Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
elma, kızartması, soslu, vişne

Vişne Soslu Elma Kızartması

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişne Soslu Elma Kızartması



Vişne soslu elma kızartması



VİŞNE SOSLU ELMA KIZARTMASI
2 elma
1 su btoz şeker
1 su bvişne
1 çorba knişasta
1 yumurta
2 çorba kun

HAZIRLANIŞI:
Vİşne sosu için; vişneler, tozşeker ve su tencereye alınırkaynayıncaya
kadar pişirilir diğer taraftan elmaların çekirdek yatağı çıkarılır, halka halka
ve ince kesilir bulamaç için; yumurta, un ve su karıştırılırelmalar önce una
daha sonra bulamaça batırılıp yağda kızartılırbu arada sosun kıvamının
bağlanması için nişastaya biraz su katılarak sosa ilave edilirkızarmış
elmalar servis tabağına alınarak üzerine vişne sosu gezdirilirtoz fıstık ve
hindistan ceviziyle servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.