Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
labneli, lokumu, sadrazam, tarifi, yapılışı

Labneli Sadrazam Lokumu Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Labneli Sadrazam Lokumu Tarifi Yapılışı



Labneli Sadrazam Lokumu Tarifi

1 paket Pınar Labne (200gr)
1 lt süt
1 bardak toz şeker
1 pk krem şanti (1 bardak süt de şanti için)
1 pk vanilya
3 paket hindistan cevizi
yarım bardak dövülmüş ve kavrulmuş fındıkiçi

Muhallebimizi yapmak için tenceremize 1lt sütü 1 bardak unu ve toz şekeri döküp iyice karıştırıyoruzkıvam alıp kaynamaya başlayınca içine labnemizi ve vanilyamızı da ekleyip ateşimizi kapatıyoruz derin uzun bir borcama bol miktarda hindistan cevizi serpip üstüne kepçeyle muhallebimizi yayıyoruz (ince olacak ters cevirebilmek için) Yaklaşık 1 saat kadar borcamda tatlımzın soğumasını bekliyoruz sonra soğuk 1 bardak sütle krem şantimizi hazırlayıp soğumuş muhallebimizin üstüne yayıyoruz 1saat kadarda şantiyle birlikte soğutarak üstüne fındıkiçini serpiyouruz tamamen sogumus olan tatlımızı bıcakla 10cm kalınlığında şeritler halınde keserek ters cevırıyorz, servise hazır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.