![]() |
Gelin Tatlısı Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gelin Tatlısı Tarifi YapılışıGelin Tatlısı Tarifi - Gelin Tatlısı Nasıl Yapılır - Gelin Tatlısı Malzemeleri Malzemeler: * 1 su bardağı margarin (eritilip, ılıtılmış) * 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi * 1 su bardağı tahin * 3 yemek kaşığı pekmez * 1 paket kabartma tozu * 4 su bardağı un * Şerbeti için; * 2 su bardağı toz şeker * 3 su bardağı su * 1 tatlı kaşığı limon suyu Hazırlanışı: * Öncelikle şerbet için, toz şekerle suyu tencereye koyup karıştırın ![]() * Şeker eriyip, kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin ve bir taşım daha kaynatıp, ocaktan alın ![]() * Derin bir yoğurma kabının içine; margarin, tahin, pekmez, kabartma tozu ve ceviz içini koyup, elinizle karıştırın ![]() * Yavaş yavaş unu ekleyerek sert kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun ![]() * Hamurun üzerini örterek 20 dakika dinlendirin ![]() * Yağlanmış dikdörtgen cam kabın içerisine hamuru elimizle bastırarak yayın ve baklava dilimi formunda kesin ![]() * Sonra da 175 dereceli fırında 20-25 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin ![]() * Fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirin, en az 30 dakika şerbeti çekmesini bekleyelin ![]() * Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|