|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
kalburabastı, tarifi, vejetaryen, yapılışı |
![]() |
Vejetaryen Kalburabastı Tarifi / Vejetaryen Kalburabastı Yapılışı / Tarifi Nedir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vejetaryen Kalburabastı Tarifi / Vejetaryen Kalburabastı Yapılışı / Tarifi NedirVejetaryen Kalburabastı Tarifi / Vejetaryen Kalburabastı Yapılışı / Tarifi Nedir Vejetaryan Türk Mutfağı Kültür ve Turizm Bakanlığı 250 gr tereyağı veya margarin (eritilmiş) 1/3 bardak sıvı yağ 1 tatlı kaşığı karbonat 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tuz 1/2 bardak süt 4 bardak un Hamuru 1,5 bardak şeker 1 bardak su 1 tatlı kaşığı limon suyu Unu bir kaba koyup ortasını açın ve tereyağını veya sıvı yağı koyun, karbonatı, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip elinizle veya mikserle karıştırmaya başlayın ![]() ![]() ![]() ![]() Soğutulmuş hamuru dolaptan alıp, golf topu veya biraz daha büyük hamur parçalarına ayırın ![]() ![]() ![]() ![]() Şurubu: Daha önceden 1,5 bardak şekeri 1 bardak su ile, 1 tatlı kaşığı limon suyu koyarak 25 dakika kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Bu zengin bir tatlıdır ve tadı sadece tereyağından gelir o yüzden lütfen tereyağ kullanıp başka alternatif kullanmayın ![]() alıntıdır |
![]() |
![]() |
|