![]() |
Bayram Tatlıları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bayram TatlılarıBAYRAM TATLILARI Bayram geldi çattı diyebiliriz ![]() ![]() Altaki bi kac bayramda yapacaginiz tatlilar Şimdiden hayırlı bayramlar Cevizli ev baklavası KAÇ KİŞİLİK: 6 HAZIRLAMA SÜRESİ: 50 dk PİŞME SÜRESİ: 45 dk Malzemeler: # 6 su bardağı un # 1 paket kabartma tozu # 1 çay bardağı sıvıyağ # 1 çay bardağı yoğurt # 1 yumurta # 1 çay bardağı su # 1 su bardağı nişasta # 1 su bardağı pirinç unu # 250 gr tereyağı # 350 gr çekilmiş ceviz Şerbet için: # 5 su bardağı tozşeker # 3 ![]() # Yarım limonun suyu Hazırlanışı: * Unu hamur yoğurma kabına alıp kabartma tozu, yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ilave ederek karıştırın ![]() ![]() ![]() * Nişasta ile pirinç ununu bir kapta harmanlayın ![]() ![]() ![]() * Yufkaları 10'ar 10'ar üst üste yerleştirip 3 hamur grubu hazırlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin ![]() ![]() * Tozşeker ve suyu tencerede kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bayram Tatlıları |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bayram TatlılarıMuhallebili Kadayıf ![]() Malzemeler Muhallebisi için: * 1 yumurta * 1 kaşık un * 1 kaşık buğday nişastası * 4 kaşık şeker * 1/2 L süt Şerbet için: * 3,5 su bardağı şeker * 3 bardak su * birkaç damla limon suyu Kadayıf: * 500 gr ![]() * 3/4 bardak erimiş tereyağı +zeytinyağı karışımı Süslemek için: * hindistancevizi * ceviz veya antep fıstığı Yapılışı Öncelikle muhallebiyi verilen malzemelerle pişin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bayram Tatlıları |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bayram TatlılarıKalburabastı (12 kişilik) Malzemeler: Hamur malzemeleri: # 1 paket yumuşak margarin # 3 su bardağı un # 1 veya 2 kaşık yoğurt # 2 yemek kaşığı sıvıyağ # 1 yumurta # 1 paket kabartma tozu İç malzemesi: # 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi Şerbet malzemeleri: # 2,5 su bardağı toz şeker # 2,5 su bardağı su # 1/4 limonun suyu HAZIRLANIŞI : Şerbetin hazırlanması: 2,5 su bardağı suyu ve 2,5 su bardağı şekeri tencereye alın ![]() ![]() ![]() Hamurun hazırlanması: 1 paket yumuşak margarin ile 3 su bardağı unu birbirine yedirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bayram Tatlıları |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bayram TatlılarıŞekerpare MALZEMELER 500 gr ![]() 150 gr ![]() 100 gr ![]() 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 2 adet yumurta 125 gr ![]() 125 ml ![]() 50 gr ![]() ŞERBETİ İÇİN; 1,5 kg ![]() 1 litre su 1/4 adet limonun suyu Yapılışı İlk olarak toz şekerle suyu bir tencerede kaynatıp, çeyrek limon suyunu ilave ettikten sonra, şurubun birazcık kıvama gelmesini sağlayalım, şurup kıvama gelince ocaktan indirip soğutalım Hamur malzemesinin hepsini karıştırıp, iyice yoğuralım ![]() ![]() ![]() Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, avucumuzun içinde iyice yuvarladıktan sonra, yuvarlak yassı şekiller verip, yağladığımız fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim ( isteyenler yuvarlak yerine oval şekilde şekillendirip, bir kaşık sıvıyağ ile çırpılmış yumurta sarısı sürüp, çatal ile çizerek de değişik bir şekil elde edebilirler ) ![]() Yuvarlak şekerparelerin tam ortalarına birer tane badem batıralım, Önceden 175 derecede ısıttığımız fırında pişene kadar bekletelim, Şekerpareler fırından çıkar çıkmaz, soğuk şerbeti şekerparelerin üzerine bir kepçeyle yavaşca boşaltalım Şekerpareler şurubu çekip soğuyunca servisimizi yapalım * Kaymak ya da hindistancevizi ile süsleyebiliriz |
![]() |
![]() |
|