Muzlu Güllaç Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Muzlu Güllaç Tarifi YapılışıMuzlu Güllaç Tarifi - Muzlu Güllaç Yapılışı - Muzlu Güllaç Nasıl Yapılır - Muzlu Güllaç Malzemeleri 8 adet güllaç yaprağı içi için; 4 adet muz yarım su bardağı pudra şekeri şerbeti için 2,5 su bardağı toz şeker 5 su bardağı süt üzeri için; yarım çay bardağı dövülmüş badem gördüğünüz gibi malzeme listemiz oldukça kısa ve bulunabilir malzemelerden oluşuyor şimdi birlikte yapımına geçelim muzlu güllacın yapımına, sütlü şerbeti hazırlayarak başlıyoruz 2,5 su bardağı şekerin üzerine 5 su bardağı sütü ilave ediyoruz orta ateşe yerleştiriyoruz yanlız kaynatmıyoruz, sadece ısıtıyoruz sütlü şerbet ısınırken biz de içini hazırlayalım 4 adet muzumuz var, öncelikle soyuyoruz şimdi iri bir şekilde doğruyoruz düzenli olması gerekmiyor üzerine yarım su bardağı pudra şekerini ilave ediyoruz çatalla ya da böyle bir aparatla ezerek püre haline getiriyoruz püremizi hazırladıktan sonra kısa süreliğine buzdolabımıza koyabiliriz şeker eriyecek kadar ısıtmak yeterli şimdi güllacımızı yapmaya başlayabiliriz 8 adet güllacımız vardı ortasından başlayarak, bir kaç kaşık sıcak süt gezdiriyoruz iyice yumuşaması gerekiyor biraz daha dökelim tam ortadan ikiye katlıyoruz ve hazırladığımız muzlu püreden bir miktar bırakıyoruz daha sonra dikkatli bir şekilde rulo yapıyoruz ve bu ruloyu "gül börek" yapımında olduğu gibi kendi etrafında sarıyoruz bu şekilde ve bir tepsiye bırakıyoruz muzlu püre çabuk kararabilir ama rengini korumak için limon ilave etmeyelim çünkü tadını bozabiliriz çabuk hareketlerle yaparsak kararmasına mani oluruz ayrıca güllaç sütünün de sıcak olmasına dikkat edelim çalışma esnasında soğuyabilir ısıtmamızda bir sakınca yok bu şekilde güllaçlarımızı hazırladık kalan sütü de üzerine bol miktarda tamamını bırakıyoruz buzdolabında en az 2 saat bekletmemiz gerekecek güllacımızı yaklaşık 2 saat buzdolabında beklettik şimdi bademle süsledik az sonra servise sunabiliriz gördüğünüz gibi çok kolay bir tarif güllaç hazırlamak için Ramazan'ı beklememize gerek yok istediğimiz zaman yapıp tüketebiliriz beğeneceğinizi biliyorum şimdiden Afiyet Olsun! |
|