Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
güllaç, muzlu, tarifi, yapılışı

Muzlu Güllaç Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muzlu Güllaç Tarifi Yapılışı



Muzlu Güllaç Tarifi - Muzlu Güllaç Yapılışı - Muzlu Güllaç Nasıl Yapılır - Muzlu Güllaç Malzemeleri



8 adet güllaç yaprağı
içi için; 4 adet muz
yarım su bardağı pudra şekeri
şerbeti için 2,5 su bardağı toz şeker
5 su bardağı süt
üzeri için; yarım çay bardağı dövülmüş badem
gördüğünüz gibi malzeme listemiz oldukça kısa
ve bulunabilir malzemelerden oluşuyor
şimdi birlikte yapımına geçelim
muzlu güllacın yapımına, sütlü şerbeti hazırlayarak başlıyoruz
2,5 su bardağı şekerin üzerine
5 su bardağı sütü ilave ediyoruz
orta ateşe yerleştiriyoruz
yanlız kaynatmıyoruz, sadece ısıtıyoruz
sütlü şerbet ısınırken
biz de içini hazırlayalım
4 adet muzumuz var, öncelikle soyuyoruz
şimdi iri bir şekilde doğruyoruz
düzenli olması gerekmiyor
üzerine yarım su bardağı pudra şekerini ilave ediyoruz
çatalla ya da böyle bir aparatla
ezerek püre haline getiriyoruz
püremizi hazırladıktan sonra
kısa süreliğine buzdolabımıza koyabiliriz
şeker eriyecek kadar ısıtmak yeterli
şimdi güllacımızı yapmaya başlayabiliriz
8 adet güllacımız vardı
ortasından başlayarak, bir kaç kaşık sıcak süt gezdiriyoruz
iyice yumuşaması gerekiyor
biraz daha dökelim
tam ortadan ikiye katlıyoruz
ve hazırladığımız muzlu püreden
bir miktar bırakıyoruz
daha sonra dikkatli bir şekilde rulo yapıyoruz
ve bu ruloyu "gül börek" yapımında olduğu gibi
kendi etrafında sarıyoruz
bu şekilde
ve bir tepsiye bırakıyoruz
muzlu püre çabuk kararabilir ama
rengini korumak için limon ilave etmeyelim
çünkü tadını bozabiliriz
çabuk hareketlerle yaparsak kararmasına mani oluruz
ayrıca güllaç sütünün de sıcak olmasına dikkat edelim
çalışma esnasında soğuyabilir
ısıtmamızda bir sakınca yok
bu şekilde güllaçlarımızı hazırladık
kalan sütü de üzerine
bol miktarda tamamını bırakıyoruz
buzdolabında en az 2 saat bekletmemiz gerekecek
güllacımızı yaklaşık 2 saat buzdolabında beklettik
şimdi bademle süsledik
az sonra servise sunabiliriz
gördüğünüz gibi çok kolay bir tarif
güllaç hazırlamak için Ramazan'ı beklememize gerek yok
istediğimiz zaman yapıp tüketebiliriz
beğeneceğinizi biliyorum
şimdiden Afiyet Olsun!

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.