Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
marmelat, reçel, tarifleri

Reçel Ve Marmelat Tarifleri

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçel Ve Marmelat Tarifleri



ARMUT MARMELATı

MALZEMELER

1200 gr armut
600 gr toz şeker
karanfil


HAZIRLANIŞI

Çekirdekleri çıkarıp, çekirdek yataklarını temizledikten sonra tencereye koyun Tencereye bir miktar su ve birkaç adet karanfil koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşe oturtunArmutları yıkayıp, dört eşit parçaya bölün Armutlar sularını salıp tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın Armutları tahta bir kaşık yardımıyla bastırarak ezip, süzgeçten geçirin Armutlara şekeri katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşe oturtun Tahta bir kaşıkla karıştırarak, marmelat kıvamına buluncaya dek kaynatın Sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin

Alıntı Yaparak Cevapla

Reçel Ve Marmelat Tarifleri

Eski 08-13-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçel Ve Marmelat Tarifleri



AYVA MARMELATı

MALZEMELER

1200 gr ayva
600 gr toz şeker
karanfil


HAZIRLANIŞI

Tencereye bir miktar su ve birkaç adet karanfil koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşe oturtunAyvaları yıkayıp, dört eşit parçaya bölün Çekirdeklerini çıkarıp, çekirdek yataklarını temizledikten sonra tencereye koyun Ayvalar sularını salıp tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın Ayvaları tahta bir kaşık yardımıyla bastırarak ezip, süzgeçten geçirin Ayvalara şeker katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşe oturtun Tahta bir kaşıkla karıştırarak, marmelat kıvamına buluncaya dek kaynatın Sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin

Alıntı Yaparak Cevapla

Reçel Ve Marmelat Tarifleri

Eski 08-13-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçel Ve Marmelat Tarifleri



AYVA REÇELI

MALZEMELER

15 kg ayva
5 su bardağı su
15 kg toz şeker
2 çorba kaşığı limon suyu


HAZIRLANIŞI

Sonra toz şekeri katın ve karıştırarak eritinAyvaların kabuklarını soyup, kalın delikli bir rendeyle çekirdek yatakları bozulmayacak şekilde rendeleyin Ayvaları suya koyup, 5 -6 dakika kadar haşlayın Bir taşım kaynatıldıktan sonra tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın Şeker eridikten sonra, orta ateşte koyulaşıncaya dek kaynatın Reçel kıvamını bulduğunda, iki çorba kaşığı limon suyunu katıp, biraz karıştırın Sonra kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin

Alıntı Yaparak Cevapla

Reçel Ve Marmelat Tarifleri

Eski 08-13-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçel Ve Marmelat Tarifleri



ÇILEK MARMELATı

MALZEMELER

1 kg şeker
1 kg olgun çilek
1 adet limonun suyu


HAZIRLANIŞI

Sonra ateşe oturtun ve şeker eriyip, şurup kıvamına gelinceye dek kaynatın Bir kevgir yardımıyla çilekleri şuruptan süzüp, çıkarınÇilekleri bol suda iyice yıkayıp bir süre bekletin, sonra saplarını çıkarın Bir sıra çilek, bir sıra şeker olacak şekilde bir kaba dizin ve böylece bir gün bekletin Kaptaki şerbeti kaynatarak koyu bir kıvama gelmelerini sağlayın Koyulaşan şuruba çilekleri yenide atın ve birlikte pişirin Pişen çilekleri ayrı bir kaba alın ve iyice ezip tekrar şerbetin içine atın Buna limon suyunu ilave edip, 2 dakika kaynatın, ateşten alıp kuru cam kaplara boşaltın

Alıntı Yaparak Cevapla

Reçel Ve Marmelat Tarifleri

Eski 08-13-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçel Ve Marmelat Tarifleri



ÇILEK REÇELI

MALZEMELER

2 kg toz şeker
1 kg olgun çilek
2 adet limonun suyu


HAZIRLANIŞI

Çileklerin saplarını dikkatlice ayıklayınÇilekleri bol suda iyice yıkayıp ,temizleyin Bir kat çilek, bir kat şeker olacak şekilde çelik bir tencereye dizin Şekerin çileklerin suyunu çekip sulanması için bu şekilde bir gece bekletin
Ertesi gün tencereyi ateşe oturtun, reçel kaynayarak koyu bir kıvam aldığında limon suyunu ilave edip, karıştırın Bir taşım daha kaynatıp, ateşten alıdıktan sonra kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin

Alıntı Yaparak Cevapla

Reçel Ve Marmelat Tarifleri

Eski 08-13-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçel Ve Marmelat Tarifleri



ELMA MARMELATı

MALZEMELER

15 kg elma
250 gr toz şeker
1 adet çubuk tarçın


HAZIRLANIŞI

Çekirdekleri çıkarıp, çekirdek yataklarını temizledikten sonra tencereye koyun Tencereye bir miktar su ve tarçın koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşe oturtunElmalarıı yıkayıp, dört eşit parçaya bölün Elmalar sularını salıp tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın Elmaları tahta bir kaşık yardımıyla bastırarak ezip, süzgeçten geçirin Elmalara şekeri katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşe oturtun Tahta bir kaşıkla karıştırarak, marmelat kıvamına buluncaya dek kaynatın Sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin

Alıntı Yaparak Cevapla

Reçel Ve Marmelat Tarifleri

Eski 08-13-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçel Ve Marmelat Tarifleri



ELMA MARMELETı -I

MALZEMELER

1 kg olgun elma
1 adet limonun suyu
3 su bardağı şeker


HAZIRLANIŞI

Kabı ateşe oturtun ve elmaları iyice pişirinElmaları yıkayıp, ince ince dilimleyin Çekirdeklerini çıkarın ve çekirdek yataklarını temizleyip bir kaba koyun Elmaların üzerlerini biraz aşacak miktarda su koyun Arada bir karıştırarak, elmalar ezilinceye dek pişirip, kabı ateşten alın ve elmaları ince delikli bir süzgeçten geçirerek ezme kıvamına getirin Ezmeyi, tekrar tencereye koyup, harlı ateşe oturtun, azar azar şekeri ialve edin Sürekli olarak karıştırın, karışım marmelat kıvamını bulduğunda limon suyunu tencereye boşaltın, tekrar kanştırıştırın, bir taşım kaynatıp ateşten alın Ateşten indirince kavanozlara doldurup, soğumaya bırakın Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin

Alıntı Yaparak Cevapla

Reçel Ve Marmelat Tarifleri

Eski 08-13-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçel Ve Marmelat Tarifleri



ERIK MARMELATı

MALZEMELER

1 kg şeker
1 kg kuru erik
1 adet limonun suyu


HAZIRLANIŞI

Erikleri bol suda iyice yıkayın, bir tencereye koyun ve eriklerin üzerini biraz aşacak kadar kadar su katıp, meyveler yumuşayıncaya dek kaynatın
Erikler iyice yumuşadıklarında ateşten alın, ezip, kevgirden geçirinPişirme işlemi sırasında erikleri birkaç kez karıştırın ve gerekirse tencereye biraz su ilave edin Elde ettiğinizi erik ezmesini, tencereye koyun Şekeri, pişmekte olan ezmeye ara ara, azar azar ilave edin ve marmelatı devamlı olarak karıştırın
Marmelat kıvamını bulmak üzereyken bir adet limonun suyunu tencereye boşaltın İki dakika sonra tencere ateşten alın ve marmelat sıcakken, kuru kavanozlara doldurun, soğuduğunda serin bir yerde saklayın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.