08-13-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hareli Muhallebi Tarifi, Yapılışı, Tarifi Nedir
Hareli Muhallebi Tarifi, Yapılışı, Tarifi Nedir

Çikolatalı Hareli Muhallebi
Malzemeler
1 litre süt
5 yemek kaşığı un
8 yemek kaşığı toz şeker
70 gr tereyağ
5 yemek kaşığı sıvıyağ
1 paket vanilya
40 gr bitter çikolata
2 yemek kaşığı kakao
Yapılışı
Tencereye tereyağı, sıvıyağı ve unu koyup, orta ateşte, fazla sarartmadan 4-5 dakika kavuruyoruz Ocağı söndürüp, 1 litre soğuk sütü ekliyoruz Çırpma teliyle hiç topak kalmayıncaya kadar çırpıp, karışımın yarısını başka bir tencereye bölüyoruz Tencerelerden birine kakaoyu ekliyoruz Her iki tencereye de 4'er yemek kaşığı tozşeker koyup, karıştırarak pişiriyoruz Ocaktan aldığımız tencerelerden kakaolu olana bitter çikolatayı, beyaz olana da 1 paket vanilyayı ekliyoruz Muhallebileri mikserle 1-2 dakika çırpıyoruz 28-30 cm çapında bir borcamı soğuk su ile çalkalayıp, ortasına bir kepçe beyaz muhallebi döküyoruz Beyaz muhallebinin tam ortasına gelecek şekilde bir kepçe çikolatalı muhallebi döküyoruz Bu şekilde bir kepçe birinden, bir kepçe diğerinden dökerek işlemi tamamlıyoruz Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletip, daha sonra buzdolabına koyup 4-5 saat dinlendiriyoruz
Ve ayrıca süt yerine vişne suyu kullanarak yarım ölçü de vişneli muhallebi yapıyoruz Ben vişneli için ev yapımı vişne suyu kullandım 500 gr vişneyi 3 bardak su ile kaynatıp iyice süzgeçten geçirdim İstenirse hazır vişne suyuyla da yapılabilir
Vişneli muhallebiyi un yerine nişasta kullanarak yapınca daha parlak ve berrak bir sonuç alınıyor (Yarım litre vişne suyuna, azıcık su ile ezilmiş 3 yemek kaşığı nişasta ve 4 yemek kaşığı tozşeker ekleyip, sürekli karıştırarak pişirdim)
Vişneli olanı borcama değilde içini streç film ile kapladığım kelepçeli kalıba döktüm Buzdolabında iyice soğuduktan sona büyükçe bir cam tabağa ters çevirerek çıkardım, sonra tekrar ters çevirerek servis tabağına aldım
|
|
|