Çilekli Kalıp Parfe Resimli Tarifi, Yapılışı, Tarifi Nedir |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çilekli Kalıp Parfe Resimli Tarifi, Yapılışı, Tarifi NedirÇilekli Kalıp Parfe Tarifi, Yapılışı, Tarifi Nedir Çilekli Kalıp Parfe Hazırlama Süresi: 20 Kişi Sayısı: 8 Malzemesi: 1 çay bardağı süt 1 peket krem şanti 4 adet yumurta 1 su bardağı tozşeker 2 su bardağı çilek 1 paket vanilya Tarifi: • Çileği yıkayın, süzüp mikserde ezin • Yumurtaların sarıları ve beyazlarını ayrı kaplara ayırın • Sarılarını 5 dakika çırpın, vanilya ekleyip 5 dakika daha çırpın • Beyazlarına 1 bardak tozşeker ekleyip kar haline gelene kadar çırpın • Kar haline gelmiş beyazların içine yavaş yavaş çırpılmış sarıları ekleyin • Sonra da çilekli krem şantiyi ekleyip çırpın • Küçük kalıpları streçle kaplayın • Hazırladığınız karışımı eşit olarak paylaştırıp buzdolabında 3 saat bekletin • Servis yapmadan 10 dakika önce servis tabağına ters çevirip koyun • Pudra şekeri ve çilekli sosla süsleyip servis yapabilirsiniz alıntıdır |
|