Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bayram, tatlıları

Bayram Tatlıları

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bayram Tatlıları



BAYRAM TATLILARI



Bayram geldi çattı diyebilirizPeki evde hangi tatlılar ikram edilecek misafire ve ev halkına?

Altaki bi kac bayramda yapacaginiz tatlilar

Şimdiden hayırlı bayramlar










Cevizli ev baklavası





KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 50 dk
PİŞME SÜRESİ: 45 dk

Malzemeler:
# 6 su bardağı un
# 1 paket kabartma tozu
# 1 çay bardağı sıvıyağ
# 1 çay bardağı yoğurt
# 1 yumurta
# 1 çay bardağı su
# 1 su bardağı nişasta
# 1 su bardağı pirinç unu
# 250 gr tereyağı
# 350 gr çekilmiş ceviz
Şerbet için:
# 5 su bardağı tozşeker
# 35 su bardağı su
# Yarım limonun suyu

Hazırlanışı:
* Unu hamur yoğurma kabına alıp kabartma tozu, yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ilave ederek karıştırın Suyu azar azar ekleyerek düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Hamurun üzerini nemli bezle örtüp 30 dakika dinlendirin

* Nişasta ile pirinç ununu bir kapta harmanlayın Hamurdan eşit büyüklükte 30 beze hazırlayın Tezgâhı unlayın, her bezenin üzerine nişastalı pirinç unu serperek 8-10 santim çapında açın

* Yufkaları 10'ar 10'ar üst üste yerleştirip 3 hamur grubu hazırlayın Her birini tepsi büyüklüğünde açarak kalın bir yufka haline getirin ve 20 dakika dinlendirin Fırın tepsisini yağlayın Tereyağını eritip ılınmaya bırakın Birinci grup yufkayı tepsiye yayın Üzerine 1 çorba kaşığı tereyağı gezdirip ceviz serpin İkinci grup yufkayı üzerine yayın Eritilmiş tereyağı gezdirip ceviz serpin ve son yufka grubunu yayın Dikdörtgen dilimler halinde kesin Kalan tereyağını baklavanın üzerine gezdirin

* Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin Üzeri kızarınca fırından alıp soğumaya bırakın

* Tozşeker ve suyu tencerede kaynatın Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra şerbeti ateşten alın Sıcak şerbeti soğuk baklavanın üzerine gezdirerek dökün Şerbetini iyice çekmesi için bir gece bekletin Dilimler halinde servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Bayram Tatlıları

Eski 08-13-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bayram Tatlıları



Muhallebili Kadayıf





Malzemeler

Muhallebisi için:

* 1 yumurta
* 1 kaşık un
* 1 kaşık buğday nişastası
* 4 kaşık şeker
* 1/2 L süt

Şerbet için:

* 3,5 su bardağı şeker
* 3 bardak su
* birkaç damla limon suyu

Kadayıf:

* 500 gr kadayıf
* 3/4 bardak erimiş tereyağı +zeytinyağı karışımı

Süslemek için:

* hindistancevizi
* ceviz veya antep fıstığı

Yapılışı
Öncelikle muhallebiyi verilen malzemelerle pişin Soğumaya bırakın Şerbeti için ,su ve şekeri tencereye alıp kaynadıktan birkaç dakika sonra limon suyu ekleyip bir kenara koyun Kadayıfları elinizle parçalara bölün , yapışmış olanları açınGenişçe bir kabın içerisinde tüm kadayıfı yağala birlikte harmanlayın Yağlanmış kadayıfın yarısını tepsiye serinÜzerine muhallebiyi yayın Kalan kadayıfı muhallebinin üzerine kapatın 180C fırında üzeri kızarana kadar pişirinFırından çıkınca şerbeti gezdirip üzerine tepsi kapatın(şerbeti çekmesi için)Dinlendikten sonra hindistan cevizi , dövülmüş ceviz veya antep fıstığı ile servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Bayram Tatlıları

Eski 08-13-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bayram Tatlıları



Kalburabastı (12 kişilik)




Malzemeler:
Hamur malzemeleri:

# 1 paket yumuşak margarin
# 3 su bardağı un
# 1 veya 2 kaşık yoğurt
# 2 yemek kaşığı sıvıyağ
# 1 yumurta
# 1 paket kabartma tozu

İç malzemesi:

# 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi

Şerbet malzemeleri:

# 2,5 su bardağı toz şeker
# 2,5 su bardağı su
# 1/4 limonun suyu


HAZIRLANIŞI :
Şerbetin hazırlanması: 2,5 su bardağı suyu ve 2,5 su bardağı şekeri tencereye alın Kaynamaya başladıktan 10-15 dakika sonra 1/4 limon suyunu ekleyin Bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın

Hamurun hazırlanması: 1 paket yumuşak margarin ile 3 su bardağı unu birbirine yedirin Bu karışıma sırayla 1-2 kaşık yoğurt, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yumurta ve 1 paket kabartma tozu ekleyerek hamur yapın Hamurun üzerini bezle örterek 10 dakika dinlendirin Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın Bu parçaları bir kevgirin üzerinde elinizle bastırarak avcunuzun ortası kadar açın Hamurun içine 1 tatlı kaşığı ceviz koyun ve her iki ucunu birbirinin üzerine getirin Kalburabastıları katlanan kısmı altta kalacak şekilde fırın tepsisine aralıklı olarak dizin 180C'de 10-15 dakika pişirin Sonra ısıyı 200C'ye getirip üzerinin kızarmasını bekleyin Üzerleri kızarınca fırından çıkarın Sıcak tatlıların üzerine soğumuş şerbeti dökün Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Bayram Tatlıları

Eski 08-13-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bayram Tatlıları



Şekerpare




MALZEMELER

500 gr un

150 gr pudra şekeri

100 gr irmik ( irmik yerine aynı miktarda toz fındıkta kullanılabilir )

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

2 adet yumurta

125 gr margarin

125 ml sıvıyağ

50 gr badem

ŞERBETİ İÇİN;

1,5 kg toz şeker

1 litre su 1/4 adet limonun suyu

Yapılışı

İlk olarak toz şekerle suyu bir tencerede kaynatıp, çeyrek limon suyunu ilave ettikten sonra, şurubun birazcık kıvama gelmesini sağlayalım, şurup kıvama gelince ocaktan indirip soğutalım

Hamur malzemesinin hepsini karıştırıp, iyice yoğuralım Üzerine nemli bi bez örtüp, 15 dk dinlendirelim

Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, avucumuzun içinde iyice yuvarladıktan sonra, yuvarlak yassı şekiller verip, yağladığımız fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim ( isteyenler yuvarlak yerine oval şekilde şekillendirip, bir kaşık sıvıyağ ile çırpılmış yumurta sarısı sürüp, çatal ile çizerek de değişik bir şekil elde edebilirler )

Yuvarlak şekerparelerin tam ortalarına birer tane badem batıralım, Önceden 175 derecede ısıttığımız fırında pişene kadar bekletelim, Şekerpareler fırından çıkar çıkmaz, soğuk şerbeti şekerparelerin üzerine bir kepçeyle yavaşca boşaltalım

Şekerpareler şurubu çekip soğuyunca servisimizi yapalım

* Kaymak ya da hindistancevizi ile süsleyebiliriz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.