![]() |
Sütlü Güllaç Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sütlü Güllaç TatlısıSÜTLÜ GÜLLAÇ TATLISI Malzemeler ; 6 kişi için 6 yaprak güllaç 200 gr Ceviziçi ½ Kg Toz Şeker 1 Kg Süt Meyva Şekerlemesi yada Hindistan Cevizi Hazırlanışı; Büyük ve yayvan bir tepsiye sütün yarısını koyarak el yakacak sıcaklığa kadar ısıtın ![]() ![]() Güllaç yaprağının bir tanesini ortadan ikiye bölün ![]() ![]() ![]() ama çeyrek güllaç görünümündeki yaprağın geniş tarafına dövülmüş cevizden iki kaşık koyup sigara böreği gibi ama daha kalınca sarın ![]() ![]() Kalan sütü kaynatıp şekerini koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üzerine isteğe göre meyva şekerlemesi ya da hindistan cevizi tozu ile süslenebilir ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|