![]() |
Sütlü Kadayıf Lokması - Sütlü Kadayıf Lokması Yapilisi - Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sütlü Kadayıf Lokması - Sütlü Kadayıf Lokması Yapilisi - TarifiMalzemeler 1 adet yufka 1/2 kg ![]() 1 paket margarin, 1 su bardağı ceviz ![]() Şerbeti için: 2,5 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı süt Yapilisi Yufkayı düz bir zemine yayın ![]() Margarini eritin ![]() Yufkayı yağlayın ![]() Kadayıfı didikleyip, yufkanın üzerine yayın ![]() Margarini üzerine gezdirin ![]() Çekilmiş cevizi serpin ![]() Rulo yapıp, 1-2 saat dolapta bekletin ![]() Ruloları 2,5 cm ![]() ![]() Orta ısılı fırında 20 dakika kızartın ![]() Süt ve şekerle şerbet hazırlayın ![]() Tatlı ılık, şerbet soğuk olunca, üzerine dökün ![]() Cevizle süsleyip servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|