08-13-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fındıklı Sadrazam Lokumu Resimli, Tarifi - Fındıklı Sadrazam Lokumu Yapılışı
Fındıklı Sadrazam Lokumu Tarifi - Fındıklı Sadrazam Lokumu Yapılışı - Lokum Tarifi

MALZEMELER:
* 4 tane yumurta
* 4 fincan şeker (birer parmak noksan kullanın)
* 2-3 yemek kaşığı süt
* 5 fincan un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 1 limon kabuğu rendesi
Kreması İçin:
* 4 yemek kaşığı un
* 7 yemek kaşığı şeker
* 2,5 su bardağı süt (500 gr)
* 25 gr tereyağı
* 1 paket vanilya
Dışı İçin:
* 2 su bardağı süt (ılık olsun)
* 2 su bardağı hindistancevizi
* Muz ya da iri çekilmiş fındık
YAPILIŞI:
1 Yumurta ve şekeri en az 10 dakika mikserde çırpın Sütü ekleyip bir kez daha çırpın
2 Un, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğu rendesi ekleyerek tahta kaşıkla karıştırın ve yağladığınız mini fırın tepsisine hamuru boşaltın, üzerini düzeltip 150 dereceli önceden ısınmış fırında kurutmadan pişirin
3 Bu arada kremayı hazırlayın Sütü, unu ve şekeri tencereye alıp karıştırarak kaynatın Krema kıvamına gelince ocaktan alın, soğuyunca vanilya ve tereyağını ekleyerek mikserle 5 dakika çırpın
4 Kek pişince biraz ılımasını bekleyin, istediğiniz büyüklükte dikdörtgen parçalar kesin Bu parçaları tekrar enlemesine ikiye kesin, yani bir dikdörtgen parçadan iki tane kek elde edin
5 Kestiğiniz parçanın kızarmış tarafını içe dışa alarak kremadan sürün, ister fındık ister muz (uzun ince kesin) yayın ve rulo şeklinde sarın (iki ucu birleşse yeter)
6 Hazırladığınız mini pastayı ılık süte batırın ve çıkarın, geniş bir tabağa hindistancevizini serpin, süte batırdığınız pastayı hindistancevizine bulayın ve bir kaba tüm pastaları yanyana dizin
7 En az 5-6 saat buzdolabında dinlendirin ve üzerine isterseniz meyveli yada çikolata sos döküp servis edin

Notlar:
1 Büyük fırın tepsisi kullanacaksanız 1,5 ölçü pişirin
2 Kremayı önceden hazırlarsanız bekleme süreniz azalır
3 Bekleme sırasında hazırladığınız pastaları mümkün olduğunca yanyana koyunki iyice yapışsınlar
|
|
|