Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kestane, püresi

Kestane Püresi

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestane Püresi



Kestane Püresi

MALZEMELER:

-Yarım kg kestane
-1 su bardağı şeker
-1 su bardağı süt
-1 paket vanilya

YAPILIŞI:

1- Kestanelerin dış kabukları soyulup sıcak su ile ateşe konur
2- İç kabukları çıkmaya başlayınca ateşten alınıp soyulur
3- Tekrar su konup ezilinceye kadar kaynatılır
4- Püre makinesinden geçirilir Şeker ve azar azar süt konarak pişirilir
5- Tatlı olarak kullanılacağı zaman üzerine krem şanti ve kavrulmuş yeşil fıstıkla süs yapılır

Not: Kestane püresi pastalarda krema gibi de kullanılır

Esenlikler

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.