![]() |
Frambuaz Soslu Cheesecake |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Frambuaz Soslu Cheesecake![]() MALZEMELER: Tabanı için: 1 su bardağı süt 1 su bardağı+ 2(tepeleme) yemek kaşığı un 5 yemek kaşığı pudra şekeri 100 gr tereyağı veya margarin 1 paket vanilya 1 yumurta Cheese Krema için: 200 gr krem peynir veya labne peyniri 2-3 yemek kaşığı süzme (ya da koyu kıvamlı) yoğurt 2 paket krem şanti 2 su bardağı süt (krem şanti çırpmak için) 3 yumurta sarısı 8 yemek kaşığı şeker 1 portakal kabuğu rendesi 1 limon kabuğu rendesi 3 yemek kaşığı jöle (kısık ateşte eritilmiş); Not: alternatif olarak yaprak jelatin ya da toz jöle (1 paket)tart jölesi de, (üzerindeki tarife göre hazırlanıp eklenebilir) Frambuaz Sos: (Servis için) 250 gr frambuaz 1 tatlı kaşığı pudra şekeri 3 tepeleme yemek kaşığı dolusu toz şeker YAPILIŞI: Cheesecake tabanı için: Malzemeler karıştırılıp mikser ile iyice çırpılır ![]() ![]() ![]() ![]() Soğuyunca kalıptan çıkarılır ![]() ![]() ![]() Cheese krema (dolgusu) için: Yoğurt ve krem peynir iyice çırpılarak homojen hale getirilir ![]() Ayrı bir kapta şekerle birlikte iyice çırpılan yumurta sarıları, yavaş yavaş peynirli karışıma eklenir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cheesecake tadının tam oturması için tercihan 1 gün bekletilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|