Hevili kadın Tina! Annenle neden evde oturuyorsun? Senin yaşıtların evlendi Sen neden evde kaldın? Hey gidi Hevili kadın Sen ne güzel bir şeysin Acaba senin sevginle Kimi sevindirmek istiyorsun? Hevili kadın Tina Neden evde oturuyorsun? Hevili oğlan seni çağırıyor Benimle gel evime diye ----------------------------------------------------------------------- VİYA ÜOÇARİ Kulani çiçku çiçku Muöo luüuşi moröi Üapulas mogigidap Monüaûa var na çorçi Jur üaûişi gomalu Süanişeni meôûüoçi Dido xelebas vore Kudi néasaşa yeôûüoçi O nenni Üoçari Kodopskidi beçayi Bozo si eüöopayi O nenni Üoçari Süanda razi varûaşa Nana baba meôûüoçi E nazoba skanite Ma nosis mejamûüoçi Çkvapes nusimini do Ma muşeni memûüoçi Si na coxo gegodu Namuren ya nam üoçi O nenni…… Nena do üaide : xalüuri birapa KOÇARİ Kız tazeciksin çok taze Sanki lahana filizi Sırtıma alayım seni İster ağır ol ister hafif Mısırın ikinci çapasını Bıraktım senin için Çok sevinçliyim ben Havalara atıyorum şapkamı O nenni Koçari Kalakaldım bekar Kız seni alayım mı O nenni Koçari Seni istemediler diye Terk ettim anamı babamı Güzelliğin karşısında Yitirdim ben aklımı Başkalarının sözüne kanıp Niçin ihanet ettin bana Söz kesen kimmiş Kimmiş o söyle bana O nenni… Söz ve müzik : anonim ------------------------------------------------ DOMİVAMİS Domivamis, yoüeşeps koeşapti Xut kyoisti lazuûi şeni gopti Va maâiruşi xolo boşi kogepti Var içoden derdi meraği çkimi Kamikamis jur tolepe dudgitas Çili muşi çkimisteri duskidas Mşüoinite uûaüaûe doskidas Var içoden derdi meraği çkimi Gyai öüomit öüidi var domiskidu A luümaşa toli kodomiskidu Jur luümaşa para var ki dopskidu Var içoden derdi meraği çkimi Domivamis, yoüuşis kaeşapti Xut kyoisti lazuûi şeni gopti Var maâiruşi xolo boşi kogepti Var içoden derdi meraği çkimi Nena do üaide : xalüuri birapa DOMİVAMİS-YOKLUK Domivamis, yokuşları çıktım Beş köyü de mısır için dolaştım Sonunda elim boş geri döndüm Bitmiyor derdim sıkıntım Kaymakamın iki gözü kör olsun Karısı da benim gibi olsun Açlıktan takatsız kalsın Bitmiyor derdim sıkıntım Yemek yeyin ekmeğim kalmadı Bir lokmada gözüm kaldı İki lokmada param kalmadı Bitmiyor derdim sıkıntım Domivamis, yokuşları çıktım Beş köyü de mısır için dolaştım Bir şey bulamadan yine boş döndüm Bitmiyor derdim sıkıntım Söz ve müzik : Anonim --------------------------------------------------- OU NANA Ase çanguri üaxûüuatuna Skan do çkimi gacirebana Ou nana Dida voi nana Çanguri si mu segilabuna Vegigadve gancirebaba Ou nana Dida voi nana Dudi oôilari mabuna Sakmektesi ginimartuna Ou nana Dida voi nana Nena do üaide : Megreluri xalüuri birapa OU NANA Haydi şimdi çal çonguri Söyleyelim çilemizi ou nana Dida voi nana Ne gelir elimizden çonguri Sen veremezsin hükmümüzü Ou nana Öldüreceğim kendimi Yazan yazmış kaderimi Ou nana Söz ve müzik : Megrel halk şarkısı --------------------------------------------------- NÇAİŞ BİRAPA (HE YANA) He yana yana Çkiniren, çkin manöenan bedi do şana Handğa üai ûaroni ren hayde dalepe Şa goindineni yaziş ha mskva ndğalepe Nçaiş owilus meboktut çkin kulanepe Nçaiten yopşa üalati tirit biöepe He yana yana yana Heyaymoli heyana Çkiniren, çkin manöenan bedi do şana Ehe raüanis eşulun mjora ağani Möita te muşite tanums üarta raüani Do yevopşat muşi oras ar wanas ôlani He yana yana yana Ranwüalas birapa çkini raüanis ôanda Handğa çkini xvalais va mûelik ixelas Ezdas ixik ha birapa mendraşa kiğas Ağne lazuri birapa kianak ognas Nena do üaide : Xasan Helimişi ÇAYIN ŞARKISI (HE YANA) Bu gün hava güzeldir haydi kızkardeşler Kaçırılır mı yazın bu güzel günleri Çay toplamadayız biz kızlar Çay ile dolu sepetleri taşıyın erkekler Bakın tepeden yükseliyor sabah güneşi Kızıllığıyla aydınlatıyor tepeleri Çay filizlerini topluyoruz biz çabuk çabuk Tamamlayalım bir yıllık planlanan çayı Tepede daima şarkılarımız inlesin Bugün sadece biz değil herkes mutlu Alsın rüzgar bu şarkıyı uzaklara götürsün Yeni lazca şarkıları bütün dünya dinlesin Söz ve müzik : Xasan Helimişi ------------------------------------------------------- |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kazım Koyuncu - Albümleri - Şarkı SözleriDİDOU NANA Oropa ardâo arti varen Çkim iveri nöari çkvaşa Miordini miçüutu do Goytiruko ma si çkvaşa Miordini miçüutu do Didou do na ani na Huriyadas öima ndğasu Skani mamulyas maüipginam Üanüaleşa gamüomile Vaşilebu taşi rina Üanüaleşa gamüomile Didou do na ani na Seri do ndğaşi arti mapu Skani şaras ginocinepu Skani dudi midamiğuru Şüvaü üargi moüileüu Skani dudi midamiğuru Didou do na ani na Ah oropa si ncgiri ndğaşi Guri muöo domixaşi Seri iri şeni serinen do Üuüumela naüu ndğaşi Seri iri şeni serinen do Didou do na ani na Nena do üaide : Megreluri xalüuri birapa DİDOU NANA Her sevgili bir değil Benim kaderimi başkasına yazdın Beni sevdiğini biliyordum ama Sen beni başkasıyla değiştin Beni sevdiğini biliyordum ama Didou do na ani na Titreyerek sabah günü Senin çiftliğinde dolanıyorum Başıboş şuursuzca Bu yaptığın mümkün değil Başıboş şuursuzca Didou do na ani na Gecem gündüzüm bir oldu Yolunu gözler oldum Sen benim için öldün Başkalarının sevdiği geldi Sen benim için öldün Didou do na ani na Ah sevgili sen iyi günlerimde Yüreğimi nasıl dağıttın Gece herkese gece de Ben günlerce uykusuzum Gece herkese gece de Didou do na ani na Söz ve müzik : Megrel Halk Şarkısı -------------------------------------------------------- KA TUN MİTA XENDASOÇ (Hemşince) Ka tun mita xendasoç Xendas u âiâağisoç Tun u garkevisana Lus u âağik ellisoç Ka cefuüanu elles Laşewan deep kaşa İnçuk oğe yedosnis Memal memal yedaşa Nena do üaide : Xemşinuri xalüuri birapa KIZ SEN YAŞAMAYASIN Dilerim kız sen yaşamayasın Yaşayıp da gülmeyesin Sen evlendiğindeIşık ve çiçek olmayasın Kız Cefuka’ya çıktığında Kumar ağacından yaprak kopart Sırtı aşana kadar Tekrar tekrar geri bak Söz ve müzik : Hemşin Halk Şarkısı ------------------------------------------------------ HEY GİDİ KARADENİZ Hey gidi Karadeniz Doldi da taşamadi Etmiyelum sevdaluk Edenler yaşamadi E verane raüani - Ey verane tepe Guri üoxomiüani - Yüreğimi oynattın Megaşkva vigzalare - Bırakıp gideceğim (ama) Eüemire ûiüani - Sırtımda sepet gibisin(sensiz gidemiyorum) Söz ve müzik : Anonim (xalkuri birapa) ------------------------------------------------------------ GYULİ ÇKİMİ Awi şüule goulu daği daği Dido miğun guis derdi meraği Oüomdğulat si şekeri ma yaği Si domövi do domxali gyuli çkimi Ağne odas perde kogevoüidi İzmocesti alis dologaüidi Gomüuwxişi mgarinis yevuüidi Si domövi do domxali gyuli çkimi Bazi bazi gelaiûi noğaşa Vixosarûi baba süaniş ûüobaşa Gyuli çkimi si var ida başkaşa Çkimire do giçkitas gyuli çkimi Nena do üaide : Xalkuri birapa BENİM GÜLÜM Bundan böyle dağ dağ dolaşırım Yüreğim çok yaralı, derdim var Karışalım birbirimize sen şeker ben yağ Yaktın kül ettin sen beni gülüm Yeni odaya perde astım Rüyamda boynuna sarılmıştım Ağlıyordum uyandığımda Yaktın kül ettin sen beni gülüm Çarşıya inerdiniz bazı bazı Babandan habersiz gözlerdim seni Gülüm sen başkasına gitmeyesin Bilki benimsin e gülüm Söz ve müzik : Anonim -------------------------------------------------- SARÔİ MOLENİ Sarôi çkunis bulbulepek ibiran Mis var uâirun Sarôi moxtan âiran Porûukaliş limoniş pukirişi Şurapes doloxe goxtan do iâğan Elamtepek mitam üoçis uâiéams Hak bulbulik purkinoras ubirams Çai picis dosûiberen zoğa cans Pukirepeş şuraten ar ixi bars Sarôi moleni Sarôi moleni Purkinora skani şuras üoçi diâğeni Üolektivis na var ixels miti diveni Komebaçvi he Sarôuli kulanis Ma ar fara ia bâiri do çais Mskvana muşi muüoti bomskvana ğirs Mendraleşen ma Lazuri gemabirs Si ma domövi e veraneş kulani Daçxuri ren uça tolepe-skani Si gziraşi mu mağoden var miçkin Mot memilas xe do üuçxes dermani Nena do üaide : Xasan Helimişi SARP’IN ÖTESİ Bizim Sarp’ta bülbüller öter Kim görmediyse Sarp’ı gelsin görsün Portakal limon çiçeği Kokuların içinde gezip doysunlar Karşı yamaçtakiler buradakilere gülümser Burada bülbüller çiçeklere şarkı söyler Dereyle deniz usulca birbirine karışır Çiçek kokularından bir rüzgar oluşur Sarp’ın ötesi Senin çiçek kokularına insan doyar mı Birlikte olmayı istemeyen kimse olur mu Yandım bir Sarp’lı kıza Ben onu bir kere gördüm çayda Güzelliği bir bambaşka Uzaklardan bana Lazca şarkı söylüyor Sen beni kül ettin ey veranenin kızı Ateştir senin siyah gözlerin Seni gördüğümde neler oluyor bana bilmiyorum Neden ellerimin ayaklarımın dermanı düşüyor Söz ve müzik : Xasan Helimişi ------------------------------------------------ ATEŞLERDE Ateşlerde yanmış bu can ile Nerelere gidem ben nerelere Yüreğime saplanmış bu hançerle Nerelere gidem ben nerelere Söyle a canım söyle Nerelere gidem ben nerelere Bağırsam duyar mısın sesimi Savursam kendimi rüzgara Sihirli düşlerden geçsem Bulur muyum yine kendimi Söz ve müzik : İlhan Yabantaş ---------------------------------------------- BEN Baba ben yıkıcıyım ama Kendini bilmez değilim Yaşamak istiyorum sadece Kendi savaşlarım uğrunda Ben sadece ben olmak istiyorum Işık hızıyla geçen zamanı Yaşamak belki de çok zor Korkuyorum ben geçmişten Korkuyorum gelecekten Söz ve müzik : İlhan Yabantaş, İrfan Ünsal --------------------------------------------------- |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kazım Koyuncu - Albümleri - Şarkı SözleriİGZAS MA A ÜOÇİ VORE Zuğa üinöepe şüala Evusûumtu zuğa cindo Ma a üoçi vore Ordo öumanepe nosi gverdi Si uncire a bere ore Ğura mekaderiİûur xeleri iyare Vana uxeleri İûur süida naüu yaüininna Ğura ti hiüu E ho Ma a koöi vore Leba lumcepeşi Nena : M ![]() ![]() Üaide : K ![]() BEN BİR ADAMIM Deniz kuşlarıyla Kayıyoruz denizin üstünde Ben bir adamım Erken sabahlarda yarım akıllı Sen uykusuz bir çocuksun Ölümle beşik kertmeli Diyorsun mutlu olacaksın Ya da mutsuz Diyorsun yaşam ne kadar yakınsa Ölüm de o kadar EvetBen bir adamım Geç akşamların Söz : M ![]() ![]() Müzik : K ![]() ------------------------------------------------- ENEL HAK İdiNéaşa exti Na gazirasen Hey na cexen Si ore Enel hak Dolixvi Otxo üaûi leûa Na zirare Xolo si Enel hak Dololi Zuğaş tude Dogawonasen Xolo ma vorûare Hey şüu zirare Enel hak Doguti Öeşiüo Moxûasen tenora Méudi Gişüurûas Öe biöi Ham kianas Ar si ore Ar ti şüu Enel hak Nena : M ![]() ![]() Üaide: G ![]() ENEL HAK Git Gökyüzüne çık Göreceğin Orada duran Sensin Enel hak Gömül Dört kat toprak Bulacağın Yine sen Enel hak Düş Denizin altına Sanacaksın Yine ben olacağım Orada bizi bulacaksın Enel hak Dur Beklesen Gelecek normal zaman Yalan Bilesin Ey çocuk Bu dünyada Bir sen varsın Bir de biz Enel hak Söz : M ![]() ![]() Müzik : G ![]() ------------------------------------------------ K3APERİ OROPA Viduşunam Mu dosüudu Süani şüala na voçodinit Ndğalepeşa Si dopxvi şüule Mutu goiktuyi Si kodopxvi mara Mişüun Va kéu xurasüani Ma vore mara Va kéun xuraşkimi E do mu Xolo a üale şura Momaûen Guri dudi oüomaûaxen Kéaperi ora Kéaperi oropa Nena : M ![]() ![]() Üaide: G ![]() ÇÜRÜMÜŞ AŞK Düşünüyorum Ne kaldı Seninle bitirdiğimiz Günlerden Seni gömdükten sonra Bir şey değişti mi Seni gömdüm ama Biliyorum Çürümedi bedenin Ben varım ama Çürümüyor bedenim Peki ne Yine bir yerden bir koku Vuruyor Kalbim başım kırılıyor Çürümüş zaman Çürümüş aşk Söz : M ![]() ![]() Müzik : G ![]() ---------------------------------------------------- AR ÛİLİFONİ Moton oropa haşo ğurineri Ar ûilifoni osinapu Nenasüani hiüu mendra Şurimşina Gaoropen mara İdare a mcora oçodinuşi Nenasüani Mtel ucepeşüimi Tolisüani mtel tolepeşüimi Çonaİdare, idare memaşüvare Mûuri éxenepe sûeri Nena : M ![]() ![]() Üaide: K ![]() BİR TELEFON Neden aşk böyle ölümlü Bir telefon konuşması Sesin ne kadar uzak Sevgili Anne ve Baba Seviyorsun ama Gideceksin bir güneş bitimi Sesin Hep kulaklarımda Gözlerin hep gözlerimde Işığım Gideceksin, gideceksin beni bırakacaksın Vahşi atlar gibi Söz : M ![]() ![]() ![]() ------------------------------------------------------------ KA TUN MİTA XENDASOÇ Ka tun mita xendasoç Xendas u âiâağisoç Tun u garkevisana Lus u âağik ellisoç Ka cefuüanu elles Laşewan deep kaşa İnçuk oğe yedosnis Memal memal yedaşa Nena do üaide: Xemşinuri xalüuri birapa Owopxu: Zuğaşi Berepe KIZ SEN YAŞAMAYASIN Dilerim kız sen yaşamayasın Yaşayıp da gülmeyesin Sen evlendiğinde Işık ve çiçek olmayasın Kız Cefuka’ya çıktığında Kumar ağacından yaprak kopart Sırtı aşana kadar Tekrar tekrar geri bak Söz ve müzik: Hemşin Halk Şarkısı Düzenleme: Zuğaşi Berepe ------------------------------------------------------------------- ANLAT BANA Kabuslarını anlat bana Korkularını gizleme benden Biliyorum sen de yalnızsın Yalnızsın benim kadar Anlat bana onları Aç o karanlık odaları Anlat bana olanları Yık o sahte duvarları Geçmişimden bahset biraz Duygularını gizleme benden Biliyorum sen de yalnızsın Yalnızsın benim kadar Söz ve müzik : İlhan Yabantaş Düzenleme : Zuğaşi Berepe ------------------------------------------------------------------- MEMİSİNAPİ MA Ôeyaûi ezmocepesüani memisinapi Şüurinapesüani momplum şüimişa Mişüun si ti xvala re Xvala re şüimi şuüu Memisinapi hini Gonwi him wupi odape Memisinapi na iyupe Meyoxvi him méudişi üidape Evelisüanişi isinapi a wulu Doloxesüani na onpe momplum şüimişa Mişüun si ti xvala re Xvala re şüimi şuüu Nena do üaide: İlhan Yabantaş Owopxu: Zuğaşi Berepe ----------------------------------------------------------------- DADİŞÜİMİ Çayi ora komoxûu dadişüimi Xolo ti şüa egilasen Çayi cenöareri meşonare Var egaöopinasen dadişüimi Üoçisüani salaxa goitoren İri duyla süani xe owen Oxori mandre bere-bura Udodginu içalişam dadişüimi Fabriüape dolipinit dadişüimi Megişvelas megişvelas üoçisüani İkti ikti iburbali çare varon Mulun zami egiöopun şuri Uba na giğun cenöareri İyen pavri dadişüimi Eveli ti çkar va âiéi Huy ti a gurişa va gaâiéinen Andğa moxtasen hani çitare Haşo gişüurûas dadişüimi Arto ôaten arto ôaten ar gurite Mcora sûeri mcora sûeri ar kiana Mtel derdite golulun ndğalepe Berepesüani irden moirden Nanasüani Lazuri gisinapu Si ti beresüani usinapi Nenaşüuni ğurun dadişüimi Berepesüani kodoguri Nena nana on Nena ğurasi nana ğurun Memişvelit vosüedinat nenaşüuni Mo ğuras mo ğuras dadişüimi Nena: M ![]() ![]() Üaide: Zuğaşi Berepe |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kazım Koyuncu - Albümleri - Şarkı SözleriTEYZECİĞİM Çay zamanı geldi teyzeciğim Yine belin ağrıyacak Çay parasını bekleyeceksin Alamayacaksın teyzeciğim Kocan serseri sürtüyor Her iş senin eline bakıyor Ev ahır çoluk çocuk Hiç durmadan çalışıyorsun teyzeciğim Fabrikalara doluşun teyzeciğim Yardım etsin yardım etsin kocan Dön dolaş kendini parçala çare yok Geliyor zam alıyor canını Koynundaki para Oluyor yaprak teyzeciğim Eskiden de hiç gülmedin Şimdi de yürekten gülemiyorsun Bir gün gelecek bunlardan kurtulacaksın Böyle bilesin teyzeciğim Birlikte yapacağız teyzeciğim Güneş gibi güneş gibi bir dünya Hep dertle geçiyor günler Çocukların büyüyor serpiliyor Annen Lazca konuştu sana Sen de çocuğuna konuş Dilimiz ölüyor teyzeciğim Çocuklarına öğret Dil annedir Dil ölünce anne ölür Yardım edin yaşatalım dilimizi Ölmesin ölmesin teyzeciğim Söz: M ![]() ![]() Müzik: Zuğaşi Berepe (*) Devrim’s mix ------------------------------------------------------- SOPEZ GULUR Raüanis kogelabği Gemzuli xvala xvala Ser ndğaleri botanep Süani pencere üala Sopez gulur So ulur so ulur So ren çkimi iqbali Süani qoropa miğun qoropa Si kçume var vigzali Amseri tutas te ren Vida minon zoğaşa Va minon simegaşüva Komoxti çkimi üala Nena do üaide: Xasan Helimişi Owopxu: Zuğaşi Berepe NERELERDE GEZİYORSUN Tepede kalakaldım Mahsun yalnız Gece gündüz bekliyorum Senin pencerende Nerelerde geziyorsun Nereye gidiyorsun Nerede benim geleceğim Senin aşkın var bende aşkın Seni bekliyorum gitmeden Bu gece ayda ışık var Gidesim var denize İstemiyorum seni bırakmak Gel benimle Söz ve müzik: Xasan Helimişi Düzenleme: Zuğaşi Berepe --------------------------------------------------------------- İGZAS İgzas Xvala Ulun Süidamuşi va meçu şuri him Gurimuşi iucuMoxûi uwu himus Gema, zuğa do abjaİduşunu Vida Va moxelu ham kiana ma Bzirareyi ôeyaA dixa Dixo-wunate na dolovincirare A leûa Vidiüoyi ôeya ôetraşa Doviyiüoyi ôeya leûa cari Nena: M ![]() ![]() Üaide: K ![]() YÜRÜYOR Yürüyor Yalnız Gidiyor Hayatı vermedi can, ona Kalbini dinledi Gel dedi, ona Dağ, deniz ve nehir Düşündü Gideyim Mutlu etmedi bu dünya beni Bulacak mıyım acaba Bir yer Ağrısız içine yatacağım Bir toprak Gitsem mi acaba Petra’ya* Olsam mı acaba toprağa yem Söz: M ![]() ![]() Müzik: K ![]() * Lazca’da “Petra’şa na idare !/Petra’ya gidesice!” diye bir beddua vardır ![]() ulaşılması güç bir noktadadır ve Lazlar’da en uzak kent imgesine sahiptir ![]() Türkçe’deki karşılığı “cehennemin dibi” dir ![]() ---------------------------------------------------------------- VA MİŞÜUNAN AVLASÜANİ CUNELİ Avlasüani cuneli öepri megipinare Si golvali ioxi ma eüegipinare E emine nak ulur naşkvi do çayisüani Anderi na dosüudu him öipe boyisüani Ela komemaoni wuluûina orûaşa Uüaçxe pişmanare onweli onüarûaşa Nena do üaide: Lazuri xalüuri birapa AVLUN GÜNEŞLİ Avlun güneşli kendir yayacağım Sen geç git çağır ben peşinden geleceğim Emine nereye gidiyorsun bıraktın da köyünü Ander kaldı o uzun boyun Gel benimle küçükken Sonra pişman olacaksın beşik sallarken Söz-müzik : Anonim Laz Halk Şarkısı --------------------------------------------------------------- GOLAS EMPULA YULUN Golas empula yulun xolo öima öimasen E Cuma memiuci nosi gogişaşasen Zuğas na koma yextaps varşa karavi reni? Doloxedun do mulun a mskva bozo va reni? Xopaşi a oôute tikina ekaberi Gyuli mo miğarğalam şur eşemiğareyi? Bulur do gobulur ma a kulani va reni? E nana kodopskidi soti bozo va reni? Nena do üaide: Lazuri xalüuri birapa DAĞDAN BULUT YÜKSELİYOR Dağdan bulut yükseliyor yine yağmur yağacak Arkadaş, dinle beni yine aklın şaşacak Denizde duman çıkıyor acaba gemi mi var? İçine binip de, gelen bir güzel kızmı var? Hopa’nın bir köyü sepeti arkasında Sevdiğim kızma bana canımı mı alacaksın? Gidip gelip geziyorum buralarda hiç kız yok mu? Ey anacağım evde kaldım bana göre bir kız yok mu? Söz-müzik : Anonim Laz Halk Şarkısı --------------------------------------------------------- YEŞİLİ ÜAMİYONİ Yeşili üamiyoni moxti mendemiyoni Ma duyla va maxenen xanumi gomiyoni Atinaşi minare bozo si eüçopare Nanasüani va momçu babasüani ôilare Hayde e bozomota avla kocedu tuta Giyona oxorişa egonkta do cegonkta Nena do üaide: Lazuri xalüuri birapa YEŞİL KAMYON Yeşil kamyon gel götür beni Ben iş yapamıyorum hanım gezdir Atina’nın minaresi kız seni alacağım Annen vermedi bana babanı vuracağım Haydi ey kız avluya düştü ay Götüreyim seni eve bir öyle çevireyim bir böyle Söz-müzik : Anonim Laz Halk Şarkısı ---------------------------------------------------- BOZO “Bozo, ma si maoropen Mu ôare va maziten” Maoroperûi Si va bziriüo andğa Kiana meixven domawonerûu Öe Var Huy oropa mu on gomoöondru Ma mi vorûi gomoöondru Gomoöondru eveli Ezmoce bziram xvala xarayisüani LumcirûuMurunwxepe dijvales dorûuyi? Memancudi dorûu Him si orûiyi? So on him fotoğrafepes na on bere? Nena: Memedali Üaide: Dina KIZ “Kız, seni seviyorum Ne yapacağım söyleyemiyorum” Seviyordum Seni görmesem bir gün Dünya yıkılıyor sanırdım Hey Hayır Şimdi aşk nedir unuttum Ben kimdim unuttum Unuttum geçmişi Rüyamda görüyorum yalnız yüzünü Akşamdı Yıldızlar kendilerini göstermiş miydi? Öpmüştün beni O sen miydin? Nerede o fotoğraftaki çocuk? Söz : Memedali Müzik: Dina ------------------------------------------------------- BERERÛAŞA -ğurerepeşüuni şeni- Bererûaşa mu mskva orûu iri Ôaôu komiyonurûu babaşkimi ti Na ğurams gzamşinapeşkimi Va viçinamûi va mişkurûu Bererûaşa mu mskva orûu iri Nena do üaide: Memedali ÇOCUKKEN -ölülerimiz için- Çocukken ne güzeldi her şey Dedem vardı babam da Ölen yoldaşlarımı Tanımıyordum bilmiyordum Çocukken ne güzeldi her şey Söz ve müzik: Memedali ------------------------------------------------------ |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kazım Koyuncu - Albümleri - Şarkı SözleriVA MİŞÜUNAN Va mişüunan va mişüunan Mu vitrağudat huy Va mişüunan va mişüunan Na moxûasen ndğalepe şüuni şeni Mu peri iyasen Va mişüunan va mişüunan Öumanişa mu vuwvaten? Komişüunan Gzalepe vitrağudaten Nusape bere mirdanen Berepeşüuni trağudasen Nenaşüuni va ğurasenva ğurasenva ğurasen Va mişüunan va mişüunan Öumanişa mu vuwvaten? Va mişüunan va mişüunan Maşüurinenan Didalepeşüuni mtel ğurunan Aşkva var iziren üuüumboli Va mişüunan va mişüunan Nena: Memedali Üaide: Dina BİLMİYORUZ Bilmiyoruz bilmiyoruz Ne söyleyelim şimdi Bilmiyoruz bilmiyoruz Gelecek günler bizim için Nasıl olacak Bilmiyoruz bilmiyoruz Yarına ne diyeceğiz? Biliyoruz Yollarda şarkılar söyleyeceğiz Gelinler bize çocuk büyütecek Çocuklarımız şarkılar söyleyecek Dilimiz ölmeyecek Ölmeyecek Ölmeyecek Bilmiyoruz bilmiyoruz Yarına ne diyeceğiz? Bilmiyoruz bilmiyoruz Korkuyoruz Yaşlı kadınlarımız hep ölüyor Artık bulunmuyor kukumboli Bilmiyoruz bilmiyoruz Söz: Memedali Müzik: Dina --------------------------------------------------------- ERNESTO Komişüun A murun3xi öima viüaçare Leûa wordasen Ti goyomaktasen Kaôula üale si bzirare “Hayde” miwvare Ernesûo sûeri VidatMurunéxepeşi opşa na on néa tudeşa Nena: MemedaliÜaide: Dina ERNESTO Biliyorum Bir yıldız yağmuruna tutulacağım Toprak çökecek Başım dönecek, arkamda seni bulacağım “Haydi” diyeceksin Ernesto gibiGidelim Yıldızların çok olduğu Bir gökyüzü altına Söz: Memedali Müzik: Dina ----------------------------------------------------- MA Baba ma meyoxvale vore Mara Üoôela va vore Psüuda minon xvala Ma xvala Ma viya minon Te sûeri na golulun oraşi Osüedinu beçi ti didi duyla on Maşüurinen evelişen Maşüurinen atxeşen Ma xvala Ma viya minon Nena do üaide:İrfan Ünsal-İlhan BEN Baba ben yıkıcıyım Ama Kendini bilmez değilim Yaşamak istiyorum sadece Ben sadece Ben olmak istiyorum Işık hızıyla geçen zamanı Yaşamak belki de çok zor Korkuyorum ben geçmişten Korkuyorum gelecekten Ben sadece Ben olmak istiyorum Söz ve müzik: İrfan Ünsal-İlhan ---------------------------------------------------------- OXOŞKVA DO OROPA ŞENİ Üuçxete cebazgaman xuraşüuni irri ndğa Memokvatuman gzalepeşüuni Oxomizdaman şuri Maziren irri öumani ğurun kiana Mutu va maxenenani, haşo idaseni gza Keiselit Conomsüit Meyoxu şeni oüiüatitöe berepe Menceli miğurûanen tude contxare hantepe Palikari orûare na ginon sûeri süudare Osüudu mu on iduşunare golisvare bazi Oxoşkva do oropa şeni süudare Nena: Memedali Üaide: Dina ÖZGÜRLÜK VE AŞK İÇİN Ayaklarıyla basıyorlar vücutlarımıza her gün Kesiyorlar yollarımızı Kesiyorlar soluğumuzu Görüyorum her sabah ölüyor dünya Bir şey yapamıyor muyuz böyle mi gidecek yol Kalkın Devirin Yıkım için birbirinize katılın çocuklar Gücümüz olacak yere çarpacaksın bunları Cesaretli olacaksın, istediğin gibi yaşayacaksın Yaşamak nedir düşüneceksin aldırmayacaksın bazen Özgürlük ve aşk için yaşayacaksın Söz: Memedali Müzik: Dina |
![]() |
![]() |
|