![]() |
Kestane Püresi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kestane PüresiKestane Püresi MALZEMELER: -Yarım kg ![]() -1 su bardağı şeker -1 su bardağı süt -1 paket vanilya YAPILIŞI: 1- Kestanelerin dış kabukları soyulup sıcak su ile ateşe konur ![]() 2- İç kabukları çıkmaya başlayınca ateşten alınıp soyulur ![]() 3- Tekrar su konup ezilinceye kadar kaynatılır ![]() 4- Püre makinesinden geçirilir ![]() ![]() 5- Tatlı olarak kullanılacağı zaman üzerine krem şanti ve kavrulmuş yeşil fıstıkla süs yapılır ![]() Not: Kestane püresi pastalarda krema gibi de kullanılır ![]() Esenlikler ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|