![]() |
İncirli Ve Cevizli Krokanlı Tart Tarifi - İncirli Ve Cevizli Krokanlı Tart Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İncirli Ve Cevizli Krokanlı Tart Tarifi - İncirli Ve Cevizli Krokanlı Tart Yapılışıİncirli Ve Cevizli Krokanlı Tart Tarifi Farklı bir tatlı; İncirli ve cevizli krokanlı tart! Malzemeler * Cevizli Tart Tabanı (tarifi aşağıda) * 8-10 tane olgun fakat yumuşak olmayan taze incir * 2 çorba kaşığı tereyağ * 1/4 bardak esmer şeker * 1 bardak ceviz * 1/4 bardak bal * 1-2 çorba kaşığı limon suyu * Servis icin arzu edilirse çırpılmış çiğ krema, kaymak ya da tatlı süzme yoğurt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada tereyağ ve esmer şekeri küçük bir tavaya alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yine bir tavada balı ve limon suyunu isıtın ![]() ![]() ![]() Cevizli tart hamuru * 170 gm oda sıcaklığında tereyağ * Hafif çırpılmış 1 yumurta * Vanilya * 1 1/2 bardak un * 1 çay kaşıgı şeker * 1 bardak ince çekilmiş ceviz Tereyağını, yumurta ve vanilyayi bir kaba alıp mikserle karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|