Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
elmalı, helva, sıcak, tarifi, yapılışı

Elmalı Sıcak Helva Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Sıcak Helva Tarifi Yapılışı



Elmalı Sıcak Helva tarifi - Elmalı Sıcak Helva nasıl yapılır



Özellikle balık sonrası güzel gidecek bir tatlı


MALZEMELER


* Her 1 kap güveç için yarım elma

* Kabın kalanını dolduracak kadar helva

* Tarçın

* Üzeri için; ceviz, fındık, fıstık, badem ya da hindistan cevizi




TARİF


Güveç kabına öncelikle elmaları küp küp doğrayıp zemine yayarak yerleştirin


Elmaların üzerine tarçını serpin


En üste helvayı kabı dolduracak kadar ilave edin


Kabın üstünü alüminyum folyo ile kapatarak 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri hafif kızarana kadar (yaklaşık 20-25 dk) pişirin


Üzerini isteğinize göre ceviz, fındık, fıstık, badem, hindistan ceviziyle süsleyip sıcak olarak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.