![]() |
Çikolatalı Cheesecake Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çikolatalı Cheesecake Tarifi YapılışıÇikolatalı Cheesecake Tarifi Tabani icin: 1 paket kepekli bisküvi 1/2 paket yulafli bisküvi 50 gr tereyagi 2 corba kasigi esmer seker 1/2 kase tuzsuz badem Kremasi icin: 1 paket PINAR LABNE 1 paket krema 7 yemek kasigi yogurt 2 yemek kasigi nisasta 1 paket vanilya 2 yemek kasigi un 1 yemek kasigi limon suyu 1 yemek kasigi limon kabugu rendesi 1 fiske tuz 100 gr seker ( yarisi esmer olabilir ) 2 yumurta Çikolata Sosu için: 150 gr bitter çikolata 1 yemek kaşığı tereyaği 1 çay bardagi süt Tabani icin gereken tüm malzemeler robotta karıştırılır, kelepçeli kaliba bastirilip en az yarım saat buzdolabinda bekletilir ![]() Kreması için; Labne ve yoğurt ayri ayri kaselerde süzgeç ve üzerinde kağıt peçete yardimiyla süzülür, içlerindeki fazla sudan kurtulmamiz lazim ![]() Sirasiyla labne, yoğurt ve krema mikserde çırpılır, şeker, tek tek yumurtalar eklenir ![]() ![]() Cheesecakemizin tabanı buzdolabindan çıkarılır, hazırlanan krema üstüne dökülür, 180 derecede 35 dakika, sonra 150 derecede 35 dakika daha pisirilir ![]() ![]() Çikolata Sosu için: Sos tenceresinin içine çikolataları kırıp, üzerine sütü ekleyip kısık ateşte eritin, en son tereyağını da ekleyip karıştırın ![]() Cheesecake'mizin en az 8 saat buzdolabinda kalmasi lazim, ama sosunu servisten 1 saat önce de hazirlayabilir üzerine dökebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|