Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
frambuaz, reçeli, tarifi, yapılışı

Frambuaz Reçeli Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Frambuaz Reçeli Tarifi Yapılışı



Frambuaz Reçeli Tarifi - Frambuaz Reçeli Nasıl Yapılır - Frambuaz Reçeli Malzemeleri





Frambuaz Reçeli



Malzemeler

500 gr frambuaz
300 gr toz şeker
Yarım limon

Hazırlanışı

Frambuazı, şekeri ve limon suyunu bir tencereye koyup yavaşça karıştırın Karışımı, orta ateşte pişirip bir taşım kaynatın Bir kevgir yardımıyla yüzeye çıkan köpükleri alın
Kaynattıktan sonra 10 dakika daha, zaman zaman tahta bir kaşıkla karıştırarak yüksek ateşte kaynatmaya devam edin Köpüklenme olmaya devam ederse, köpükleri alın Kavanozları ve kapaklarını 10 dakika boyunca 100 derece fırında ya da 5 dakika kaynar suya koyarak sterilize edin Sıcak reçeli, kavanozlara boşaltın ve 24
saat boyunca kapalı kavanozları ters olarak bekletin


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.