Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
gül, tarifi, tatlisi, yapılışı

Gül Tatlisi Tarifi - Gül Tatlisi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gül Tatlisi Tarifi - Gül Tatlisi Yapılışı



Gül Tatlisi Tarifi
Gül Tatlisi Yapılışı
Gül Tatlisi Malzemeleri




GÜL TATLISI

Malzemeler:
1 cay bardagi eritilmis tereyagi veya margarin
1 cay bardagi yogurt
1 cay bardagi siviyag
1 kabartma tozu
1 paket vanilya sekeri
alabildigi kadar un,
gida boyalari

serbeti:
3 su bardagi seker
3 su bardagi su
1limonun suyu

Yapilisi:
Eritilmis ve ilinmis margarin,yogurt ve siyiyagi karistirinKabartma tozunu biraz un ile karistirip eleyerek ekleyinVanilya sekerini katin ve karistirinUn istedikce eleyerek ekleyin

kulak memesi kivamina gelinceye kadar unu katin
Hamuru iki büyük-güler icin- bir kücük-yapraklar icin- parcaya bölün ve boyalari ekleyin

(Ben pembe güller icin kirmizi,sari güller icinde sari,yapraklar icinde yesil toz gida boyasi kullandimSiz istediginiz farkli renklerde kullanabilirsiniz
Hamuru merdane yardimi ile unlanmis bir zeminde ince acinCay bardagi yardimi ile yuvarlaklar kesinSonra bu yuvarlaklari 4 er gruplar halinde yan yana dizinDizerken birbirlerinin biraz üstlerine gelmesini saglayin
Daha sonra bu 4 lü dizilen yuvarlaklari rulo seklinde sarinBicak ile ortadan bölünBöylelikle iki gül elde etmis olacaksiniz

Yaglanmis firin tepsisine (ben yagli kagit kullandim)dizip orta dereceli firinda pisirinÜzerlerinin yanmamasina dikkat edin




Firindan cikinca ilinmis serbeti üzerine dökün





Nasil? Bu tabaktan bir gül yemek hos olmaz mi?Buyrun!


Yapilisi:

1 serbeti kaynatip sogumaya birakiyoruz
2 gida boyasi,un haric bütün malzemeleri karistiriyoruz
3 kulak memesi yumusakliginda bir hamur olana kadar un ekleyip iyicene yoguruyoruz
4 istege göre gida boyalari eklenir
5 hamuru cok ince aciyoruz(5mm kadar)
6 cay bardagi yardimiyla yuvarlaklar kesiyoruz
7 4 parca üst üste koyarak
8

9 bir ucundan baslayarak rulo yapalim


10 ve tam ortasindan keselim



11 yagli kagit serilmis firin tepsisine dizelim
12 175 derecede isitilmis firinda 20-25 dakika pisirelim
13 firindan cikan tatlilarin üzerine soguk surubu dökelim

Not: surubun hepsini bir seferde dökmeyelim tatlilar surubu cekdikce surub ilave edelim

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.