![]() |
Düş Sokağı Sakinleri - Şarkı Sözleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düş Sokağı Sakinleri - Şarkı SözleriDüş Sokağı Sakinleri - Acıdan Doğar İnsan Aşklar dökülüyor gözlerimden Bir tarafı hep kırık kalpli Denizler gibi büyüyor acının beşiği Dargın ve boş kendine yabancı Göğün çıplak şarkılarıdır şimdi Bulutlarda sallanan Ben ve öteki Şehrin düşle sevişen mavi bedeni Katılırcasına ölünen yitik bir öyküden Çekip al beni ve kurtar sana çocukça bakan Kirlenmiş utangaç saçlarımı Ellerinde biriktirdiğim gecenin renginden Acıdan doğar insan Aşktır insanı yaratan ![]() ![]() ![]() Aşklar dökülüyor gözlerimden Bir tarafı hep kırık kalpli Denizler gibi büyüyüp Acının boş beşiğinde Kendini kurban eden Ben ve öteki Geride bıraktığımız bir tek göğün Gözü yaşlı maviliğidir şimdi Acıdan doğar insan Aşktır insanı yaratan ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düş Sokağı Sakinleri - Şarkı SözleriDüş Sokağı Sakinleri - Acıdan Geçtim Güzelleştim Yanlışlar yanılmışlar ![]() ![]() ![]() Sevgilinin sözleri ![]() ![]() ![]() Acıdan geçtim güzelleştim ![]() ![]() ![]() ![]() Hedefler belirlendi ![]() ![]() ![]() Tenindeki kutsanış ![]() ![]() ![]() Acıdan geçtim güzelleştim ![]() ![]() ![]() ![]() Akılğım doğuştandır ![]() ![]() ![]() Öpücükler kraliçemi ![]() ![]() ![]() Acıdan geçtim güzelleştim Zamanı yine sen belirledin Çoktandır düşümdeyim ![]() ![]() ![]() Varlığın cennetimdir ![]() ![]() ![]() Acıdan geçtim güzelleştim Zamanı yine sen belirledin Acıdan geçtim güzelleştim Kuşatır beni eylül ![]() ![]() ![]() Güneşinin içindeyim ![]() ![]() ![]() Acıdan geçtim güzelleştim Kutsanmış rahmine ben çocuk verdim Acıdan geçtim güzelleştim Göçebe ömürler ![]() ![]() ![]() Yokluğun açlığımdır ![]() ![]() ![]() Acıdan geçtim güzelleştim Kutsanmış tahmine ben çocuk verdim Acıdan geçtim güzelleştim Mezarlar kazılır ![]() ![]() ![]() Yelkenimin gözyaşları ![]() ![]() ![]() Acıdan geçtim güzelleştim Ardımdan gelen yel sendin Acıdan geçtim güzelleştim Tarihin sayfaları ![]() ![]() ![]() Bana duyulan özlem ![]() ![]() ![]() Acıdan geçtim güzelleştim Ardımdan gelen yel sendin Acıdan geçtim güzelleştim ![]() ![]() ![]() ![]() Ruhların vardır aşkı ![]() ![]() ![]() Meyveler olgunlaşır ![]() ![]() ![]() Acıdan geçtim güzelleştim Gecelerin hüznünü bana vedin Acıdan geçtim güzelleştim Ağlayış gözlerdedir ![]() ![]() ![]() Beni biriktiren ömrün ![]() ![]() ![]() Acıdan geçtim güzelleştim Gecelerin hüznünü bana verdin Acıdan geçtim güzelleştim Herşey sevgiden geçer ![]() ![]() ![]() Güneş patlar tomurcukta ![]() ![]() ![]() Acıdan geçtim güzelleştim Toprağının içinde bedenlendim Acıdan geçtim güzelleştim Elveda ömürlüler ![]() ![]() ![]() Yeniden kurulacak ![]() ![]() ![]() Acıdan geçtim güzelleştim Toprağının içinde bedenlendim Acıdan geçtim güzelleştim ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düş Sokağı Sakinleri - Şarkı SözleriDüş Sokağı Sakinleri - Acılar Parkı Toprağı kokladım Yüzümü gördüm Alışkanlıklarım yağmur sesi Gitmek kolay değil dedim ![]() ![]() ![]() ![]() Düşündüm Hatırladıklarım beni geri çevirdi Yaşamak zor gelir bazen bilirsin Susmak bir gidişi kabullenmek Görmek kolay değil dedim ![]() ![]() ![]() Sustum Yanlışlarım beni büyüttü Geride bıraktığım acılar parkı Yalnızlıklarıma sahne oldu Oynamak kolay değil dedim ![]() ![]() ![]() Yoruldum Arkadaşlarım beni bende vurdu Uzandı ellerim çocukluğumun koynuna Aradım kendimi kiraz ağaçlarının altında Unutmak kolay değil dedim ![]() ![]() ![]() Ağladım Avucumda otuzdört yaşım Dudağımda şarkım Oturup söyledim sabaha kadar Da da da da da da da Oturup ağladım sabaha kadar |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düş Sokağı Sakinleri - Şarkı SözleriDüş Sokağı Sakinleri - Acılar Sorular Ve Yüzler Hafifçe ısırılmış bir dünyanın ucundayım Ellerim uzanmış üşüyormuşum Acılar yanlızlığımızın ortak aynası olmuş Düşlerde gördüğümüz hep o derin anlam Ben nerdeyim Hangi düş benim Sen nerdesin Hangi roldesin Hafifçe belirmiş bir gülün açışındayım Daha sıcak daha derin bir yerlerdeyim İçimde büyüttüğüm hep o sorular Başka yüzlerde neden Neden anlam buluyorlar Ben nerdeyim Hangi düş benim Sen nerdesin Hangi roldesin |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düş Sokağı Sakinleri - Şarkı SözleriDüş Sokağı Sakinleri - Acıları Bana Bırak Açılır ellerim beni ![]() ![]() Dokunur gözlerin bana ![]() ![]() Ateşlere düşer bedenim Aşktır aldatan Aldatıpta ayıran Gökten yere vurduran Bırak acıları içime alayım Saçlarınla okşa ruhuna dolayım Acıları bırak sevdana adayayım Ölümüne okşa çiçeklerde kanayım Geceler bekler beni ![]() ![]() Göçeder şarkılar bana ![]() ![]() Buzullar erir tenimde Aşkır aldatan aldatıpta ayıran Gökten yere vurduran |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düş Sokağı Sakinleri - Şarkı SözleriDüş Sokağı Sakinleri - Ağladıkça Oturmuş adamlar ak adanın tapınağında Aşıklar gelir meyve verir yeni doğanlara Ölüm müdür içimde kırılan dalgalar Tükenir ömrün yorgun arkadaşı olan Canım bahar Ağladıkça ben kayıp gider yelken Dünya yıkılır düş avına atılır Bağışlayın kuşlar gömdüğüm acıları Kurban verdim şeytanlara Küçük canımı Ağladıkça sen uçup gelir yelken Dünya açılır av düşüne katılır Doğadır büyülü yaşama hayat veren Yelleri aşıkların koynunda seviştiren Vurgun mudur gözlerim güzelin yaşlanışına Günahın eridiği tende Kurtuluşum olan ölümü beklerim Ağladıkça ben kayıp gider yelken Dünya yıkılır düş avına atılır Bağışlayın kuşlar gömdüğüm acıları Kurban verdim şeytanlara Küçük canımı Ağladıkça sen uçup gelir yelken Dünya açılır av düşüne katılır ![]() ![]() ![]() Ağladıkça ben ![]() ![]() ![]() Ağladıkça ben kayıp gider yelken Ağladıkça sen uçup gelir yelken |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düş Sokağı Sakinleri - Şarkı SözleriDüş Sokağı Sakinleri - Al Beni Yar Bulutlardı yağmuru getiren Hüznüm bulut oldu Yağmur oldu yasak sevdamız İnatla gurbete doğdu Acıya büyüdü sevgiler karanlıklar kentinde Güneşi hiç göremeden Oynadığımız bir oyundu Al beni yar götür Götür buralardan Bıktım artık hep aynı varoluşlardan Yitirmekten yitirilmekten Korkudan korkmalardan Aldatmadan aldatılışlardan Hiç almadan hep vermelerden Al beni yar götür Götür buralardan Bıktım artık hep aynı varoluşlardan Yasaktı bize sevda yaşamak Aramızda hep birileri oldu Aramızda hep sende oldun Ben yalnız seninle doğdum Al beni yar götür Götür buralardan Bıktım artık hep aynı varoluşlardan |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düş Sokağı Sakinleri - Şarkı SözleriDüş Sokağı Sakinleri - Aşk Eskitir Beni Aşk eskitir beni Hayallerim bekletir Her şey yaşanır Ama bazı şeyler küflenir Yaşam beni benden alır Yine bana verir Da ra ra ra Da da ra ra Karışır aklım Kendime döner dururum Ardımda kalanları Goğsümde yeniden doğururum Yaşam beni benden alır Kimlere verir Sen hiç bilmezsin Nasıl yalnızlık büyütür insan Sen hiç görmezsin Nasıl yaşlanır severken insan Sen istersen yüreğin ayışığında Gecene masal olur Sen istersen bu gök boyanır Bu mavi hep kalır Sen seversen bu yürek havalanır Bir çift kanat olur Sen gidersen gözlerim parçalanır Bana hangi tarafım kalır |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düş Sokağı Sakinleri - Şarkı SözleriDüş Sokağı Sakinleri - Ay Gözü Yaşlı Bakar Gülerek yudumladım yılın yağmurları Eğildi bahar dalları Koştum rüzgarlara bulut kuşuyla Öpüldüm coştum dalgalarla Uyanmadım hiç uykuluğumun içinde Ufuklara daldım doyumlandım Beni bekleyin göçmen kuşlar İçimden çıktı busecik makamlar Boncuklu heceler Mutluluk verir bana Uçmayınca hayatlar bölünür Bölündükçe uykularda ölünür Goğün kudretini üstüme örttüm Güçlendim güzelleştim Şarkılar söyledim Aşık gördü beni Gözlerimi deldi Uyaklı sevişmeler hiç tükenmedi Uçuşun mavi kanatlar Büyür gider gülücükler Neden bu yaşlar? Yeller alır gider geceleri Ay gözü yaşlı bakar Tümden gelip Tüme varan insanlara Düş Sokağı Sakinleri - Ayrılık Sana uzaktan bakıyor artık gözlerim Gönlüm senden geçmez Bana döndü hep sözlerim Unutmak o kadar kolay mı sandın? Ayrılık bana aşktır artık Dağılmış saçlarım gönlünün yatağına Uyandırma Sabah olsun ben giderim Sen kal rüyamda Aramak o kadar kolay mı sandın? Yolların bana aşktır artık Ah gitmek o kadar kolay mı sandın? Yolların bana aşktır artık Sesim bende bir yabancı gibi Şaşarım Gönlümün takvimine şiir oldu yüzün Ararım Ah bulmak o kadar kolay mı sandın? Aramak bana aşktır artık |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düş Sokağı Sakinleri - Şarkı SözleriDüş Sokağı Sakinleri - Belki Değil Mutlak Bir garipliktir gider benim diyarlarımda Güneşim varken ve ben onu gömmeden önce Tüm harikalıkları beraberce yaşardık Herşey o kadar iyiyken Yeniden anılarda kaldık Belki değil mutlak umudu paylaşırdık Birdenbire kapılırdık o pembe hayallere Birlikte tek bedende Belki değil mutlak onurlu yaşardık Birlikte tek bedende Birdenbire uçardık o pembe bulutlarda |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düş Sokağı Sakinleri - Şarkı SözleriDüş Sokağı Sakinleri - Ben Benden Geçtim Güller getirdim ak yanaklarina Elma ve portakalli bardaklarina Uyudun ve uyandin Kalp semsiyemin altinda Bense düslere ask tohumlari biraktim ![]() ![]() ![]() Sevda mesaleleri yanmali diye Güller taradim al saçlarinda Elma ve portakalli bardaklarinda Güldüm ve agladin Oyun agacimin altinda Bense düslere bebek tohumlari biraktim ![]() ![]() ![]() çagirdim ![]() ![]() ![]() Sevda mesaleleri yayilmali diye ![]() ![]() ![]() Ben benden geçtim sana geldim Ölümden bile güzeldi hayalin Ben benden geçtim sana geldim Ölümden bile güzeldi gözlerin ![]() ![]() ![]() Güller diktim çiplak bedenine Elma ve portakalli bahçelerine Öldün ve yeniden dogdun aynalarimin içinde Bense düslere sonsuz kapilar açtim ![]() ![]() ![]() Sevda mesaleleri yakmali diye ![]() ![]() ![]() Ben benden geçtim sana geldim Ölümden bile güzeldi hayalin Ben benden geçtim sana geldim Ölümden bile güzeldi gözlerin ![]() ![]() ![]() Güller büyüttüm bebek isleyen karninda Masallara yol aldik Altin besikten sandalimda ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düş Sokağı Sakinleri - Şarkı SözleriDüş Sokağı Sakinleri - Beni Al Uykumdan Şarkılarım güneşten gelir Bütün denizleri bana getirir Sıcak bir yaz ve bir yudum aşk Büyülü mavi aynamın içindedir Hafifçe gel kendini düşlere ver Gülerek ağlamak çok güzel Yarım mutluluklar beni tam doğuramaz Kırık hikayeler dokunulmayı bekler Beni al uykumdan Balık kokan kumsallara batır Beni al uykumdan Meltemi dudaklarımdan kaldır "Ağcedey kov vatşey kuflaj ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tatlı bir mavi düşün ortasındayım ![]() Doğaya bütün herşeyimi verdim Yine de aşkım altında kalmadı Ben duvarlarını yıktım attım Yine de bir gören olmadı Şeytanları defettim düşler ülkemden Tanrı beni mükafatlandırdı Cennete girmeden önce Daha yenecek meyveler vardı Beni al uykumdan Balık kokan kumsallara yatır Beni al uykumdan Meltemi dudaklarımdan kaldır |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düş Sokağı Sakinleri - Şarkı SözleriDüş Sokağı Sakinleri - Beni Hiç Ellere Verme Eylül'ün batışına kaparım gözlerimi Mayıs'ın doğuşuna açarım düşlerimi Çiçekten yana kullan geçikmiş seçimini Aşktan yanadır hep dolu dizgin düşlerim Direnen tükenişlerim "Eylül aşklarımın bittiği yerde başlar Ve yine Eylül aşklarımın başladığı yerde biter" Eylül'ün doğuşuna açarım gözlerimi Mayıs'ın batışına kaparım düşlerimi Çiçekten yana kullan eskimiş sevgini Aşktan yana oldu hep serüvenci düşlerim Eriyen tükenişlerim Beni hiç ellere verme Çünkü ellere sığmam Ardımdan gözyaşı dökme Gözyaşlarında boğulmam |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düş Sokağı Sakinleri - Şarkı SözleriDüş Sokağı Sakinleri - Beyaz Gemi Ben gecenden geçen bir beyaz geminin Eskimiş hüzün sesiyim Düşün ki ben yolcumla eskiyorsam eğer Neyi anlatır sana rengim? Sana gönderdiğim dalgalarımın sesi Hangi yanına vurur içinin? Yaşam karşı durmaksa yaşanan yalanlara Ben nasıl gecenden geçeyim? Söyle, ben hangi rengimi seçeyim? Söyle, ben hangi bekleyişin nedeniyim? |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düş Sokağı Sakinleri - Şarkı SözleriDüş Sokağı Sakinleri - Beyoğlunda Bir Öğle Vakti Sessizlik içime çökmüş,bir uyku gibi Bütün sokaklarım beni unutuyor Beyoğlu' nda bir öğle vakti Herkes kendisi gibi! Zaman bir çocuk gülüşü, içimde yaşlanan Kaçışlarım beni hiç saklamıyor Beyoğlu' nda şu güneş uykumu gezdiriyor Kelimeler etime gömülmüş, bir bıçak gibi Bütün gecikmelerim seni hatırlatıyor Beyoğlu' nda dükkanlar artık en çok satanı çalıyor Girdiğim sinemalar yalnızlığım oldu Bilmeden beni sana üzüyor Bindiğin o tramvay yüzünü unutmus Bilmeden beni sana benzetiyor Herşey benden önce ben senden sonrayım Ellerim bu değildi ki eskiden tanırdım kendimi |
![]() |
![]() |
|