|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
dilber, marmelatlı, tarifi, tatlısı, yapılışı |
![]() |
Marmelatlı Dilber Tatlısı Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Marmelatlı Dilber Tatlısı Tarifi YapılışıMarmelatlı Dilber Tatlısı Tarifi - Marmelatlı Dilber Tatlısı Nasıl Yapılır - Marmelatlı Dilber Tatlısı Malzemeleri Marmelatlı Dilber Tatlısı Malzemeler Hamur için: • 3 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı) • 1 su bardağı yoğurt • 1/2 su bardağı su • 1 çay kaşığı karbonat • 1/2 ![]() • 6 su bardağı un • 1 çay kaşığı tuz Hamuru açmak için: • 1 su bardağı nişasta İç harcı için; • 1 su bardağı marmelat (portakal, kayısı olabilir) Üzeri için: • 150 gr eritilmiş bitkisel margarin (sıcak olacak) • 2 su bardağı pudra şekeri Hazırlanışı: Marmelatlı Dilber Tatlısı 1- Hamur için yumurta, yoğurt, su, sıvıyağ, karbonat ve tuzu hamur yoğurma kabına koyup karıştırın ![]() ![]() 2- Hamuru uzatıp bilek kalınlığına getirdikten sonra keskin bir bıçakla 18 eşit parçaya, bezeye ayırın ![]() ![]() 3- Kıvama gelen hamurların her birini hafif nişasta serpilmiş tezgahın üzerine koyun ![]() ![]() 4- Cevizli marmelatı fırçayla hamurun her tarafına dağıtın ![]() ![]() ![]() sıcak yağı fırçayla bolca sürün ![]() 5- Fırın tepsisini yağlayıp hazırladığınız hamurları tepsiye aralıklı olarak yerleştirin ![]() ![]() ![]() Afiye Olsun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|