![]() |
Cevizli Tel Kadayıf Tatlısı Tarifi - Cevizli Tel Kadayıf Tatlısı Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cevizli Tel Kadayıf Tatlısı Tarifi - Cevizli Tel Kadayıf Tatlısı YapılışıCevizli tel kadayıf tatlısı Tarifi - Cevizli tel kadayıf tatlısı Yapılışı MALZEMELER: - 500 gr yaş tel kadayıf, - 100 gr ![]() - 1 kase ceviz içi, - 1 çorba kaşığı pekmez, ŞERBETİ İÇİN: - 3 su bardağı şeker, - 3 su bardağı su, - yarım limon, ÜZERİ İÇİN: - Kaymak, HAZIRLANIŞI: Tel kadayıfı bıcak yardımıyla küçük parçalara ayırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Daha sonra başka bir tepsiyle tel kadayıfı presleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Preslediğiniz tel kadayıfın üzerine 1 kase öğütülmüş cevizi yayın ![]() ![]() ![]() Kalan tel kadayıfı cevizlerin üzerine döküp başka bir tepsiyle yine presleme işlemi yapın ![]() ![]() ![]() ![]() Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında tatlınız kızarana dek pişirin ![]() ![]() ![]() * Diğer tarafdan 3 su bardağı şekeri ve 3 su bardağı su ile şerbetini kaynatın ![]() ![]() * Fırından çıkardığınız tatlıyı ılımaya bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() FANATİK |
![]() |
![]() |
|